תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי
בעקבות חודש המועדון לסרטן השד אני מעוניינת לעשות בדיקה. אין לי גושים ואני לא בגיל המתאים לממוגרפיה (בת 32), אבל מכיון שכמה נשים שאני מכירה בגילי חלו לאחרונה בסרטן השד אני חוששת והייתי רוצה לעשות בדיקה. מה התהליך? למי פונים?
שלום,
את יכולה לפנות לכירורג שד לבדיקה
בהצלחה
שלום רב, אני בת 64, בריאה.
לפני 20 שנים עברתי ניתוח הקטנת שדיים
אני עוברת בדיקות שדיים לגילוי מוקדם
ממוגרפיה ואולטרהסאונד קשים לפענוח בגלל הניתוח שעברתי ולכן עשיתי כבר פעמיים בדיקת MRA .
שאלתי : באיזה תכיפות צריך לעבור בדיקה ?
והאם בדיקת אולטרהסאונד תלת מימד טובה כמו MRA ?
תודה רבה
אידו
מהנתונים שמסרת לא ברורה האינדיקציה ל MRI כך שלא ניתן לדון על תכיפות הבדיקה. בנשים עם אינדיקציה לבדיקה, היא מומלצת פעם בשנה. בדיקת אולטראסאונד תלת מימד אינה מוכחת כבדיקת סקר בפני עצמה.
שלום רב,
מדובר בבדיקות שגרתיות לגילוי מוקדם. אני בת 64 בריאה כפי שציינתי. אין לי סיפור משפחתי של סרטן שד. בגלל ניתוח הקטנת שדיים מלפני 20 שנים, הן בממוגרפיה והן באולטרהסאונד רגיל, יש צפיפות רקמת השד וקשה לרופאה המפענחת לומר שהבדיקה תקינה, ללא תוספת MRA. הבדיקות תקינות, אחרונה לפני שנתיים.
לכן רציתי לבדוק באיזה תכיפות עלי לעבור בדיקות.
כמו כן האם במקום MRA ניתן לבצע אולטרהסאונד תלת מימד.
חליתי בסרטן שד מסוג טריפל נגטיב אך בבדיקה גנטית אינני נשאית של הגנים הידועים.
האם בגלל הסוג טריפל נגטיב עליי לשקול כריתת שחלות מניעתית?
מבחינת סוג הסרטן וקצב ההתפתחות זה תואם לנשאיות.
(אגב בעקבות הכימותרפיה אני כבר לא מקבלת מחזור חודשי. )
הילי שלום רב,
אם אינך נשאית (וצירך לברר עם המכון הגנטי- אם אכן מיצית את הבירור) ואם אין סיפור משפחתי לסרטן השחלות. אין סיבה לכריתה מניעתית.
בברכה ושבוע טוב ,
פרופ' רינת ירושלמי
מומלץ שתפני לרופא המנתח לקבלת המלצות ספציפיות.
רפואה שלימה
שלום
לקחתי ארומזין 6 וחצי שנים.
הרופאה המטפלת שלי מזה 6 שנים אמרה כי אמשיך לקחת עוד מספר שנים,
בבדיקה האחרונה, הוחלפה הרופאה המטפלת ואמרה לי להפסיק לקחת כיון שאין הוכחות כי יש צורך לקחת לאורך זמן ארוך מ6 שנים.
האם להפסיק לקחת?
האם יש בדיקה שביכולתי לעשות בנושא?
תודה
טלילה שלום רב,
משך הטיפול הוא אידנוידואלי ותולי ברמת הסיכון האישית של כל מטופלת ומטופלת לחזרה.
כיוון שאין לי כל פרטים על מחלתך, איני יכולה לאמר דבר מעבר לכך.
בברכה ושבוע טוב,
אונקוטסט 23 !!!!
אונקולוג 1 -ללא כימו
אונקולוג 2- עם כימו
her2 negativ
er- positive
pr-positive
ki 67- 30%
גיל 47
מה עושים ? מבולבלת
החלטה מסוג זה דורשת פגישה עם האונקולוג שיציג לך את הרווח האבסולוטי למחלתך . לאחרונה הוצגה עבודה שהראתה רווח אפשרי של מספר אחוזים במצב כזה. כאמור הסברים מפורטים יותר יינתנו בפגישה אישית עם הרופא המטפל.
בברכה ובהצלחה,
התיאור של הכאבים בשדיים וכן של מראה העטרות אינו נשמע חשוד אך מומלץ שתדבקי ע'י כירורג.
מיטל שלום רב,
מפענח הרנטגן אמור בסוף הבדיקה לסכם אותה עם מדד שנקרא BIRADS מ1-6 שמגדיר את הסיכוי לממאירות והאם יש מקום לביופסיה.
איני רואה מדד זה בתשובה.
יחד עם זאת, הוא חשב שבראש ובראשונה מדובר בפיברואדנומה- גידול שפיר.
כמו שכתבת בעצמך אין תחליף לבדיקת רופא. מניחה שאחרי הבדיקה יחליט אם להפנותך לביופסיה או לבדיקת MRI שדיים.
בברכה,
מיטל שוב שלום,
אם יש ממצא חשוד- מתקדמים לביופסיה. אם הממצא לא ברור, ומבקשים מידע נוסף- אפשר לשקול בדיקת MRI שדיים.
בגיל צעיר, רקמת השד צפופה כך שבדיקת ממוגרפיה אינה יעילה ולכן מציעים בדיקות נוספות.
אני מטופלת בטמוקסיפן כ 8 חודשים. עובי הרירית עלה מ 4 מ"מ ל 8.5 מ"מ. תאור הרירית: "רירית אקוגנית מעובה. נצפו 2 ממצאים ציסטיים קטנים בתוכה. לא נצפו זרימות דם. יתכן פוליפ?"
שאלותי:
1. האם הממצאים מחייבים המשך ברור או רק מעקב? ומה דחיפות הבירור או לחילופין תכיפות המעקב?
2. מה עובי הרירית הנחשב "תקין" תחת השפעת טמוקסיפן?
מושית שלום רב,
למרבית הנשים עיבוי רירית הרחם עם נטילת הטמוקסיפן.
עובי רירית הרחם פעמים רבות נמדד מעל 10 ממ.
על פניו, מהתאור ששלחת, אין מקום לברור מעבר למעקב שגרתי.
ברצוני להדגיש שגניקולוג מנוסה המבצע את הבדיקה יכול לקבוע האם המראה שלפניו הוא מראה אופייני של טיפול בטמוקסיפן, או שיש חשד לממצא פתולוגי.
לא עובי הרירית הוא בהכרח המכריע בעניין זה.
אני מבקשת לדעת את פרוש תוצאת MRI שאומרת האדרת רקע גלנולרית נודולרית.כמו כן מה פרוש BIRADS2.
המצאים המתוארים שפירים.