תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום!
לסבתי מצד אבי היה סרטן שד, וכך גם לבתה (אחותו של אבא שלי). האם אני נמצאת בסיכון מוגבר לחלות בסרטן השד?
מהצד של אמא שלי אין כלל היסטוריה לסרטן השד.
שלום,
הסיכון אינו שונה אם הסיפור המשפחתי הוא מצד האם או האב. לכן התשובה היא כן. על מנת לקבל יעוץ יותר מפורט מומלץ להתייעץ עם גנטיקאי.
בברכה,
אימי נוטלת אייברנס 125 לטיפול בסרטן גרורתי של עמוד השידרה. היא סובלת מליחות צמיגיות ושיעולים עד כדי חנק רק לאחר לגימת מים שמאפשרת לה להכניס אויר. התופעה הזאת היא בכל שעות היום גם בלילה ולכן היא לא ישנה ברצף.רציתי לדעת אם זאת תופעה ידועה של התרופה? האם יש דרך לטפל בליחות האלה? יש לציין כי חשבנו שנדבקה במחלה כל שהיא והיא כבר אחרי 10 ימים של אוגמנטיין שלא עזר
תודה
שלום רב,
כל תרופה יכולות להיות מלווה בתופעות אלרגיות .
אם קיים חשד שהאייברנס הוא הסיבה, ניתן להפסיקו לתקופה קצרה (בתאום עם הרופא המטפל).
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
אשתי חלתה בסרטן שד קרציונומה 3 כיום היא אחרי כריתה חלקית ואחרי 4 טיפולי AC ועומדת בפני סידרת טיפולי T עדיין לא ידוע אם סדרה של 4 או 12טיפולים.
היא סובלת מצרידות ואובדן כושר הדיבור מידי פעם (כשהיא מרבה לדבר)וטוענת שנזלת או נוזל צמיג אחר גולש במערות האף לעבר הגרון ויש לה קושי בהוצאת הליחה על ידי שיעול .
כמו כן סובלת מחולשה כללית ומידי פעם בשעות הערב עולה החום ועובר 38 מעלות - לאחר נטילת כדור אקמול החום יורד.
ביום שישי הקרוב 14.09.18 אמורה לעבור את הטיפול בסדרת ה T ולאור מצבה אני ספק אם אכן היא מסוגלת לעמוד בזה.
מצפה להתייחסות
איגי שלום רב,
אין ספק שתלונות אלו דורשות התחייסות מקצועית- אנא פנו בהקדם לאונקולוג המטפל ובנוסף גם לבדיקת מומחה לאף אוזן וגרון.
בברכה בריאות טובה,
בבדיקה שנעשתה בבית נמצא כי שיעור הקרינה ברב חלקי הבית עומד על כ- 16 מיליגאוס, פי 4 מהתקן. המצב כך כבר מספר שנים. מקור הקרינה הוא כבל חשמלי של חברת החשמל העובר בסמוך מאוד לבית. ממצאי הקרינה התקבלו לאחר 4 טיפולי AC וטיפול אחד של טקסול. בבית יש גם ילדים קטנים ועובר לגילוי הסרטן היו גם מס' הפלות.
השאלה שלי - האם החשיפה לקרינה במהלך הטיפולים החמירה את המצב הבריאותי?
אודה על מענה בהקדם.
בריאות ושנה טובה
שלום רב
אין לנו מידע על הקשר בין קרינה סביבתית ליעילות טיפול כימי.
מציעה שתפני למשרדי האגודה למחלחמה בסרטן לקבלת מידע נוסף לגבי הסכנה הכללית בבית כתוצאה מקרינת הרקע.
בברכה ושנה טובה,
אני מטופלת בפטרוזיליה כחצי שנה לאחר שנתיים וחצי בטמוקסיפן. האם יש קשר בין הטיפול לעלייה במשקל ולהחמרת כאבי מפרקי הירך והברך? ואם כן, אני רוצה להבין למה זה קורה?
יש קשר ישיר עם כאב הפרקים. בבדיקות MRI ניתן גם לראות שינויים בפרקים.
לגבי עלייה במשקל- כל מניפולציה הורמונלית יכולה לגרום לעלייה כזו. יחד עם זאת, יש סיבות נוספות לעלייה במשקל.
בברכה ובריאות טובה,
קרן שלום רב,
לצערי, התשובה ארוכה ומורכבת ולא ניתן להמליץ על טיפול פרטני מסוג זה דרך האתר.
בברכת שנה טובה ,
פרופ'' רינת ירושלמי
ראשית, ממליצה לחזור על הבדיקה בהקדם.
באותה הזדמנות בקשי את המעבדה לציין האם יש עלייה של בילירובין ישיר או בלתי ישיר.
במידה ואכן העליה אמיתית, יש לדווח לרופא המשפחה ולאונקולוגית בהקדם.
הסיכוי שטמוקסיפן הוא הגורם- קלוש.
בס"ד
אני עומדת כעת לפני ניתוח (בעוד כ- 10) לניתוח כריתת שד ובלוטות לימפה, נאמר לי שלא להפעיל כלל את היד המדוברת בכדי להקטין עד כמה שאפשר את הסיכוי לליפדמה, האם זה נכון? מה הענין לפני ניתוח,
שלום איילת,
אין מניעה מהפעלת היד כרגיל לפני הניתוח. לאחר הניתוח יתכנו מגבלות כתלות בנרחבות הניתוח בבית השחי, תוכלי לקבל המלצות מהמנתח.
הבצלחה ורפואה שלימה
איילת שלום רב
אחרי הניתוח יש מקום לפיזיוטרפיה לימפטית ודווקא מומלץ להפעיל את היד, כדי לא לאבד את טווח התנועה.
כל טוב ובהצלחה,
שלום
עברתי ניתוח להוצאת גידול שאובחן כinfiltrating ductal carcinoma. אונקולוג אחד המליץ לי לעשות את הבדיקה אונקוטייפ ואונקולוג אחר המליץ על בדיקת פרוסיגנה. אני אמורה לקבל החלטה איזו בדיקה עדיפה בשבילי.
אשמח לקבל המלצה .
בתודה מראש
רבקה
לכל בדיקה יתרונות וחסרונות, השאלה איזה מידע האונקולוג שלך רוצה לקבל.
לא את זו שיכולה להחליט.
דרך אגב- פרוסיגנה מאושרת רק לנשים בגיל אל-ווסת.
אני חולה בסרטן שד גרורתי ומדי כמה חודשים עושה בדיקות דם, בהן בדיקות המרקרים ca15-3 ו-cea.
המרקר cea משתנה כל הזמן. עולה או יורד.
במרקר ca15-3 יש כבר כמה חודשים אותה תוצאה "מעל 3000". מה זה אומר? שהוא סטטי? שאין שינוי? או שבמעבדה לא מצליחים לספור מעבר ל-3000? למרות שהבנתי שהמרקר הזה יכול גם להגיע לעשרות אלפים. אשמח להסבר.
תודה רבה ושנה טובה
השאלה הראושנה היא- האם לאורך מחלתך היה קשר בין ערך הסרטן למסת הגידול בגוף.
כלומר האם כשהמרקרים עלו הייתה התקדמות מחלה והפוך האם כשירדו היה סימן לנסיגה?
לא תמיד יש קשר ישיר .
את צודקת שהערך יכול להיות גבוה יותר. למעבדות אין קושי למדוד ערכים גבוהים יותר ולכן כנראה שהערך אמיתי.
בברכה וכל טוב,