תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום.
אני בת 29. וסובלת מזה כחצי שנה מכאבים בשד.
הופנתי לא"ס.. בבדיקה לא נמצא דבר.
יש לציין שהרקמת השד שלי צפופה.
ואני-עדיין ממשיכה לסבול מכאבים בשד.
-אין לנו ברקע המשפחתי סרטן גניקולוגי. לאח שלי היה הוצקין. ולסבא.
אני חוששת . האם כדאי שאעשה עוד בדיקות?או שזה מספק?
נ.ב אני לא בהריון .
שלום טלי,
בדרך כלל כאבים בשד אינם קשורים לממאירות במיוחד אם מדובר בכאב לא ממוקם ודו צדדי. עם זאת מומלץ שתבדקי שעל ידי כירורג.
בהצלחה.
האוויר שלכם יכול להציל חיים ! אנו זקוקים לכם כאוויר לנשימה !
לחברה העוסקת בפיתוח טכנולוגיה מהפכנית לזיהוי מוקדם של מחלות סרטן באמצ עות נשיפה, דרושים / דרושות חולי סרטן ריאות / חולות סרטן השד להשתתפות בניסוי. משך הניסוי כדקה אחת, נדרשת נשיפה למכשיר בלבד. הניסוי מבוצע בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת אריאל.
שלום, בדרך כלל התורים לביופסיות נקבעים עפי דרגת החשד. לא צינת מה היתה דרגת החשד אצלך. מניחה שעברת כבר ביופסיה.
בהצלחה
שלום רב,
אימי, כבת 69, ביצעה בדיקת אונקוטייפ והתוצאה הייתה 29.
חלק מהרופאים המליצו על כימותרפיה וחלק אמרו שבהתחשב בגילה לא בטוח שהיתרון של כימותרפיה עולה על החסרון.
אני מבינה שבתוצאה כזו ההמלצה היא כן לבצע טיפולי כמותרפיה, אולם האם המלצה זו לוקחת בחשבון גם את הגיל?
תשובת האונקוטייפ תלוייה במאפייני הגידול ולא במאפייני המטופלת.
לגידול לא אכפת בת כמה אמך.
מי שצריך להתחשב בנושא הגיל ומצב בריאותה הכללי, הוא הרופא המטפל.
בברכה ושבת שלום,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום, עברתי לפטקטומי לפני כשבועיים וביופסיה של בלוטת הזקיף. אתמול הסרתי את הפלסתרים על פי הוראת המנתח. עדיין יש כאבים ברמה משתנה. לאחר פעילות- מתחזקים. עד מתי אני אמורה לחוש כאבים באזורי הצלקות/ניתוח?
תודה רבה
שלום,
יכולים להיות כאבים בשד המנותח גם חודשים ואף שנים אחרי הניתוח.
מומלץ שתפני למנתח לבדיקה
שלום ,
בת 47 , לפני שנתיים T2(2.3cm)NO iLC+LCiS
ERposPRposHERnegKL6710%
אונקוטייפ =2
לא נשאית.
עשיתי מסטקטומי מבחירה , נוטלת טמוקסיפן .
לאחרונה התלקחות של uc ואושר לי טיפול ביולוגי ב entyvio ( vedolizumad)
מאחר ומדובר בטיפול ביולוגי , אשמח מאוד לשמוע את דעתכם , האם אין קונטראינדיקציה לקבל טיפול בתרופה עם ההיסטוריה שלי ?
נטלי שלום רב,
ראשית, הגסטרואנטרולוג המטפל אמור לדעת האם מותר לתת את הטיפול ךאנשים עם הסטוריה של ממאירות .
אני מבינה את חששך לנכח ההסטוריה הרפואית.
איני מכירה את התרופות, אולם יכולה להמליץ לך לפנות למרכז המידע בבית החולים בו את מטופלת. במידה ולא קיים, במרכז דוודיוף שבבית החולים בילינסון קיים מרכז כזה. הם יוכלו לערוך חיפוש מיוחד עבורך.
בברכה,
שלום רב, לפני 16 שנים חליתי בסרטן שד צד שמאל . לפקטומיה, טיפול CAF והקרנות.
מבקשת המלצה לגבי טיפול מתאים במצבי היום (בת 50 ), תוצאות ביאופסיה שד ימין:
invasive duct carcinoma grade 3 with foci of necrosis
KI 67 positiv in 80%of tumor cells
ER- negative
PR-negative
HER-2 negative
איזה טיפול מתאים לי יותר:
1. שילוב טקסול ( פּאקליטקסל - Paclitaxel - Taxol) עם
אולפאריב - Olaparib (לינפארזה - Lynparza)
או
2. שילוב טקסול עם אטזוליזומאב –(Atezolizumab טיסנטריק )
בתודה מראש, רות
רות שלום,
למען הסר ספק. האם המחלה בשד בלבד או בארים נוספים?
שלום, הוצע לי פרוטוקול של קרינה מואצת חלקית (APBI), למשך 5 ימים פעמיים ביום (האפשרות השנייה היא 3 שבועות 5 ימים בשבוע, שקשה לי מאד בגלל בעיות רפואיות אחרות שמקשות עלי לנסוע). הגידול שלי הוא לובולרי והבנתי שזוהי התווית נגד חלקית לפחות לטיפול זה. מבקשת לשמוע את דעתך. פרטים נוספים: בת 57, בעברי סרטן שחלות שלב 1a, לא נשאית. הגידול בשד היה בגודל 1 ס"מ עם בלוטות זקיף נקיות. פתולוגיה:ILC, er/pr+, her 2 negative, ki67 8-10%ציון אונקוטייפ 11.
תודה רבה מראש!
כפי שמבינה מדברייך הציעו לך טיפול קונבנציונאלי, אך נאלצו להתפשר לנוכח אילוצים מצדך.
סה"כ מדובר בגידול קטן עם סיכוי נמוך לחזרה, לכן סביר להציע את מה שהשציעו לך, תוך שאת מבינה שזו סטייה מהפרוטקול המקובל אם מידע מוגבל לגבי יעילות ארוכת טווח.
בברכה ובהצלחה,
האם ניתן להפסיק את הטיפול אחרי תשעה טיפולי טקסול במקום 12
איזה השלכות יכולות להיות לזה? מדובר בגידול מסוג טריפל נגטיב
המישוש לא מראה כרגע קיומו של גוש
גל שלום רב,
כעקרון- סוס מנצ לא עוצרים.
"סוחטים ככל האפשר" , אם אינך סובלת מתופעות לוואי שעשויות להיות בלתי הפיכות, ממליצה להשלים את הפרוטוקול.
בברכה ובבריאות שלמה,
בת 32, כ-3 שנים לאחר למפקטומי והקרנות. מאז מטופלת בטמוקסיפן ודקפפטיל. (הטיפול בדקפפטיל הופסק לפני 3 חודשים).
יש לי טיסה של 8 שעות וממש מתלבטת אם לקחת אספירין לפני כי גם לאספירין יש תופעות לוואי.
בנוסף, בבדיקות דם הPLT יצא לי 120 והMPV יצא 13.8. (יש לציין שב3 שנים האחרונות הPLT אצלי נמוך מהנורמה)
לא ממש יודעת אם יש קשר, אבל לפי מה שקראתי זה אומר שרמת הטסיות בדם נמוכה וזה בדיוק ההיפך מקרישיות יתר.
אז יש לי 2 שאלות:
1. למי שנוטלת טמוקסיפן מומלץ לקחת אספירין לפני טיסה של 8 שעות?
2. האם לקיחת אספירין והעובדה שהPLT אצלי נמוך יכול לגרום נזק?
מירית שלום רב,
1. לא
אבל מומלץ להרבות בשתייה ותנועה.
2. רמת הטסיות שלך בסדר גמור .
טיסה נעימה,
אספירין לא מומלץ כי זה מיותר? או שיש סיבה אחרת?
והאם כדאי לחבוש גרבי לחץ בטיסה?
תודה