תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
האם יש קשר בין תת פעילות בלוטת התריס לטמוקסיפן?
תודה,
גלית
לא
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
הובחנתי לפני 4 חודשים עם סרטן שד הורמונלי 100 אחוז. Her2 שלילי. גידול בגודל 0.8 סנטימטר ki67 נמוך מ 5 אחוז. בת 45.
עברתי למפקטומי, הקרנות וכעת נוטלת טמוקסיפן.
1. האם סרטן שד מעלה סיכוי לסרטן שחלות (עשיתי בדיקה גנטית מקיפה ואיני נשאית של הגן)?
2. האם כריתת שחלות מניעתית (בהנחה שאני מודעת לחסרונותיה) תקטין את הסיכוי להישנות סרטן השד ?
תודה
עשוי מעט לשבש- אך לא להפסיק את הפעילות השחלתית.
אם אינך נשאית איני רואה אינידקציה לכריתת השחלות.
במקרה שלך, אין יתרון משמעותי להפסקת הווסת (כריתת שחלות).
נשמע שאובחנת מוקדם ויכולה להמשיך להנות מפעילות שחלתית.
בברכה ושנה טובה,
שלום,
עשיתי לאמא שלי בדיקת אונוקוטסט
ורציתי לקבל חוות דעת על הבדיקה
מה כתוב בא
מה מתאים למחלה שלה
תודה הדס
הפענוח מורכב מאוד, תלוי במחלתך ובמה שקיבלת עד כה.
זכותך לבקש מהחברה הסבר.
בכל מקרה יש לחזור עם התוצאות למי ששלח אותם.
פרופ רינת ירושלמי
מירה שלום רב,
מומלץ הוועץ במרפאת מטיילים.
לא ניתן לקבוע לך מבלי לדעת פרטים נוספים כמו גיל, דחיסות ממוגרפיה, אם הגידול אובחן בממוגרפיה. באופן כללי מעקב נעשה עם ממוגרפיה, כך שלא ברור מה האינדיקציה ל MRI אצלך.
בברכה
שוב, בדיקת MRI אינה בדיקת הבחירה למעקב אצל רוב הנשים, אלא ממוגרפיה. MRI נחשבת לבדיקה רגישה יותר ממוגרפיה אך יש לכך מחיר- זהוי של ממצאים שברובם אינם בעיתים. בנוסף ממוגרפיה מזהה הסתידויות שיכולות להתלוות לגידולים. הסתידוית לא רואים בMRI.
לא ברורה הסיבה לבדיקת MRI אצלך, ואי אפשר על סמך הנתונים שרשמת לתת יעוץ פרטני.
עשיתי ביופסיה מחכה לתוצאות. בת 26 ללא עבר משפחתי של סרטן.
אשמח לשמוע על חלופות במידה ולא מדובר בסרטן,
ובמידה וכן.. באיזה שלב מדובר?
שלום דנה,
אי אפשר לקבוע המלצות ללא תשובת ביופסיה.
בהצלחה
ערב טוב
אישתי בת ה 33 אובחנה לפני כשנה עם גידול בשד מסוג טריפל פוזיטיב בשלב מוקדם ללא מעורבות לימפות
עברה כ עברה 4 טיפולי ac טיפולי טקסוטר , פרגטה והרצפטין .
תגובה מלאה של הגידול לטיפול , ניתוח לפטוקומי וטיפולי קרינה .
היום כבר ארבעה חודשים עם טמוכסיפן , חזרה מלאה של תפקוד שחלתי ותגובות של ציסטות (שנבדו במרקרים ויצאו תקינות) כאופייני לטמוכסיפן.
אציין כי קשה לה מאוד עם תופאות הלוואי .
בהמלצה לשילוב עם לוקרין .
האם יש טיפול הורמונאלי שלא מחייב דיכוי שחלתי? ומה הסטטיסטיקה על פי מחקרים אחרונים ליעילות ולהשפעת הטיפול ההורמולי לחלילה השיענות המחלה .?
אני שואל כי היא בתחושותיה כבר מאוד עייפה וחשבה אפילו לוותר על השלב הזה (שלדעתי לא בא בחשבון לוותר על עוד סיכויים של הרחקת המחלה)
אודה מראש
באופן כללי, הספרות מדווחת על רווח אבסולוטי של עד 15 אחוז מהפסקת הווסת בסיטואציה הנוכחית.
יחד עם זאת, אין להתעלם בירידה באיכות החיים.
אפשר להחליט שהפסקת הווסת תהיה לתקופה קצרה מ5 שנים.
יש עוד כל מיני אפשרויות , כדאי להפגש עם האונקולוג המטפל כדי לדון באופציות השונות.
לעיתים אין מנוס אלא בהתפשרות על טיפול בטמוקסיפן בלבד.
בברכה ושבוע טוב,
שלום רב
אני לאחר למפקטומי לפני כ-8 שנים, גוש של 1.5 ס''מ, בלוטות נקיות.עברתי 4 טיפולי כימו של טקסוטר והקרנות. קיבלתי 2.5שנים טמוקסיפן ועכשיו עומדת לסיים 5 שנים של לטרזול. לפי הפרוטוקול לדעתי אני אמורה לסיים קבלת כדורים למניעה. אני דיי חוששת מכך, מרגישה כאילו לא אהיה מוגנת מחזרת המחלה.
האם יש מקום לשקול המשך לטרזול או מעבר לעוד 2.5 שנים של טמוקסיפן?
האם יש מקום לשקול את בדיקת BCI לבדיקת יעילות התרופות והמשכם?
ראשית, חסרים לי מספר פרמטרים לגבי הגידול עצמו , למשל סטטוס מדויק של ההורמונים. האם בוצעה בדיקה כמו אונקוטייפ?
BCI נבדקה על נשים שקיבלו 5 שנים טמוקסיפן ולכן המידע שתוכלי להפיק ממנה נמוך אם בכלל.
אוכל להוסיף לידע שלך שקיימת עבודה רנדומאלית שבדקה 7.5 שנים לעומת 10 שנים של טיפול אנדוקריני והתוצאות היו זהות.
בברכה ובריאות שלמה,
תודה על התשובה.
האונקוטייפ שעשיתי יצא-20.
הגידול היה רגיש 100% לאסטרוגן שלילי לפרוגסטרון ושלילי להר-2.
פרט נוסף: בנוסף לגידול עצמו, היה אזור של DCIS שהוצא בשלמותו
שוב תודה !
ימית שלום רב,
טיפול בפרוגסטרון מעלה שכיחות סרטן שד.
קרוב לוודאי שמניפולציה הורמונלית חד פעמית לא תשפיע על רמת הסיכון.
בברכה וחופשה נעימה,
שלום! אני מטופלת ב4 מחזורים של ac ולאחר מכן ב 12 מחזורים של טקסול.
יש מניעה בחשיפה לשמש? האחיות אומרות שכן, הרופאה אומרת שלא מכירה נתון כזה...
תודה!
בכל עניין של הגדרה.
כמטורפיה ותרופות בכלל הופכות את העור רגיש יותר לחשיפה לשמש.
אין זה אומר שאת הופכת להיות "חיה לילית".
יש לזכור שמומלץ לכולם ללא קשר לטיפול כזה או אחר לנהוג בתבונה בחשיפה לשמש.