תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
סרטן שד גרורתי מטופלת בפסלודקס,אייברנס וx geva .15 סבבי טיפול.
פט אחרון מפברואר ללא שינוי. אין קליטה חדשה . סמנים בעליה הנובמבר 2018 =295 . בפברואר 2019 (667) והיום 943.
העלייה בסמנים מאוד מדאיגה אותי. פט הבא בחודש מאי.
האונקולוגית לא זמינה.
אשמח להתייחסותך.תודה רבה
שלום רב,
עברתי ניתוח לכריתת גושים המכילים תאים טרום סרטניים ב- 2 השדיים לפני כ- 9 חודשים וניתוח נוסף בשד ימין לפני כחודשיים, לאחר גילוי גוש נוסף.
הובהר לי שכל הגושים אינם סרטניים.
למרות זאת, הומלץ לבצע הקרנות לשד ימין, כטיפול מונע. לאחר ההקרנות, המשך טיפול בטמוקסיפן.
מהססת להכניס את עצמי לתהליך אקטיבי של הקרנות, למרות שלמעשה אין תהליך סרטני פעיל. חוששת מהשפעות לטווח ארוך מהטיפולים האלו.
אשמח לחוות דעתכם.
לפני חצי שנה ביצעתי אולטראסאונד בו נרשם שיש מוקד היפאואקוי 5*10 מ"מ עם הסתיידות. תיתכן פיברואדנומה.
המליצו על חזרה על אולטראסאונד עוד חצי שנה וממוגרפיה.
ממוגרפיה תקינה.
אולטראסאונד חוזר לאחר חצי שנה: מודגם גוש בגודל 0.4*0.9 ס" מ, מוגדר היטב עם הסתיידות גסה בתוכו, מתאים לפיברואדנומה מסויד-ללא שינוי.
האם היית ממליץ במקרה זה על ביופסיה?
ומה המשך המעקב?
בת 41.
אין מקרי סרטן שד בקירבה ראשונה
תודה רבה
שלום שלומית,
אם מדובר בממצא שנראה שפיר לא חייבים לבצע ביופסיה על מנת להוכיח שמדובר בפיברואדנומה, במיוחד שיש כבר מעקב של חצצי שנה.
עם זאת מדובר בפרוצדורה יחסית פשוטה ולכן בהרבה מקרים מקובל להוכיח שאכן מדובר בפיברואדנומה כשיש ממצא של גוש חדש.
ממליצה שתפני לכירורג על מנת לקבל החלטה סופית
בהצלחה
אני שלוש וחצי שנים אחרי סרטן שד, עברתי כריתה מניעתית כפולה עם שמירת הפטמות, כיוון שאני נשאית brca1, וכן ניתוח הוצאת שחלות מניעתי. כמו כן עברתי טיפולי טקסול והרצפטין. ברצוני לברר אם יש צורך בבדיקות mri אולטרסאונד וממוגרפיה במצבי או שמספיק בדיקה ידנית פעם בחצי שנה ע״י רופא?
תודה
שלום,
לגבי נשים לאחר כריתה דו'צ עם שמירת פטמות לצורך הפחתת סכון, מומלץ על בדיקה ידנית, היות ורקמת השד המעטה שנותרה לאחר הניתוחהיא שטחית. יש מקומות שמוסיפים גם בדיקת סונר. לגבי MRI אין המלצה לבצע כבדיקת סקר לאחר הניתוח שעברת. שוב ישנם מרכזים שמבצעים באופן רוטיני.
שלום
עברתי לקו טיפול שני לסרטן שד גרורתי בשלד, מטופלת כעת בפסלודקס.
תוך כמה זמן בערך ניתן לראות את ההשפעה במרקרים (סמנים) ובפט סיטי?
על פי רוב, טיפול הורמונלי עובד לאט יותר . יש להמתין 6- 12 שבועות עד שרואים תגובת מרקרים וכשלושה חודשים לתגובה בפט.
כל טוב ובהצלחה
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב
עברתי ניתוח כריתה כפולה של השדיים בשל סרטן שד. לאחר מכן נעשה ניתוח שני לתיקון, ולמרות שנכרתו חלקי עור, הם לא נשלחו לפתולוגיה בבית החולים. רציתי לדעת אם יש חובה בניתוח או הנחיה של משרד הבריאות, (ובמיוחד ניתוח של אזור סרטני) של הרופא המנתח לשלוח את העור הכרות לפתולוגיה, או שזה נתון לשיקול דעתו?
היי,
אני בריאה מזה 10 שנים, מטופלת בטמוקסיפן 9.5 שנים, האנקולוגית שלי נפטרה והיום הגעתי לאונקלוגית חדשה, שאמרה שאני יכולה להפסיק את הטמוקסיפן ובנוסף שלחה אותי לבדיקת מרקרים
Ca 15.5, ca 125, ca 19.9, לא ממש הבנתי מדוע שלחה אותי לבדיקת מרקרים, אני כבר 10 שנים בריאה, במעקב אונקולוגי כל חצי שני ובדיקה כרורגית ובפעם בשנה ממוגרפיה ואולטרסאונד.
האם אני צריכה לעשות בדיקת מרקרים לאחר 10 שנים ללא המחלה?
הבנתי שלאחר 10 שנים אני ככל אישה אחרת.
אודה לכם על תשובה מהירה
לא שולחים למרקרים אם אין חשד למחלה גרורתית.
בברכה,
שלום לכולם, שמי יעל.
באוקטובר 2010 עברתי ניתוח משמר שד + בדיקות זקיף בשני השדיים. הפתולוגיה הסופית הייתה IDC ולפי בדיקת אונקו-טייפ לא נזקקתי לטיפול כימי אבל עברתי טיפול קרינתי דו-צדדי. מינואר 2011 נוטלת טמוקסיפן 20 מ"ג (כבר 8 שנים), כאשר לפני כחצי שנה הייתי בניסיון לטיפול בפמרה אבל לאור סבילות נמוכה חזרתי ליטול טמוקסיפן. אציין שאני סובלת מהפרעה בתפקודי כבד (כבד שומני ומצולק בחלקו).
לאור תופעות הלוואי של הטמוקסיפן- גלי חום קשים, הפרעות בשינה ובזיכרון - המליץ האונקולוג שביקרתי אצלו להפסיק את התרופה מאחר ונטלתי אותה במשך 8 שנים כי מבחינה סטטיסטית אין הבדל בין נטילת התרופה למשך 8 שנים או 10 שנים - התוצאה זהה.
אני מבקרת מדי חצי שנה אצל אונקולוג וכירורג שד למעקב, ומדי שנה מבצעת בדיקת ממוגרפיה ואולטרהסאונד.
שואלת לדעתכם המקצועית - האם להפסיק את נטילת התרופה או לא?
יעל שלום רב,
בעיקרון חסרים פרטים רבים של המחלה בכדי לענות על התשובה.
כמו כן יכולה לאמר לך שהתשובה אינה כן או לא , אלא הערכת רווח/הפסד לכל מקרה ומקרה.
הי
אשמח לשלוח לך למייל את מכתב הביקור שקבלתי מהאונקולוג בו פרטים מדוייקים על המחלה
אנא שלחי לי לכתובת המייל שלי
yael.stimler@gmail.com