תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
התלונה אינה ספציפית.
כיון שחדשה ובשל ההסטוריה המשפחתית, מומלץ להבדק ע"י רופא.
בשולי הדברים- האם אמך בצעה בדיקה גנטית?
בברכה וכבוד רב,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום
אשמח לעזרה בהבנה תוצאות ביופסיה
הרצפטורים של האסטרוגן והפרוגסטרון יצאו חיוביים (אסטרוגן ב90% מהתאים ופרוגסטרון ב50%)
בדיקת הher-2 רשום שנצפה ב20% מהתאים והתוצאה רשומה כ score 2 range 1-3
האם התוצאות מחייבות טיפול כימי?
ליהיא שלום רב,
התשובה חסרה , יש להשלים בדיקת FISH. (סטטוס HER2 )
אם הבדיקה תצא שלילית, יש סיכוי לא מבוטל שלא תזדקקי לטיפול כימי,
בברכה וכל טוב,
מבקשת עזרה בהמלצה על רופאים לתחום השד בצפון.
היא לאחר כריתת של עושה טיפולים שגורמים כאבים וללא הטבה במצב.
אני מחלימה מסרטן השד מסוג HER 2. נוטלת לטרוזול מידי יום. בעקבות כך, החילותי לסבול מיובש וגינלי. הומלצו לי שני תכשירים להקל על המצב, הראשון על ידי רופא נשים והשני על ידי רוקחת. כשקראתי את המרכיבים הכתובים על האריזה שלהם התלבטתי אם הם מתאימים למצבי. הראשון – GINOMUNAL-VAGINAL JEL המכיל DENATURED ETHANOL, E3222, E219, E217, SODUIUM METHIL, השני – LOVE JEL על בסיס מים המכיל – METHYL PARABEN. אשמח לדעת איזה תכשיר מתאים לי אם בכלל.
תודה
לפי המידע שמסרת- שני התכשירים אינם מכילים אסטרוגן.
לא צריכה להיות בעייה.
כל טוב,
ייתכן ויש נזק לניקוז הלימפטי שמתבטא רק כעת.
בכל מקרה יש מקום לשלול מחלה - ולכן הופנית להדמיית השד.
שלום,מה דעתך לגבי קיטרודה הניתנת לאחר שכבר אין עדות למחלה (במסגרת מחקר)
לאחר כימותרפיה (AC+TC), לאמפקטומי והקרנות
1. האם הסיכון ל"תקיפת" איברים בריאים, גובר ?2. האם "על הדרך" היא עלולה לחסל תאים סרטניים שטרם נתגלו...3. האם היא יכולה לטפל בחולי אחר שאינו סרטני. הרי התרופה בעצם משפעלת את מערכת החיסון ?
4. מה עושים כאשר מתפתחת תופעת לוואי של גרד ופריחה ?
נכון להיום הטיפול ניתן רק במסגרת מחקר.
כיון שכך כל התשובות לשאלותייך עדיין בגדר הנלמד.
אך כפי הנראה:
1. לא
2. מקווים
3.לא ידוע על כך , השפעול הוא מאוד ספציפי
4. ניתן לטפל מקומית או ססטמית עם אנטי אלרגית. לעיתים אין מנוס ממתן סטרואידים והפסקת התרופה.
כל טוב ובהצלחה.
אובחנתי בDCIS עם קולטנים חיוביים . עברתי למפקטומי , הקרנות ונמצאת בטיפול של טמוקסיפן . בת 62 .
האם יש בעייה עם שימוש בתכשיר mcg10 vagifem לטיפול ביובש בנרתיק?
הג'ל מכיל אסטרוגן .
אידה שלום רב,
קשה מאוד לדעת מה השפעת הטיפול.
ידוע שיש ספיגה של אסטרוגן למרת שהטיפול מקומי.
אנו ממליצים לנסות להעזר בג'לים ללא אסטרוגן. אם אין מנוס- יש לבקש את מהרופא לרשום לך את התכשיר עם המינון הנמוך ביותר.
בברכה,
אני בת 45, אובחנתי בסרטן השד דרגה 3 וביום חמישי הקרוב אקבל טיפול כימו AC בפעם הרביעית והאחרונה ולאחר ממוגרפיה שאעשה השבוע, ייקבע לי המשך טיפול כימו קל יותר, כפי שנאמר לי בפגישה הראשונה עם הרופאה האונקולגית שלי.
היום אחר הצהריים הייתי בחנות כלבו גדולה ושם חוויתי בלק אאוט שלא זכרתי איך הגעתי מהחלק העליון של החנות לחלק התחתון וממנו בחזרה, כלומר כלל לא זכרתי שהייתי בחלק התחתון ולא זכרתי איך הגעתי לקופות.
זה התחיל כשגירדתי את העורף ופתאום הבנתי שיש לי פאה והשיער מתחת מגולח. לא זכרתי למה אין לי שיער ואם יש לי גוש או שעברתי טיפולים או אם עשיתי ניתוח (עדיין לא עשיתי ניתוח), לא זכרתי מתי ראשי גולח ומי גילח לי אותו.
חלק מבני משפחתי שהיו איתי הזכירו לי ולאט לאט התעשתתי, אך תחושת הבלבול נמשכה כשעה או יותר לאחר מכן.
אני מאוד חוששת, שכן זהו אינו בלבול סתמי או חוסר זיכרון שאמרו לי שיכול להיות, אלא זה ממש הרגיש כאילו איבדתי את כל הזיכרון לגבי החולי שלי ואיך הגעתי לאותו מקום בחנות.
אשמח לשמוע אם מדובר במקרה חריג או מקרה שכיח ומה עליי לעשות.
תודה מראש ויום טוב.
לא מדובר בתאור שכיח אצל מטופלות סרטן השד.
ייתכן וחווית ארוע מסוג vasovagal synd בעקבותיו היה אובדן הכרה שניות מעטות.
בכל מקרה יש מקום לדווח לרופא המטפל בהקדם, שישאל אותך שאלות נוספות לצורך החלטה האם יש מקום להמשך בירור.
שלום רב
אפשר בבקשה להסביר לי את תוצאות הבדיקה הזו ומה זה אומר לגבי אפשרויות הטיפול שלי -
er negative
pr negative
+her 2 neu positive 3
ki67 positive in 1% of tumor cells
אילנית שלום רב,
לגידול אין בטוי לקולטנים להורמונים, אבל הוא מבטא ביתר חלבון מסוג HER2.
בתלות שלב המחלה- יוצע לך טיפול כימי וביולוגי.
שלום.
סרטן שד נדיר בגברים בכלל ובטח בילדים.
שכיח מאוד בגיל ההתבגרות שיש קצת גדילה של רקמת השד אצל בנים שיכול להופיע רק בצד אחד או בשני הצדדים ולהרגיש קצת כמו גוש. בדרך כלל מלווה גם ברגישות מקומית. התופעה חולפת מעצמה.
בכל זאת, אני מציעה שתבדק עי כירורג.
בהצלחה