תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום.
מה אמור לעשות אונקולוג אם המטופלת מפסידה טיפולים בגלל החום הגבוה? מי אמור לחפש את הסיבות לחום גהוה? כי אימי עכשיו עם חום 38.3 כבר שבוע, מסרבת בתוקף ללכת למיון כי מפחדת ובצדק לקבל שם כל מיני זיהומים בקטריאליים. האונקולוג מעיפה אותנו לרופאת משפחה ורופאת משפחה לא יודעת מה לעשות כי היא לא מבינה בחולים אונקולוגיים. ממי אני צריכה לבקש עזרה ולקבל תשובות?
תודה.
שלום רב,
זיהום במהלך טיפול כימי עלול להיות ארוע מסכן חיים . צודקת הרופאה המטפלת שהפנתה אתכם למיון. את מתארת חום במשך שבוע ללא שיפור- מצב שבו יש מקום לשקול אשפוז. בכל מקרה נדרשת הערכת רופא וטיפול בהתאם.
אנא קחי את אמך לטיפול רפואי בהקדם.
בברכה וכל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
בת 46, ללא סיפור משפחתי של סרטן שד. במעקב כיר. שד עקב פיברואדנומות ותיקות בשד שמאל. כולל ממוגרפיה לפני שנה וחודשיים
לפני מס' שבועות מיששתי גוש חדש בשד ימין. הופנתי לממוגרפיה ו- US.
הודגם ממצא בגודל 13 מ"מ היפואקואי עם גבולות ברורים. לפי הרנטגנולוגית היה קיים גם בממוגרפיה קודמת (שפורשה כתקינה) וגדל מאז. ביראד 4B
עשיתי ביופסיה והיום התקבלה התשובה:
fibroadenomatoid changes and foci of ductal hyperplasia
הכירורגית שד לא זמינה בשבועיים הקרובים.
האם דורש בירור נוסף? הוצאה בניתוח? איך להתקדם?
שלום
באופן כללי הממצאים המתוארים בביופסיה מתאימים לגוש שפיר, ומקובל לעקוב אחר גוש בגודל הזה עם סונר. אך יש לוודא שאכן הממצאים בתשובה הפתולוגית אכן מתאימים לממצא ההדמיתי-לרמת החשד של הרדיולוג שביצע את הבדיקה. לעיתים אם מדובר בגוש חשוד מאוד הרדיולוג יכול להמליץ על המשך ביור ע'י ביופסיה חוזרת או אף הוצאה של הגוש.
עליך לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל המלצות להמשך
בהצלחה
לרופאים היקרים שלום רב,
שמי דן, אני סטודנט לרפואה, אשמח אם תוכלו לייעץ בנוגע לקרובת משפחה שאינה מתגוררת בארץ, בת 55, חולת סרטן שד מסוג ductal carcinoma, אובחנה לפני כ- 5 שנים, כשהסרטן הנ"ל כבר מפושט ושלח גרורות לעצמות ולכבד, חיובי לקולטני ER ו-PG. טופלה בטמוקסיפן משולב עם זומרה, עם הטבה משמעותית ונסיגה של המחלה, עברה כריתת שחלות בילטרלית.
לאחר כשנה וחצי הטיפול הוחלף לאירימידיקס, בעקבות הרעה במצבה ואז המחלה שוב נכנסה לרימיסיה. לאחר שנה בטיפול הנ"ל, הוחלף לפסלודקס למשך כשנה.
לאחר כארבע שנים במצטבר של הטיפולים הנ"ל, לפי דברי האונקולוג, מיצתה את הטיפול ההורמוני והחלה בטיפול כימותרפי -כדורי XELODA.
הטיפול האחרון הוכח כיעיל עד לפני מספר שבועות, כשלפתע חשה ברע, ולאחר מכן ביצעה בדיקות דם ואולטראסאונד - בבדיקות דם: הפרעה קלה באנזימי כבד ועלייה של בילירובין פי כמה מהנורמה (ללא צהבת וללא גרד), כמו כן באולטראסאונד - כבד מוגדל, עם ריבוי גרורות עד לגודל של 4 ס"מ, חשד ליתר לחץ דם פורטאלי וחשד לנוזל חופשי בכמות מינימלית, בבטן.
הרופאים הפסיקו את הטיפול האוראלי ב-XELODA ומסרבים לבצע טיפול כימותרפי משולב, ורידי, בטענה שהבילירובין גבוה, והטיפול עלול לגרום לכשל כבדי. כרגע מקבלת הפטופרוטקטורים ותרופות משתנות.
א. האם רמת בילירובין גבוהה פי כמה מהנורמה, והפרעה קלב באנזימי הכבד מהווה קונטרה אינדיקציה מוחלטת למתן טיפול כימותרפי ורידי? אם לא - אילו תרופות ניתן לשקול. במידה וכן - האם יש אלטרנטיבות אחרות לטיפול?
ב. האם יש דרך יעילה לגרום להורדת הבילירובין בדם, כדי שהחולה תוכל לקבל את הטיפול הכימותרפי?
ג. האם ניתן לחזור לטיפול ההורמונלי שבעבר הוכיח את עצמו או אולי לשלב עם הטיפול הכימותרפי?
ד. בכל מקרה, בהתחשב בכל הנסיבות, ובעובדה שהחולה הרגישה טוב לאורך 5 השנים האחרונות, ולא היו ביטויים קליניים מובהקים למחלתה, האם יש ביכולתיכם לתת פרוגנוזה לחולה כזאת (מינימום-מקסימום) ?
תודה מראש, והרבה בריאות
דן שלום רב,
לא ציינת את ערך הבילירובין העדכני. כך או כך, מרבית הטיפולים הכימיים מתפרקים בכבד. אם פעילות הכבד אינה תקינה הטיפולים יכולים לגרום לרעילות גבוהה ואף לתמותה.
יש מקום לברר האם הבילירובין הגבוה הוא תוצאה של חסימה שניתן להתגבר עליה עם סטנט.
בכל מקרה, ניתן להציע טיפול שאינו מתפרק בכבד .למשל תרופות ממשפחת הפלטינום.
לשאלתך לגבי טיפולים הורמונלים- יש כאלה נוספים אולם משך הזמן הנדרש עד תגובה ארוך, ונראה שקרובת משפחתך זקוקה לטיפול עם תגובה מידית.
פרופ' ירושלמי שלום רב,
תודה רבה על התייחסותך ותשובתך!
ערך הבילירובין הכללי שלה כרגע הוא בסביבות ה-9 מ"ג/דצ'. כשערך הבילירובין המצומד הינו כ-7.5, והבלתי מצומד כ-1.5.
השאלה היא אם אין אפשרות להשתמש בתרופות ממשפחת הפלטינום, או שהחולה אינה מגיבה היטב לתרופות אלו, במצבה הנוכחי האם יש טעם לקחת סיכון ולנסות לקבל את הטיפול הכימותרפי שכן עובר דרך הכבד? או שיש כאן בכל מקרה יחס שלילי של "עלות" מול תועלת?
לגביי הטיפול ההורמונלי, התכוונתי, האם אפשר לנסות לתת אותו כתוספת לטיפול הכימותרפי, במקביל או לאחר מכן, או שזה משהו שלא ממש נמצא בשימוש?
ומה הדרך הכי יעילה לטפל בשלב התחלתי של מיימת?
לבסוף, האם יש ביכולתך, על אף הקושי הכרוך בדבר, להעריך פרוגנוזה עבור חולה כזו? נאמר במצב הכי אופטימלי ובתגובה טובה לטיפול, האם יש סבירות שהיא תחייה שנים או שמדובר פה, בכל מקרה, בעניין של חודשים?
תודה מראש,
והרבה בריאות
בברכה,
דן
חליתי בסרטן שד שלב אחד הורמונלי חזק her2 שלילי.(בת 45)
אני חודשיים לאחר למפקטומי ועתידה להתחיל הקרנות בשבועיים הקרובים.
האם ניתן/מומלץ להתחיל טמוקסיפן לפני ההקרנות? (אני חושדת שאתחיל מאוחר מידי).
האם סביר להתחיל הקרנות חודשיים וחצי לאחר ניתוח, האם לא מאוחר מידי?
תודה
ניתן להתחיל את הטיפול בטמוקסיפן לפני או אחרי הטיפול בקרינה. אם התחלת הטיפול בקרינה מתעכבת, כדאי להתחיל בטיפול הססטמי כבר כעת.
סביר בהחלט להתחיל בטיפול בקרינה כחודשים וחצי אחרי ניתוח.
בת דודתי חלתה לפני כשנה בסרטן השד. לאור כך עשיתי מומוגרפיה בינואר (בהיותי בת 41), שיצאה תקינה לחלוטין. בימים האחרונים כואבת לי אחת הפטמות בעת מגע (חיבוק). כאב חד וממושך גם אחרי שמסתיים המגע.
האם עלי ללכת להיבדק שוב?
שלום,
ממליצה שתבדקי ע'י כירורג.
אני לוקחת לטרוזול כחודש ומרגישה עייפות כבדה ולאות כבר בבוקר.
האם זה עובר? האם הגוף צריך זמן הסתגלות לכדור?
פעמים רבות יש הסתגלות .
לעיתים יש צורך בהחלפת הטיפול.
תיאור הבדיקב והממצאים-
בדיקה ראשונה, הופנתיצלבדיקה לאחר שגילי גוש בשד.
הגדלת חזה לפני 10 שנים.
שד ימין-
1.בבית שחי נצפו קישריות לימפה רגילות בגודל של עד 1.8 סמ.
2.מרקם השד סדיר, פיברו בלוטי עם מרכיב שומני.
3.בחל העליון של השד,שעות 11-12 נראים מספר מבנים סגלגלים קטנים איזואקואיים בגודל של עד 5 מ"מ. אונות שומן? מבנים סולידים?? דרוש מעקב
4. בשעה 10 בפריפיה ,בגבול בית השחי גוש סולדי (נמוש) סגלגל באורך של כ 2.8 סמ וזקולריזציה ערה בתוכו. דרוש בירור רקמתי
5. התותב ללא ממצא חריג יש לציין הדהודים בתוכו
בסיכום- גוש סולידי בשד כמתואר דרוש ניקור מחט, מבנים סולידיין קטנים נוספים ,כמתואר. דרוש מעקב.
Birads0
שד שמאל:
1.בבית השחי נצפו קישריות לימפה רגילות בגודל של,עד כ- 2.5 סמ.
2. מרקם השד סדיר, פיברו בלוטי עם מרכיב שומני.
3.בחלק העליון של השד שעות 11-12 מבנים איזואקואיים קטנים בודדים בגודל של עד 6 מ"מ. דומים לאלו שבשד השני דרוש מעקב .
4. התותב ללא ממצא חריג, יש לציין הדהודים בתוכו.
5. בסיכום- מבנין סולידיים קטנים בשד כמתואר דרוש מעקב
Birads3
מאחר ונקבע תור לעוד שבועיים אבקש עזרה בפיענוח הבדיקה מה אומר בדיוק ממצא גוש סולידי סגלגל וזקולריזציה ערה בתוכו אני ממש לחוצה
לפי הפענוח יש גוש בשד ימין שדורש בירור ע'י ביופסיה, לא מצויינת דרגת החשד. בנוסף ממצאים קטנים שהומלץ עבורם מעקב. אין לי יכולת לתת מידע נוסף
קרובת משפחה שלי קיבלה טיפול ac ראשון בשבוע שעבר וגם טיפול לדיכוי השחלות. היא בת 36 וסובלת מאוד מגלי חום וכאבי ראש.
אשמח לקבל בשבילה הצעה להתמודדות עם התופעות הקשות.
יש דרכים רבות להתמודדות עם התופעה.
ממליצה להתחיל עם טיפולים שאינם תרופתייים כמו דיקור סיני.
כדאי להוועץ ביחידה לרפואה אינטגרטיבית.
פרופ 'רינת ירושלמי
היי,
אימי חלתה בסרטן השד מסוג infiltrating duct carcinoma grade 2, בוצעה כריתה חלקית של הגידול, אולם בביופסיה נמצא כי ישנם שוליים לא נקיים ולכן אנו לקראת ניתוח חוזר. בנוסף, נמצאה גרורה בבלוטת לימפה שנבדקה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת - האם לגשת לניתוח ללא ביצוע MRI\CT\US מחודש?
לא ניתן לתת חוות דעת על סמך הפרטים שנתת ומבלי לבדוק את המטופלת ולראות את ההדמיה שביצעה לפני הניתוח.
הבנתי.
אשמח אם תוכלי בבקשה לתת חוות דעת על סמך המסמך המצורף מטה
אנו לקראת אשפוז ניתוח מחר וחסרי שקט....
מודה לך
אני בת 67 וסובלת גם מפיברומיאלגיה. הכאבים החמירו לאחר
ההקרנות ואני גם סובלת מתשישות ועייפות דבר הפוגע בפעילות
היום יומית . ההקרנות הסתיימו ב 18.3.18
שלום רב
אנא הוועצי במרפאה הפליאטיבית/רפואה אינטגרטיבית במקום בו את מטופלת.
בברכה ושבוע טוב,