תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום וברכה
אשתי סובלת מסרטן השד.
אודה לכם ממש אם תוכלו לסייע לי בפענוח בדיקת הגנטיקה שנשלחה לארה"ב ותוצאותיה הגיעו עתה וכן בדיקת MRI שם מצויינים שני דברים שמטרידים אותי:
1. קליטה קלושה של בלוטות לימפה
2. הצללה בריאות
תודה רבה
שלום רב,
אובחן שינוי גנטי שלא ברור טיבעו נכון להיום. יתכן וחסר משמעות וייתכן כי בעתיד יוגדר כפתוגני.
יש להשאר בקשר עם המעבדה הגנטית כדי לקבל מידע שיצטבר בעתיד.
לגבי הממצאים הנוספים- צריך לצפות בתמונות בהקשר של המחלה כולה בכדי להחליט אם דורשים המשך בירור.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
לפני כשנה גילתי התחלה של התחלה של סרטן השד, עברתי ניתוח הוסר 2.5 ס"מ הניתוח צלח תודה לאל כיום אני בריאה תודה לאל... ורוצה להגשים חלום ולעשות הגדלת חזה,, שאלתי האם אני יכולה לבקש שהרופא בביה"ח יבצע עבורי את הניתוח?
האם עלות הניתוח כלולה בסל מאחר שעברתי ניתוח.
לוקחת כדורים למשך 5 שנים ( כרגע הולכת להחליף כדור כי הוא לא טוב לי)
האם אתם מכירים נשים שעשו את הניתוח להגדלת חזה למרות שעברו ניתוח
אני מאדדדד רוצה לעשות זה מבחינתי הגשמת חלום.
אבקש לקבל תשובה בדחיפות - הניתוח שלי בע"ה בעוד כשבועים בע"ה
שלום,מה דעתך לגבי קיטרודה הניתנת לאחר שכבר אין עדות למחלה (במסגרת מחקר)1. האם הסיכון ל"תקיפת" איברים בריאים, גובר ?2. האם "על הדרך" היא עלולה לחסל תאים סרטניים שטרם נתגלו...3. האם היא יכולה לטפל בחולי אחר שאינו סרטני. הרי התרופה בעצם משפעלת את מערכת החיסון ?
4. מה עושים כאשר מתפתחת תופעת לוואי של גרד ופריחה ?
על איזה שלב מחלה מדובר?
בברכה
אחרי כימותרפיה, אחרי ניתוח ואחרי הקרנות.
קיטרודה הניתנת במסכר מחקר כטיפול מניעתי.
נדרשתי לשאלת מטופלת עם +DICS ER בקוטר של 1 ס"מ. LN שלילי שעברה כריתה מלאה בת 63
לאור הפרסומים בשנים האחרונות 2003, 2016 ובכנס סן-אנטוני 6.12.18 של Andrea Decensi ושותפיו, האם תמליצו לאשה זו על מינון מופחת של טמוקסיפן ל 5 מ,ג ביממה?
האם ניתן לחצות את טבלית הטמוקסיפן?
שלום רב
כיון שעברת כריתת שד הרווח מטמוקסיפן נמוך מאוד שהרי 50 אחוז מפוטנציאל הרווח לא קיים.
מציעה שתחזרי לרופא המטפל לדון ברווח האבסולטי במצב הנוכחי ואם בכלל יש מקופ לטמוקסיפן במינון כלשהוא.
שבת שלום,
רב תודות ושבת שלום פרופ, רינת ירושלמי
מתנצל על אי הבהירות בשאלתי, 1. אני רופא המשפחה, מדובר במטופלת שלי
2. המטופלת עברה כריתה מלאה של הגוש MAMMOTOMY (לא MASTECTOMY כפי שניתן היה להבין מניסוחי הכושל) והוצא בגבול רקמה בריא
3. יש מחלוקת האם לטפל או לא בטמוקסיפן, הנטיה היא כן עקב סיפור משפחתי (ללא נשאות גנטית מוכרת) של אם, אחות ובת אחות..
4. ונידרשתי לשאלה באם בתנאים אלו או אולי בכלל לאור הפרסומים בנ"ל LESS IS BETTER
5. באם את מעדיפה מענה באופן אישי רצ"ב דוא"לי
ehud.baharav@gmail.com
אודי בהרב
לפני 14 שנים נותחתי עקב סרטן בשד ימין. לאחר מכן עברתי גם כימותרפיה והקרנות.
כיום השדיים אינם שווים בגודלם. שד שמאל הרבה יותר גדול. ושניהם וצנוחים. בזמנו אמרו לי שאסור לנתח שד מוקרן.
האם לאחר 14 שנים ניתן לנתח את השד המוקרן? או שעלי לתקן רק את השד שלא עבר קרינה ולהתאימו עד כמה שניתן לשני?
תודה
הי ,אני אמורה לעבור שיחזור שד עקב גידול .
אשמח לחוות דעת לגבי המנתח הפלסטי דר' לירון אלדור
והכירורג דר' רפי קליין .
המון תודה, בריאות
את מבקשת לדעת כל מה שניתן על מחלת אימך, מן הסתם לא נוכל לענות אלא לשאלות ממוקדות במסגרת פורום זה.
שלום רב.
אימי בת 80. אובחנה עם סרטן שד גרורתי לפני כשלוש שנים. טופלה עד כה בלטרזול. הייתה במעקב אחת לשלושה חודשים. מעקב אחרון העיד על מרקרים תקינים. לעומת זאת. בבדיקת ct שנועדה לאבחון בעיה רפואית אחרת. נראה פיזור תאים סרטניים בכבד. לאחר ביופסיה. אובחנו התאים שמקורם בשד. כיצד ייתכן מרקרים תקינים על אף הממצאים? מה הטיפול התרופתי המועדף ?
לא תמיד גרורות מלוות בעליית סמנים בדם.
ההחלטה הטיפולית היא אינטרגרציה של התוצאות בביופסיה ומצב בריאותה הכללי של אמך.
אשתי אובחנה כחות בסרטן השד.
במסגרת בדיקת סי. טי. פט שנערכה לה מצוין:
"קליטה קלושה בלתי ספציפית בקשרי לימפה קאנים בבית השחי השמאל"
מה המשמעות של הממצא הזה?
האם צריך לבצע משהו מעשי בעניין זה?
שלום,
מאוד שכיח שיש קליטה קלושה בבלוטות בפט, בדרך כלל אין לכך משמעות. לא נתת שום פרטים לגבי סרטן השד. אם היא מועמדת לניתוח בשלב ראשון אז בדרך כלל נעשית ביופסיה של בלוטת הזקיף בבית השחי.
בהצלחה
בת 51
לפני מספר ימים נבחנתי עם גידול ממהיר בשד INVASIVE DUCT CARCINOMA GRADE 2
AND FOCACI OF DCID
ER POSITIVE 90%
PR POS 10%
HER 2 NEGATIVE ,
בגודל של 1.3 ס"מ .
יש לציין שלפני 20 שנה בגיל 31 נבחנתי עם אותו סוג של גידול , אותה דרגה ,גם חיובי להורמונים .עברתי כימוטרפיה, הקרנות וקיבלתי כ- 4 שנים טמוקסיפן.
כאמור עד כה הכל היה תקין ואפילו שכחתי מהמחלה עד שלצערי קיבלתי הפתעה לא נעימה .
אנא ממך לענות על מספר שאלות עד שאגיע להתייעצות .אפילו שייתכן שהתשובות תאורטיות בלבד אשמח להתייחסות .
1. האם תאורטי מדובר על הישנות המחלה ז"א גידול חוזר באותו שד או מדובר בגידול חדש או שלא ניתן לקבוע .יש לציין שהגידול הפעם במקום מרוחק מהאזור הקודם .
2. לפני 20 שנה עברתי הקרנות , אבל לא זכור לי עם על כל השד או רק באזורנם מסויימים (בוצעו מספר קעקועים לצורך זיהוי האזורים המוקרנים).האם במקרה כזה אני יכולה לעבור גם הפעם למפקטומי ?
3. האם במקרה שלי ניתן לקבל רק טיפול הורמונלי ללא כימוטרפיה ? אני יודעת שאולי תלוי במספר הבלוטות הנגועות אבל אם אין בלוטות נגועות האם אפשרי?
יש לציין שעדין יש לי מחזור .
4. אני מאוד כועסת על עצמי וחושבת כל הזמן על זה שבשנת 2017 לא עשיתי ממוגרפיה ואולי יכולתי למצוא את הגידול בשלב מוקדם יותר .יש לך תשובה שיכולה להרגיע אותי ...
המון תודה .....וסליחה על השאלות הרבות ....