שלום רב.עקב שיעול טורדני שנימשך שבועיים ואימי הרגישה לא טוב הרופאה שלחה אותה למיון. ובגלל צילום חזה שהראה משהוא חשוד עשו לה סי.טי והממצאים הם כדילקמן :לימפאדנופטיה מסוימת מדיאסטינלית והילרית מימין. גוש רקמתי גדול ב - rul . מימדיו 5.2#4.8#4.2 ס"מ. קשרית ב-lll למעקב.
אבקש הסבר כי אני ממש לחוצה. הסבירות לגידול ממאיר הוא גבוה? מה משמעות הקשרית?? . ממתינה לתשובה
שלום רב
חולה סרטן ריאות מסוג NSCLC.מטופלת בטרסיבה מזה 4 חודשייםב CT אחרון שיפור משמעותי בריאות.סימנים בטווח הנורמה .מצב קליני בשיפור.
לאחרונה התגלו גרורות במוח ועברתי טיפול קרינה לכל המוח.בלי תופעות לוואי מיוחדים או אירועים חריגים ומצב קליני בשיפור.
האם עדיף לעבור לתרופה החדשה אפטיניב או להמשיך בטרסיבה
אבי עבר סיטי חזה+בטן
אודה מאוד אם תסבירי לי מה אומר הממצא הנל
״הרחבה מפרצתית של האאורטה האינפרא רגלית קוטרה 2.7 סמ עם קריש דופני גדול בתוכה. קיימת הסתיידות דופנית טרשתית קלה באאורטה בעורקי הכסל והיריכיים״
תודה
האם מבצעים קרינה לכל המוח תחת צילום MRI או CT אותו זמן
שלום רב .
ברצוני לדעת מה ההבדל בין קרינה כל המוח לבין קרינה ממוקד במוח .
ברקע סרטן ריאות NSCLC
בבדיקה סיטי חזה ,הריאות כמעט נקיות ,בדיקות כל הסימנים (מרקרים) בטווח הנורמה.הרגשה קלינית טובה מאד.ללא כאבים ,תפקוד טוב מאד.
לאחרונה שלח אותי הרופא ל MRI ראש,שהתגלו גרורוה אחת 15*16 מ"מ ומסביב בצקת ועוד 3 גרורות זעירות בלי בצקת.
האמת בלי כאבים או תופעות או ...........
אני מקבלת טרסיבה ,שהראתה שיפור משמעותי בריאות והמצב הכללי .
הרופא החליט לשלוח אותי לטיפול קרינה כל המוח -10 הקרנות
1.מב זה אומר הקרנה כל המוח.....
2.האם טרסיבה לא משפיעה על גרורות מוחית
3האם הקרנה לכל הראש לא תגרום נזק למוח עצמו
4.האם מהקרנה לכל הראש -יכול המצב הקליני להידרדר --קושי דיבור -איבוד שווי משקל-או בעיות נורוגיות אחרות
5.מה התןפעות לוואי לזמן קצר וטווח ארוך מקרינה
שלום רב,מדוע לא מבצעים טיפול ביולוגי יחד עם הקרנות?