תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אמי, בת 71, עברה ניתוח לכריתת גוש בשד לפני כחצי שנה. ללא גרורות. הגידול הוסר בשלמותו. מאז לא עברה כל טיפול אחר (הקרנות, כימו). הבדיקה הפתולוגית של הגוש מסווגת אותו כטריפל נגטיב. 3 שבועות לפני הניתוח עברה בדיקת פט סיטי בה הודגם הגוש עם קליטה בעוצמה עד 8.
לפני כשבועיים עברה בדיקה פט סיטי נוספת. בהשוואה בין הבדיקות הודגמה רקמה פיברוטית ושינויים פוסט-ניתוחיים עם קליטה קלושה בעוצמה עד 1.2. בנוסף, הודגמו בבתי השחי (דו"צ) קשריות לימפה לא מוגדלות, אך מעט יותר בולטות בהשוואה לבדיקה הקודמת, עם קליטה בעוצמה עד 1.7 - ריאקטיביים קרוב לוודאי (כמצוין בפיענוח).
בסיכום צוין שאין קליטה פתולוגית.
ייתכן והסרטן התפשט מאז? אם לא, האם במצב כזה נוהגים בכל זאת להתחיל עם טיפולי מניעה או שניתן לדחות אותם עד לגילוי החמרה בממצאים, אם בכלל?
שלום רב,
סיפור המקרה אינו ברור לי.
האם אמך עברה כריתת שד או הסרת הגוש בלבד?
לא מקובל לחזור על PET-מה הייתה הסיבה לחזרה?
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
הסרה בלבד. הסיבה לבדיקה החוזרת היא שהיא לא התחילה טיפולים מיד לאחר הניתוח משום שלא היתה במצב בריאותי טוב (לאחר אירוע מוחי), ועברה חצי שנה מאז. והסיבה השניה היא שהפתולוגיה סיווגה את הגידול כטריפל נגטיב.
בברכה.
שלום
אני בת 39 עם היסטוריה משפחתית (לא במעקב שגרתי, מודעת לסכנות ...)
בכל מקרה, כבר כשבועיים יש לי כאבים בשד ימין (בעיקר במקום מסויים) שבאים והולכים וכן כאבים (בהרגשה כמו שורף) בשכמות (לפעמים בימין לפעמים בשמאל)
הייתי אצל רופאת משפחה כדי לקבוע תור לאולטרסאונד שדיים בדחיפות . הרופאה לא מוצאה שזה דחוף בדקה לי שדיים ואמרה שלא מרגישה גושים. יש לי תור לאולטרסאונד עוד חודש. האם זה מקרה דחוף? ללכת לאולטסאונד פרטי?
כאמור בעבר - דחיפות יכול לקבוע רק מיש שבדק את המטופלת....
כך או כך- כאב בשדיים היא תופעה מאוד שכיחה בגילך.
אני בת 62 , עברתי למפקטומי בעקבות DCIS בקוטר 7 מ"מ ושוליים נקיים של 6 מ"מ בדרגת בשלות 2 , ER , + PR+ . אין סיפור משפחתי . מטופל בטמוקסיפן ומתלבטת בנוגע להקרנות אליהן הופניתי לאחר הניתוח, בעיקר כי מדובר על צד שמאל .
לפי אונוקולוג א' סיכויי הישנות המחלה ללא הקרנות ועם הקרנות שווים ועומדים על כ 2% , ולפיכך אפשר לשקול לוותר על הקרנות.
לפיי אונקולוג ב' סיכויי הישנות המחלה ללא הקרנות הם כ 15% ועם הקרנות עומדים על כ 5% , ולפיכך ההקרנות חיוניות .
אני מבולבלת , אשמח להתייחסות שתעזור לי להחליט .
אידה שלום רב,
תוכלי לבחון בעצמך את הסיכויים לחזרת המחלה ורווח מטיפול בקרינה
נראה שאונקולוג א היה אופטימי מדי....
https://en.wikibooks.org/wiki/Radiation_Oncology/Breast/DCIS/Van_Nuys
בברכה ושבוע טוב,
תודה על התשובה.
חישבתי והגעתי ל 5 נקודות אשר מעידות על סיכוי 1% להשנות המחלה, אודה לך אם תוכלי לומר איפה הטעות שלי ?
תודה
אידה
לפני שבוע וקצת עברתי בדיקת ממוטומיה עקב הסתיידויות חשודות.
עדיין לא קיבלתי תשובה. האם זה אומר משהו על התוצאה הצפויה?
למותר לציין שהמתח כבד מאוד..
שאלה נוספת- מעבר לשטפי הדם אשר כבר החלו להתבהר, נוצרה במקום של הכנסת המחט כעין 'גולה' מתחת לעור. זה לא כואב אבל מורגש, ואפילו ניתן לראות זאת. ברור לי שזה בעקבות הבדיקה, אולם אני חוששת שאין זו בצקת כלשהי, או שלפתע נוצרה בעיה נוספת בגוף...
אודה להבהרה.
שלום,
אין קשר בין הזמן שלוקח לקבל את התשובה לתשובה.
אם באיזור החתך יש אודם/רגישות/יציאה של נוזל עכור או סימנים אחרים של דלקת כדיאי להראות לרופא -יתכן שיש זהום. אבל בדרך כלל השינויים המקום הם חלק מהביופיסה או תגובת הגוף ויעברו עם הזמן
בהצלחה
שלום, לד"ר מנס ותודה על המענה לעיל, ובכול זאת אחדד-
אין אף אחד מהסימנים שציינת. אין יציאה של נוזל, אין סימני דלקת (לפי מה שנראה לי), ואפילו הכתמים של שטף הדם, דווקא בנקודה הזו של כניסת המחט כבר התבהרו (בשאר השד עוד יש צבעוניות...) זה גם לא כואב. אבל זה מורגש מאוד כשנוגעים. כ להגיע לכירורג שד זה לא תור בזמינות מיידית כמו אצל רופא משפחה ועל כן אין לי את מי לשאול. רק חשוב לי לדעת שהכול תקין מבחינת ההליך שבגוף. האם להניח שזה חלק מהליך הביופסיה הטבעי (כאמור, אין שום כאבים) או שבכול זאת יש צורך להיבדק?
נשמע לפי התיאור שאת יכולה להמתין מספר שבועות ואם לא חולף תפני לכירורג
שבת שלום
בת 45 ביצעתי בדיקת ממוגרפיה בשר ימין נרשם כי ריקמה פיברולנדלורית קיים אסימטריה פיקאלית במקום מרכזי מאחורי פטמה birads3
מה הדברים הללו אומרים?
רקמת השד היא בחלקה שומנית ובחלקה בלוטית. האיזור הסמיך יותר בממוגרפיה מעיד על קיום רקמה בלוטית (פיברוגלנדולרית) ולא שומנית. באופן כללי בנשים צעירות יש יותר רקמה בלוטית ופחות שומנית ולכן מרקם השד יותר סמיך בממוגרפיה מה שלעיתים מקשה על זהוי של ממצאים בשד (וזו אחת הסיבות לויכוח על חשיבו ממוגרפיה בנשים צעירות). קיום של אסימטריה פוקלית מתאר ממצא שאינו נראה בצד השני אך לא נראה ממש כגוש.
BIRADS3 הוא הדירוג שניתן לבדיקה שלך. 3 = ממצא כנראה שפיר מומלץ מעקב קצר מועד בדרך כלל ממליצים לחזור על הבדיקה לאותו הצד בלבד לאח 6 חודשים.
אם לא ביצעת סונר, יתכן שיש מקום לבצע סונר שד. מומלץ שתפני לכרורג לבדיקה ולהמלצות.
לפני שבוע במקלחת הרגשתי גוש רך בשד ימין קרוב לפיטמה סבירות לציסטה או גוש שומן פניתי להקדם לממוגפיה אולטרסנד שד אצל רביד עזראילי מכון שבוא אני מטופלת הרבה שנים בשביעות רצון מלאה והבדיקות יצאו תקינות שזה רק רקמת שומן בלבד לאחר מכן במנוחת צהוריים התעוררתי מתוך שינה אם לחץ בשד ימין וגודש לחצתי ויצאה הפרשה צהובה ולאחר מכן הפרשה דמית כמו טרומבוציט קטן
היום בבוקר ב 30.10 שוב אותו דבר היה לחץ מוגבר בשד מלאות בשד ימין ואז שלחצתי עליו יצא טיפה דם ולאחר מכן הפרשה צהובה
מה דעתך על כך האם הדבר מחייב בירור מעמיק למרות שהבדיקות שציינתי תקינות אשמח לקבל חוות דעתך
הפרשה דמית דורשת המשך בירור מעבר לממוגרפיה וסונר שד. מומלץ שתפני לכירורג לבדיקה. יש מספר בדיקות נוספות שניתן לעשות כמו MRI או בדיקה לצינוריות החלב שנקראת דוקטוגרפיה או גלקטוגרפיה. בדרך כלל הסיבה להפרשה דמית היא ממצא שפיר אך מומלץ לברר.
ברור שמדובר במשהו שפיר לא חשבתי אחרת אבל לפעמים גם בזה שווה לטפל שלא יחמיר ויהפוך חלילה למסוכן
שלום, קראתי שעלול להיות קשר בין פרולקטין גבוה וסרטן השד. עברתי כריתת שד שמאל,עקב DCIS מורחב. בבדיקה פתלוגית נמצא גידול סרטני 0.6 מ"מ.חיובי לאסטרוגן. רמות הפרולקטין אצלי גבוהות כתוצאה מתרופה. האם ניתן להוסיף ולבדוק את החומר שהוצא מהשד,האם יש לו קולטנים לפרולקטין.האם אני יכולה לדרוש זאת? עלי לציין שלא כל אנשי המקצוע מודעים לנושא.
אכן יש ספרות הקושרת היפרפרולקטינמיה (רמות גבוהות של פרולקטין בדם) וסרטן שד.
לצביעות שאת מבקשת אין השלכות פרקטיות.
בברכה וכל טוב,
היי
ברצוני להתייעץ
חמותי התבשרה לצערי שיש לה גידול סרטני השד מסוג her2 +3
Er ,pr שלילי
Kl167 %50
Mri גוש 2.2 סמ ומספר מוקדי האדרה קלה קידמית לו .איזור 5.5סמ בבית השחי
צילום חזה ובטן תקינים ct-pet תקינים
תוכנית: טיפול טרום ניתוחי AC-tphסימון הגוש והבלוטה תחת us
אקח לב
ניתוח והקרנות
אשמח לשאול האם לדעתך יש אופציה לנתח לפני טיפולים ? האם בכיתה מלאה זו אופציה
היא ממש חרדה ולא מעוניינת להתחיל ישר עם כימו
אשמח לתגובתך
שבוע טוב
אני מניחה שאת מתארת מעורבות מחלה בבית השחי.
במצב כזה , יש יתרון להתחלה של טיפול לפני ניתוח. הטיפול על פי רוב יעיל מאוד ועשוי לצמצם באופן משמעותי את מסת המחלה עד הניתוח , דבר שקרוב לוודאי יאפשר לה ניתוח פשוט יותר.
שלום אני סטודנטית לסיעוד ואני מחפשת מידע על טיפולים המוצעים לאישה עם סרטן שד. כמו כן, האם האישה יכולה להניק בשילוב עם טיפולים? אודה על תגובה מהירה
עקב ממצא חשוד בבדיקת ממוגרפיה, עברתי השבוע בדיקת ממוטומיה. אני ממתינה עדיין לתוצאות. בזמן הבדיקה בעודי שוכבת על הבטן, הרופאה לא הצליחה לאתר את ההסתיידויות (שהיו מאוד עמוקות) וכך יצא ששכבתי ממש זמן ממושך, בעודי 'לכודה' על המיטה, כשהן יוצאות ונכנסות מהחדר ללא הרף, על מנת לראות את הצילום בחדר השני. האמת שהייתי ממש לחווצה מזמן ההקרנה המטורף שהייתי חשופה לו. לא הצלחתי להחליף מילה עם הרופאה אשר ביצעה את הבדיקה ומיד יצאה מהחדר בלי להחליף עימי מילה. הרטנגנאית אשר נשארה בחדר הסבירה לי שלא הייתה ברירה, ואני צריכה לשמוח שהרופאה הצליחה בסוף, כי אחרת היה צורך בניתוח. כעת מעבר ללחץ של ההמתנה לתוצאות, אני בלחץ נוסף שהייתי חשופה זמן ממש ממושך לקרינה של הממוגרפיה.
האם זה תקין? אודה לארגעה...
החשיפה לקרינה היא רק בזמן שמצלמים ולא כל משך השכיבה על מיטת הממוטומיה. לא פעם יש צורך לבצע מספר צילומים על מנת למקם את הממצא החשוד. כך שלא נראה לי שיש בסיס לחששות שלך.
לפחות הדאגה הזו ירדה לי מהלב...
שאלה נוספת ברשותך- השד שלי נהיה 'צבעוני' אחרי הבדיקה- עם שטפי דם רציניים.הכאב חלף, אך יש צבעים עזים... האם זה צפוי לחלוף, ואם כן תוך כמה זמן?
תודה רבה
התיאור מתאים לשטפי דם. בדרך כלל עובר תוך מספר שבועות אך לפעמים לוקח יותר זמן