רציתי לשאול אם עברתי בעבר כריתה של אחת האונות בעקבות קרצינומה שהתגלתה ומאז אני בריא ולא עובר אף טיפול כימותרפי וגם לא יעבור. מה שיש לי ניתן לפתור רק בעזרת כריתה..האם עישון גו'ינטים מידי פעם יכול לעורר את המחלה או לפגוע בי מבחינת הריאות בצורה כלשהי ?אני יודע שהשאלה מוזרה אך אשמח נורא לתשובה.
שלום,
אתמול נודע לנו כי לאבי סרטן ריאות + גרורות בחזה ובבטן, לא ידוע לי בדיוק המיקום.
אציין כי הגידול בריאה יותר מהכפיל עצמו תוך שבוע, מ 4.5 ס"מ למעל 10 ס"מ.
כמובן שנשלח לאונקולוגית להמשך טיפול.
ולשאלתי, האם טיפולים כימותרפיים / הקרנות או שניהם יועלו? האם זה מאריך חיים? האם לא יגביר את רמת הסבל?
הארכת חיים ואיכות חיים נמוכה? מה הטעם?
מצבו הגופני ירוד ביותר: רזה, חלש, הליכה איטית, חוסר תיאבון, קשיי נשימה.....
מה עושים במצב כזה???
וגם.........
ידוע לי (זו לא המצאה שלי זה הוכח) כי התערבות כירורגית כגון הביופסיה (ולא כריתה מלאה) מאיצה את קצב צמיחתו של הגוש הסרטני.
נכון, ללא הביופסיה לא ניתן לזהות את סוג הסרטן...
יחד עם זאת עולה השאלה, אם אני צודק בטענה כי הביופסיה מזרזת, למה שלחו רק אז לCT PAT ולא לפני כן.
כלומר מאז הביופסיה יעברו שבועיים ויותר עד לפגישת רופא אונקולוג.
לפי הנראה לעין כל יום הוא קריטי!!! והתחושה היא שהרופאים איבדו תקווה עוד בטרם החליטו / הודיעו מה הטיפול שיינתן, או שהתהליך והדחיפות של הבדיקות שגוי !?
האי ודאות הורגת, אשמח לתשובתך
THAKS
היא מה עושים / מה כדאי לעשות לאור הממצאים:
קליטה פטולוגית של FDG בגוש שאתי גדול על בסיס פלאורלי בריאה השמאלית התחתונה, שבו גם מעורבות של הפלאורה אל ללא הרס גרמי. פיזור גרורתי נודלי בשער ריאה שמאל ובאיזור הסובקרינלי וגרורה באנדרנל ימין.
תפקודי ריאות: הפרעה חסימתית בחומרה קשה.
מה הסיכוי לשרוד במצב כזה?
שוב תודה,
רמי
תודה
היום היתה פגישה ראשונה עם אונקולוג וזו באמת היתה תשובתו.
הביופסיה שנלקחה תישלח לבדיקה מולקולרית ויקבע האם מתאים לטיפול ביולוגי.
מה זה בדיוק הטיפול הביולוגי? האם זה עדיין בגדר ניסוי או טיפול שנעשה בשגרה?
מה ההשלכות?
המון תודה
שלום ד"ר בר סלע, לאמי אובחן סרטן ריאה עם גרורות בריאה מסוג קרצינומה (NSCL) הגידול יושב בחזה עם כניסה לסימפונה של הריאה. כעת הרופאים הציעו לה שתי אופציות, הראשונה-להתחיל מיד כימותרפיה מאחר והסרטן במצב מתקדם ואלים. השניה לחכות שבועיים וקצת (הביופסיה מהגידול נשלחת מחר כבר לבדיקה ביוון) עם סיכוי להארכה במידה והעניין נכנס לתקופת החגים, מה שמגדיל את האפשרות שלא יהיה עם מי לדבר במשרדים וכדומה מפאת חוסר כוח אדם. אמי איננה מעשנת, ומעוניינת להתחיל בטיפול הכימותרפי (מאחר והיא חוששת מאוד שהסרטן יתפשט) ישנן מספר שאלות שעלו לי, שני הרופאים שנתנו לה יעוץ די סתרו אחד את השני, ולכן אני מבקש חוות דעת נוספת. האם ניתן לבצע טיפול ביולוגי אחרי שני סייקלים של הכימותרפיה? (כמובן במידה ואמי מתאימה לטיפול הביולוגי), והאם זה אפקטיבי באותה מידה של להתחיל עם טיפול ביולוגי בלבד מההתחלה?, ובכלל במקרה נ"ל איזה טיפול עדיף יותר כימו או ביולוגי? שאלה אחרונה בנושא טיפה שונה, הבנתי שקיימות המון שיטות תזונה שאמורות לעזור עם הטיפולים הכימותרפיים/ ביולוגיים/ ובכלל המחלה שלעצמה (שיטת איזלס שבארה"ב וכו). אך כמה הם אפקטיביים? תודה רבה על העזרה והזמן,
גיל ירין.