תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
מדובר בצורת שגשוג של השד,אכן ממצא שפיר.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי שלח
שלום,
אין אפשרות על סמך הנתונים שמסרת לתת יעוץ פרטני לגבי נרחבות הניתוח, אשפוז והחלמה- אלה הם שאלות שעליך לשאול את הרופאים המטפלים.
בהצלחה
קיבלתי תשובה תקינה לביופסיה והוזמנתי שוב מחשד שאולי לקחו את הדגימה מהמקום הלא נכון. ואולי אצטרך לעשות ביופסיה נוספת.
אני דואגת שהשד ייקטן בגלל שיוציאו יותר מדי. לכן השאלה היא: מה קורה ל״חור״ שנשאר בשד אחרי הביופסיה?
הוא מתמלא ברקמת שומן חדשה או שהשד פשוט קטן קצת כל פעם?
תודה.
שלום סלי,
לאחר ביופסית מחט לא נוצר עוות של השד בשל הנפח שהוצא ממנו בביופסיה, גם אחרי 2 ביופסיות.
ממצא המסוכם כbirads4- דורש ביופסיה בהקדם. אם הבלוטות חשודות- יש לדגום גם אותן.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
אין קשר, יתכן שיש השפעה ללחץ נפשי
רפואה שלימה
אימי בת 75 , ללא מחלות רקע כרוניות:
לפני 20 שנים: סרטן בשד שמאל ללא גרורות: בוצע ניתוח הסרה + הקרנות + טיפול הורמונאלי 5 שנים.-
-לפני 8 חודשים: סרטן חזר באותו צד אך במקום אחר, ללא גרורות , הוחלט לא לבצע כריתה, בוצע ניתוח הסרה + הקרנה תוך ניתוחית IOR.(תוצאות למטה).
מכיוון שהגידול נמצא מגיב לטיפול הורמונאלי, הוחלט לתת טיפול הורמונאלי, אימי הגיבה לא טוב הפעם – תופעות לוואי של גרד בגוף , הוחלפו מספר כדורים ללא הועיל: ANASTROZOLE, Tamoxifen , Letrozole
כרגע אימי ללא טיפול הורמונאלי ואנו מודאגים.
שאלותיי:
1. מבחינת הפרוטוקולים וסטטיסטית, עד כמה נחוץ הטיפול ההורמונאלי בהינתן גילה והמקרה שלה ?
2. מכיוון שזה סרטן חוזר: האם יש תרופות בסל התרופות החדש של 2019 שאימי זכאית ואולי יתנו את הטיפול הרצוי בפחות תותעות לוואי ?
3. המלצות אחרות שכדי לנו לדעת ?
תוצאות ביאופציה של הגידול:
Breast, Left
Invasive Ductal Carcinoma , Grade 2
Ki-67 – About 15-20% positive tumor cells
ER: About 90% strongly positive tumor cells
PR: about 50% , moderately to strongly , 15-20% weakly positive tumor cells
Her-2Neu: Negative (0+1)
מטרת הטיפול שהוצע: למנוע חזרה מקומית , חזרה בשד השני והתפתחות גרורות.
הרווח הפוטנציאלי קשור גם למצב הבריאות הכללי של אמך.
דרך אג- יש נשים המסתדרות טוב יותר, כאשר נוטלות את הכדור המקורי.
אם כל המניפולציות לא צלחו, לא יהיה מנוס אלא לוותר על הטיפול ולהסתפק בטיפול המקומי
בברכה ושבת שלום,
אריאלה שלום רב,
אני מניחה שיש לך גידול מסוג טריפל נגטיב.
תוספת קרבופלטין מעלה בשיעור ניכר את הסיכוי להעלמות מחלה עד הגעה לניתוח.
בעיקרון יש קשר בין העלמות המחלה לבין הסיכויים להבראה.
הרעילות העיקרית של תוספת זו מורגשת על ספירות הדם. במקרה כזה ניתן לחזור לטיפול בטקסול בלבד או להפחית את המינון של הקרבופחטין.
אנא פני עם שאלה זו לפורום רפואה אינטגרטיבית.
שלום, לא ברור איזה בדיקה עברת- ממוגרפיה או סונר.
במקרה של סמיכות יתר בממוגרפיה, זה ממצא שמופיע יותר בנשים צעירות ומגביל את היכולת לזהות ממצאים בבדיקה ולכן מומלץ להשלים את בדיקת הממוגרפיה עם סונר.
דחיסות יתר גם קשורה לעליה קלה בסון לפתח סרטן שד.
בברכה
שלום.
אני בת 29. וסובלת מזה כחצי שנה מכאבים בשד.
הופנתי לא"ס.. בבדיקה לא נמצא דבר.
יש לציין שהרקמת השד שלי צפופה.
ואני-עדיין ממשיכה לסבול מכאבים בשד.
-אין לנו ברקע המשפחתי סרטן גניקולוגי. לאח שלי היה הוצקין. ולסבא.
אני חוששת . האם כדאי שאעשה עוד בדיקות?או שזה מספק?
נ.ב אני לא בהריון .
שלום טלי,
בדרך כלל כאבים בשד אינם קשורים לממאירות במיוחד אם מדובר בכאב לא ממוקם ודו צדדי. עם זאת מומלץ שתבדקי שעל ידי כירורג.
בהצלחה.