תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
יש לי היסטוריה משפחתית , וגם כמה גושים בשד להם נעשתה ביופסיה בעבר, ומבצעת אולטראסאונד ומעקב כירורגי כל חצי שנה.
לפני שלושה חודשים ילדתי, וכחודש לאחר הלידה הבחנתי בגוש חדש שהרגיש לי גדול וקרוב מאוד לעור, ליד הפטמה. הגוש גם היה עם מעט אדמומיות סביבו שאחרי כמה ימים עברה. ביצעתי אולטראסאונד שאכן הדגים גוש עגול היפואקוגני הטרוגני בגודל 1.5 סמ , בירדס 3, בלוטת לימפה באותו צד בבית השחי מוגדלת בירדס 3 שנכתב שהיא ככל הנראה משנית להנקה, ובשני השדיים ריבוי ציסטות (מעולם לא היו לי ציסטות אז אני מניחה שזה מההנקה)
המלצת הרדיולוג הייתה ביקורת עוד חצי שנה. ליתר בטחון הלכתי גם לכירורג שלי שהוא מומחה והוא בדק גם ידנית ואמר שזה לא מרגיש לו חשוד בכלל ואכן לבצע אולטראסאונד עוד חצי שנה.
עם זאת, הגוש ממש מציק לי, מרגיש לי שהוא אולי מעט גדל(לא בטוחה) והוא גם כואב לי. הוא אפילו בולט דרך החולצה אם היא צמודה. בלחיצה עליו הוא לא קשיח מאוד, אך הוא כואב, גם במגע וגם בלי מגע לפעמים יש דקירות במקום. וההנקה לא מוסיפה לעניין משום שכל הזמן יש התעסקות עם השד, התמלאות והתרוקנות.
האם עליי להיות מודאגת? או שיכולה להמתין לביקורת בעוד כמה חודשים כמו שהנחו הכירורג והרדיולוג?
תודה רבה
שלום,
אם הגוש גדל או שאת מוטרדת מומלץ שתחזרי לכירורג, תמיד ניתן לדגום עם מחט.
בהצלחה
אמי ז"ל הייתה חולת סרטן שד גרורתי (חלתה בגיל 78).
מה המעקב המומלץ והתכיפות במקרה שלי? אני בת 57 ללא הסטוריה קודמת של סרטן שד.
בממוגרפיה אחרונה BIRADS 2 בשני השדיים, ממצא שפיר, הסתיידויות עדינות רבות, מפוזרות, רקמה פברוגלאנדולארית תקינה.
אולטרסאונד BIRADS 1.
כל חצי שנה אני רואה כירורג שד.
האם כדאי לעשות US וממוגרפיה יותר מאחת לשנה? מומלץ לעשות גם MRI?
תודה
עם שיפור משפחתי כפי שציינת - מומלץ בדיקת שדיים פעם בחצי שנה ובדיקת ממוגרפיה פעם בשנה. אין סיבה לעשות יותר תכוף. לא ציינת אם יש סיפור משפחתי מעקב לאמך, סרטנים אחרים ואם בוצע בירור גנטי. במקרה של נשאות המעקב כולל גם MRI. מומלץ שתתיעצי עם כירורג שד לגבי גורמי סכון נוספים, ובירור גנטי.
האם הם מתנגשים ?
הרי הקיטרודה משפעלת את מערכת החיסון ואילו הסטרואידים מדכאים אותה.
שאלתי האם יתכן שתופעת לוואי של גרד ופריחה היא אקוטית בגלל השילוב בין סטרואידים וקיטרודה ?
שלום רב,
י הטיפול בסטרואידים מדכא את האפקט של האימונוטרפיה (קיטרודה).
יש לציין כי מקובל היום לתת סטרואידים יחד עם כמוטרפיה כשצריך, אפילו אם באותו היום מקבלים קיטרודה.
מדובר על יום הטיפול בלבד.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
אשמח להבין:
בבדיקת פיש נמצא יחס של 1.7 Her2/cep17
מספר תאים שנדגמו:20
מספר עותקי her2: 3.3
שורת מסקנה:17q11.2-q12 non amplified
אין ביטוי יתר לגן HER2 . פרושו של דבר שאין צורך בתוספת טיפול ביולוגי נגד ביטוי יתר זה.
האם גילוי גוש באולטרה סאונד בשד בגיל 75 רוב הסיכויים שמדובר בסרטן
השד? האם בגילאים כאלה כלל לא יכולים להופיע גושים שפירים?
שלום מיכל,
גדיולים שפירים בדרך כלל גדלים בגיל הפוריות. עם זאת גושים יכולים להשאר בשד גם אחרי גיל הפוריות. לעיתים גוש שמזוהה לראשונה בבדיקה בגיל מאוחר אינו חדש אלא נמצא שם שנים רבות.
בדרך כלל גוש חדש לאחר גיל הפוריות מצריך ביופסיה.
מיכל שלום רב,
בכל גיל יש גושים שפירים וממאירים.
נכון הוא שהופעת גוש חדש באישה בגיל זה חשוד יותר.
בברכה וכל טוב,
יתכנו גושים שפירים בשד גם בגיל מבוגר, אך הסכון לגוש ממאיר עולה לכן יש לברר כל גוש חדש.
בברכה
הכל אפשרי.
כל טוב,
לאחרונה אובחנתי עם לופוס וסיוגרן, לפני 11 שנים עברתי סרטן בשד וכריתה חלקית (והקרנות בלבד), לאחרונה בלוטות בבית השחי מוגדלות. ב US אחרון, בלוטה מוגדלת 3*1.8 עם קורטקס מעובה והיפרמיה בדופלר צבע.
האם מצב כזה אפשרי גם במצב דלקתי או רק במקרה של הישנות המחלה ?
בלוטה מוגדלת יכולה להיות בגלל כל מיני סיבות כולל דלקת או גידול.
ההחלטה לשלב פלסטיקאי בניתוח תלויה במספר גורמים- רצון המטופלת, גודל הגוש שיש להוציא יחסית לנפח רקמת השד הנותר, מבנה השד ועוד. צלקת תהיה בכל מקרה ודווקא בניתוחים המשולבים הצלקות בדרך כלל יותר גדולות ובדרך כלל מבוצע בניתוח דו צדדי על מנת לאפשר סימטריה. המטרה בשילוב פלסטקאי היא למנוע עוות ואסימטריה.
בכל מקרה יש מקום להתייעץ עם פלסטקאי על מנת לשמוע על אופציות ניתוחיות, כך תוכלי לקבל החלטה מושכלת.
סרטן שד גרורתי מטופלת בפסלודקס,אייברנס וx geva .15 סבבי טיפול.
פט אחרון מפברואר ללא שינוי. אין קליטה חדשה . סמנים בעליה הנובמבר 2018 =295 . בפברואר 2019 (667) והיום 943.
העלייה בסמנים מאוד מדאיגה אותי. פט הבא בחודש מאי.
האונקולוגית לא זמינה.
אשמח להתייחסותך.תודה רבה
העלייה אינה מבשרת טובות מן הסתם,
יחד עם זאת ייתכן שיעברו עוד שבועות ארוכים עד שיהי שינוי כלשהו בCT . עד אז ממשיכים באותו טיפול.
מניחה שהייתי מקדימה את הפט לאפריל
פרופ רינת ירושלמי