תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
גיל 74, לאחר הוצעת גוש סרטני מהשד והקרנה במהלך הניתוח. ללא נגע בבלוטות הלימפה.
התבקשתי להחליט בין 2 הבדיקות הגנטיות על מנת שתתקבל החלטה לגבי המשך הטיפול. Prosigna או oncotype. האם אחת מועדפת על השניה.
אודה לתשובה
ורדית שלום
שתי הבדיקות טובות עבורך.
בפרוסיגנה תוכלי לקבל את תת סוג הגידול שלך.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב,
אני אחרי כריתת שד בשל DCIS לפני שלוש שנים. הכל התחיל בהסתיידויות שנראו בממוגרפיה. כבר אז בממוגרפיה זה היה נראה שאתי.
כיום, לאחר ממוגרפיה לשד השני, נראו "הסתיידויות עדינות שפירות מפוזרות בשד". האם הן יכלו להפוך לסרטניות? האם זה סימן לסיפור חוזר בשד השני? האם אני צריכה לעשות ביאופציה למרות שכתוב שפיר? אני ממש דואגת ויש לי פגישה עם האונקולוגית שלי בעוד חודש...
שלום ליאנה,
הסתידויות יכולו להיות בעלות מראה שפיר או חשודות. בסוף הפענוח הרדיולוג אמור לכתוב מה דרגת החשד ואם מומלץ לבצע ביופסיה. הסתידויות עצמן אינן הופכות לממאירות אלא יכולות להיות סמן לכך שיש ממאירות. אם נכתב שמדובר במראה שפיר אז כנראה הרדיולוג לא חושב שיש צורך בביופסיה. אם את מודאגת את יכולה לפנות לרופא שיעבור על הבדיקה.
בהצלחה
לפני עשר שנים וחצי בסרטן השד לפני כשבוע אני עם כאבים באזור הגב התחתון ומידי האגן
האם זאת התחלה של גרורות לעצמות?
מה עלי לעשות ?
תודה
כאבים בגב ובשלד הם שכיחים מאוד ובדרך כלל אינם מעידים על מחלה גרורתית. לא ניתן על סמך תיאור לדעת מה מקור הכאבים. מומלץ שתפני לרופא לבדיקה והחלטה אם יש צורך בבירור.
באולטרא סאונד בתחילת דצמבר אובחן גוש חשוד של 0.5 מ"מ. ב10.12 קיבלץי את התשובה מהביופסיה. חיובי לאסטרוגן, her2 שלילי 0.4 מ"מ. נקבע ניתוח מקומי וביופיה מהזקיף ל אמצע ינואר, הקרנות (מקווה שאפשרית הקרנה תוך ניתוחית) וכדור אנטי הורמונלי. השבוע התקיימה בדיקת m.r.i לוודא שאין ממצאים נוספים. ממתינים לתשובה. בנתיים לא מטופלת-עד לניתוח. קצב התחלקות הגידול היא עשרה אחוזים, נאמר לי שזהו קצב איטי למדי. האם מועד הניתוח אינו מאוחר יחסית? חוששת להתפתחות והחמרה של המחלה. על פי המנתח זה בסדר. וברשותך שאלה נוספת: הפסקתי טיפול בוגיפם תוך ואגינלי. משתמשת בג'ל ג'ינומונל. תוך שבוע חשה גירוי בשלפוחית השתן. מה אפשר לעשות? תודות לתשובתך.
אין בידנו נתונים מהו הזמן ה"נכון" לביצוע ניתוח אחרי אבחנה.
ההגיון קובה- שמומלץ להינתח בהקדם.
לגבי הגירוי- לעיתים יש נשים שלא מסתדרות ללא המריחה של אדטרוגן מקומי.
במקרה כזה יש לבקש מרופא הנשים לרשום את התכשיר עם המינון של האסטרוגן הנמוך ביותר שקיים בשוק.
בברכה ושבוע טוב,
גילי 49, בריאה בדרך כלל. אחרי ממוגרפיה ואולטרסאונד הופנתי לביופסיה מסוג טרוקאט בגלל גוש שנראה בשד שמאל. בהפנייה לביופסיה כתוב חשד נמוך.
הרדיולוגית התקשרה ואמרה לי שתוצאות הביופסיה מראות על שפירות ושעלי לחזור על ממוגרפיה ו US בעוד שנה אבל שאני קוראת את התוצאות של הפתולוגיה אני רואה מלל שמדאיג אותי כי מופיעה בו המילה POSITIVE.
מצורף צילום הפתולוגיה ללא פרטים מזהים.
אודה לכם אם תסבירו לי מה המשמעות.
תודה רבה
התוצאה הפתולוגית היא של ממצא שפיר, הצביעה החיובית אינה מעידה על בעיה.
לפני חמש וחצי שנים עברתי למפקטומי עקב DCISG3.
כמו כן עברתי הקרנות וטופלתי בטמוקסי ובלטרזול חמש שנים.
נאמר לי שהטיפול ב DCISG3 הוא רק למשך חמש שנים.
אני חוששת להפסיק ושואלת האם אכן מספיק טיפול של חמש שנים בלטרזול ו
לוקחים בחשבון את הגרייד.
אני חוששת שהמחלה תחזור.
תודה רבה.
קיבלת את הטיפול המיטבי.
אין נתונים לגבי טיפול מעבר לחמש שנים.
יש לזכור שללטרוזול גם תופעות לוואי בין היתר מעלה שכיחות למחלות לב- כך שלא הייתי ממליצה להמשיך מעבר ל5 שנים.
שלום רב,אני אמורה לעבור ניתוח מסטקומי
ושחזור השד באותו ניתוח.מפני שבעבר חליתי ועברתי למפקטומי והקרנות המליצו על שחזור השד באמצעות שריר מהגב לטיסימוס דורסי. רופא אחד אמר לי שכן אפשר לבצע רק ניתוח של שחזור עם אלודרם ושתל סיליקון והעור שנשאר.
אני מאוד מבולבלת וצריכה להחלית במהירות .
לא מעוניינת לפגוע בעוד אזור בגוף.לא ייתכן שלאחר ניתוח ופגיעה בשריר לא יהיו השלחות וחולשה בשריר
שני כירורגים אמרו שאין השלחות על השריר ואזור הגב. ברור שנשארת גם צלקת אבל זה לא מפריע לי.
מה דעתך ?
לאימי איבחנו לפני מספר ימים סרטן שד חודרני בביופסיה, כאשר הגוש הינו בגודל של 2 ס"מ בממוגרפיה ובגודל של 1.6 בבדיקת US. בנסיבות אלה הומלץ על ניתוח לצורך הסרת הגידול. לאחר שעבר על הבדיקות כירורג שד אחד המליץ לבצע את הניתוח ללא ביצוע בדיקת ממוגרפיה עם חומר ניגוד והשני המליץ לבצע בדיקה זו טרם הניתוח, שכן לטענתו מרקם השד צפוף. להבנתי בדיקת ממוגרפיה עם חומר ניגוד הינה "ברזולוציה" גבוהה יותר אז מדוע בעצם לא לבצעה, למען הזהירות, לפני הניתוח?
בדרך כלל אם הגידול נראה בצורה ברורה בממוגרפיה ואין מרקם שד צפוף אין צורך בבדיקה נוספת.
יש מקרים שבהם יש צורך בהדמיה נוספת על מנת לקבל הערכה טובה יותר של הגידול או על מנת לוודא שאין ממצאים נוספים בשני השדיים. במקרים כאלה מומלץ לבצע MRI או ממוגרפיה עם חומר ניגוד. אך יש מחיר לשתי הבדיקות, לעיתים רגישות הגבוהה של הבדיקה יכולה לבלבל יותר מאשר להבהיר. בנוסף בממוגרפיה עם חומר ניגוד מדובר בחשיפה לקרינה וכן בחשיפה להזרקה של חומר ניגוד שיכול להיות אלרגני, ובנשים בסיכון גם להשפיע על תפקוד הכליות. לכן חשוב לוודא שבאמת יש צורך בבדיקות הדמיה נוספות.
כמובן שעל מנת להחליט יש צורך לראות את הבדיקות עצמן.
בת 52
לפני שנה וחצי אובחן סרטן השד .לומינל A הטיפול: ניתוח לפמפטקומי ,הקרנות וטמוקסיפן.
בשל תופעות הלוואי של הטמוקסיפן עברתי לנולבדקס לאחר 5 חודשים.
תופעות הלוואי עכשיו: השמנה ודלילות שיער .
והבעיה העיקרית היא סוכר גבוה למרות שכמעט ולא אוכלת פחמימות מזה 8 חודשים. בדיקת דם אחרונה 122. בדיקה ביתית 139 בבוקר. בערב 109. AIC תקין
קראתי שהטמוקסיפן מעלה את הסיכון לסכרת. (מחקר באוניברסיטת חיפה ובקנדה)
האם יש חלופה לטיפול זה כדי להמנע מהסכרת?
האם יש המלצות למקרה זה?
ומה הסיכון בהפסקת הטמוקסיפן?
איני משוכנעת שטיפול כה קצר הוא הגורם לסכרת.
בכל מקרה בכדי לדון ברווח מטיפול מטמוקסיפן יש צורך במכלול הנתונים על הגידול.
האם יש למישהו ניסיון או מידע על שיחזור דו צדדי עם מותחנים שהופכים לשתלים קבועים בקר 35?