תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
חגית שלום,
הכי טוב שתלכי להבדק ע'י רופא. קשה מהתיאור שלך לעשות אבחנה כלשהי
בהצלחה
לפני כשבועיים כאב קל בבית שחי ימני.
אחרי יום הפך למעיין כאב שרירים בכל אזור שד ימין, כתף ימין ושכמה ימין מאחור במקביל לשד.
כך מספר ימים, עם משחות נגד כאבי שרירים...
כעת הכאב התמקד יותר בשד. כאבים מושכים בתנוחות רבות ותחושת חום בשד.
אציין - שד עם מבנה גושי, בממוגרפיה בשנה שעברה היו גושים שפירים.
מה רמת הדחיפות להיבדק? ואם דחוף - למי לפנות?
תודה
שלום,
קשה מהתיאור שלך לעשות אבחנה כלשהי, גם חסרים פרטים נוספים כמו הרגשה כללית, חום מקומי ולא נתת כל פרטים על עצמך- גיל, האם בגיל הפוריות, היסטוריה משפחתית וכו'.
באופן כללי כאבים בשד בדרך כלל אינם מדאיגים, אך כמובן שכדאי שתבדקי ע'י כירורג. אם יש בעיה לקבל תור בזמן הקרוב, תפני קודם לרופא המשפחה על מנת שיבדוק.
האם אשה חולה בסרטן שד ולא נשאית גנטית צריכה לעבור כריתת שחלות מניעתית?
ירדנה שלום רב,
אני מניחה ששאלתך נוגעת למניעה של סרטן השחלות. התשובה העקרונית היא לא.
לעיתים ממליצים על הפסקת פעילות שחלתית בכדי להפחית את הסיכוי להשנות סרטן השד, אבל זה כבר עניין אחר.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
יש לי גוש ממש ממש קטן יותר בגודל של חצ'קון כבר בערך שלושה חודשים. הוא לא גדל מאז. לא ממש ייחסתי לו חשיבות כי הוא לא בשד עצמו אלא על הצלעות. בערך שתיים וחצי אצבעות מתחת לקו החזייה בקו ישר עם הבטן העליונה.
בשבוע האחרון יש לי מין כאבי דקירה בשד אך לא באותו צד של הגוש וזה גרם לי לחשוב שאולי אני חולמת בהקיץ והגוש הזה אכן קשור לשד.
האם גושים שקשורים לסרטן השד יכולים להופיע במיקום הזה?
בת 37 ללא רקע משפחתי
תודה רבה
ימית
שלום ימית,
לפי התיאור שלך לא נראה שמדובר בגוש בשד אלא יותר משהו שהתפתח מהעור. מומלץ שתבדקי ע'י כירורג.
שלום רב
אני בת 54. עברתי כריתת שד בספטמבר 2010
ו -33 הקרנות בדצמבר 2010. אחרי ההקרנות נשארה לי אדמומיות באזור המחשוף. משום מה, עד עכשיו זה לא הפריע לי. לפני כמה חודשים זה התחיל מאוד להפריע לי... האם ניתן לעשות משהו? אולי פילינג?
אני מחלימה למעלה משנה מסרטן השד מסוג הר 2.
אוהבת לשתות מדי פעם יין ובירה. האם יש הגבלה כלשהיא לגבי בעניין זה?
עלי להוסיף שאני צורכת לטרוזול על בסיס יומי.
שלום רב,
ההמלצות היום הנוגעות לצריכת אלכוהול ומניעת סרטן (לאו דווקא סרטן השד) הן לשאוף למינימום .
יחד עם זאת, יש להניח שמנת אלכוהול בשבוע לא תגרום כל נזק.
לבריאות,
שלום האם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד מה תוצאות הביופסיה האלו אומרות?
מעבר לכך הבנתי ממישהו שזה סרטן מעי הגס אבל זה לא יכול להיות כי אמרו לפני הביופסיה בבית החולים שזה סרטן השחלות
כמו כן האם זה סרטן נקבה או זכר
המון תודה
FRAGMENTS OF SOFT TISSUE INFILTRATED BY ADENOCARCINOMA PENDING IMMUNOSTAINS FOR FURTHER SUB CLASSIFICATION
יפעת שלום רב,
הפתולוג כותב שאינו יודע והוא שלח לצביעות נוספת לאפיון הרקמה.
בברכה ובהצלחה,
תודה רבה על המענה
זה אומר שהיא צריכה לעשות ביופסיה נוספת?
או שעם הנתונים הקיימים הם עושים את הצביעה הנוספת לאפיון הרקמה?
ביולי 2013 אובחנתי ב DCIS G3/
עברתי למפקטומי עם הוצאת בלוטת זקיף,הקרנות והתחלתי טיפול בטמוקסיפן .
כעבור כשנה וחצי הוחלף לי הטיפול לפמרה-לטרזול.
סהכ כעת מסימת חמש שנים של טיפול.נאמר לי שיש לסיים הטיפול התרופתי ב
DCIS בתום חמש שנים.
שאלתי: האם לאור העובדה שהיה לי גרייד 3 לא צריך להמשיך ולקחת את הלטרזול?
תודה וחג שמח.
אין מידע על נטילה מעבר ל5 שנים לגבי DCIS.
בברכה וכל טוב,
תודה על תשובתך
יש לי חששות להפסיק בשל העובדה שהיה לי DCIS G3/
האם G3 לא מסכן אותי בחזרה של גידול.
אנ מבינה שהטיפול מיועד להגן על השד הבריא.
שוב תודה.
אמי עברה לאחרונה בדיקת PET כלל גופית לצורך בירור עבור סוג סרטן אחר (סרקומה) שיצאה תקינה.
האם היא עדיין נדרשת לבדיקת ממוגרפיה שגרתית או שבדיקת ה-PET מעידה שהכל תקין גם שם?
אודה לתשובתכם
וגמר חתימה טובה לכולם
פט אינה בדיקה שמחליפה ממוגרפיה. אך מומלץ להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי צורך בממוגרפית סקר לאור הסרקומה. יתכן שאין מורך לבצע בדיקת סקר בשלב זה.
רפואה שלימה וגמר חתימה טובה
בס"ד
אני עומדת לפני ניתוח של הסרת שד ושחזור מיד אחרי החג, הרופאה נתנה לי כעת כבר להתחיל עם לטרזול עם הנחיה שהכדור הזה ילווה אותי ב-10 שנים הבאות האם נכון לקבל את הכדור לפני ניתוח?
אני מניחה שהוחלט שהטיפול עבורך הוא טיפול הורמונלי ושאין צורך בעיבוד מולקולרי של הרקמה שתלקחת בניתוח .
במקרה הצורך אפשר להשתמש גם ברמת הביופסיה .
קרוב לוודאי שהרופאה שלך רצתה ל"כסות אותך" מבחינה ססטמית כבר עכישו וזו אופציה אפשרית.
כל טוב ובהצלחה,