תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אשמח לדעת האם פרג'טה יעילה במקרה של גידול שלב 1 בגודל של כ-2 ס"מ, ללא בלוטות נגועות, טריפל פוזיטיב. כעת אחרי ניתוח, כימו והקרנות. מקבלת הרצפטין. הבנתי שידוע שהפרג'טה יעילה כשהבלוטות נגועות. האם מומלץ גם במקרה שלי לקחת? ואם כן - מהן תופעות לוואי?
תודה!!
שלום רב,
אין הוכחה לרווח במקרה זה.
בברכה וכל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
אני מחלימה מסרטן השד מסוג her 2 ביצעתי בדיקות לנשאות ואינני נושאת את הגנים הנ"ל.
ביתי בת 41 נמצאת במעקב אצל כירורגית שד ומבצעת ממוגרפיה כל שנה.
האם גם עליה לבצע את הבדיקות לנשאות?
תודה
שלום
אם את אינך נשאית, אינך יכולה להעביר גן פגום לבתך. אך הבירור הגנטי תלוי לא רק בסיפור המשפחתי של האם אלא גם בהיסטוריה מצד האבא. ההמלצה לבצע בדיקות נשאות אצל בתך תלויה גם בסיפור המשפחתי של אביה.
בהצלחה
לאחר ביופסיה שד שמאל עם אבחון ממאיר . רציתי לשאול האם רצוי לקבל חוות דעת נוספת על אבחון הפתולוג
שלום עמנואל
אם הבדיקה הפתולוגית נעשתה במכון פתולוגי מוכר במדינת ישראל והממצאים מתאימים לממצאים בשד (ממצא חשוד מאוד), לא נראה לי שיש צורך בבדיקה פתולוגית נוספת. אם ישנן ספיקות כלשהן כמובן שמומלץ לקבל חוות דעת נוספת.
שלום רבקה
מדובר בממצאים שפירים. יש לפנות לרופא המטפל שיוודע שהממצאים מתאימים לממצא שעבר ביופסיה, ויתן המלצות להמשך טיפול/מעקב.
שלום רב
מתי התחיל הכאב במקומות שונים?
בברכה,
אני בת 67 וסובלת גם מפיברומיאלגיה.הכאבים החמירו לאחר
ההקרנות ובנוסף לכך אני סובלת מתשישות וחוסר אנרגיה שגורמים לקושי בתפקוד בצורה חמורה.
מצאו בביופסיה גוש DCIS בשד שמאל, ובממוגרפיה ראו שבפיטמה ימין יש הסתיידויות חשודות שדומות להסתיידויות שבגוש. לכן הרופאים המליצו על כריתת הפטמה, נוסף על השד.
נאמר לי שאין דרך לדעת האם ההסתיידויות בפיטמה אכן לא תקינות. זה רק חשוד.
כשעשו לי ממוגרפיה, יצאה לי שלולית בכמות לא מבוטלת של חלב (הנקתי לפני כ-3 שנים). האם ייתכן שמה שראו בממוגרפיה זה בעצם חלב? חשבתי שאולי כדאי לי לייבש איכשהו את החלב ולעשות שוב ממוגרפיה.
לא רוצה סתם לאבד את הפיטמות, חלילה.
מה דעתכם?
תודה רבה.
ראשית כדאי לבדוק האם סובלת מהיפרפרולקטינמיה שגורמת ליצירת חלב .
וללא כל קשר - נסי להבין מרופאייך האם ניתן לדגום את ההסתיידויות ולהסתפק במעקב אם תקין.
זו שאלה כללית מאוד, יש סוגים שונים של סרטן שד וקשה מהפרטים שהעברת לדעת איזה טיפול מתאים במקרה שלך.
באפן כללי הטיפול באישה עם סרטן שד כולל מספר מרכיבים-ניתוח, טיפול קרינתי, טיפול כימותרפי, הורמונלי וטיפול ביולוגי. לכל אישה מותאם טיפול אישי שכולל חלק או כל המרכיבים הנ'ל. בנוסף יש לדעת את שלב המחלה כלומר גודל הגידול ומספר התחנות הלימפה עם בלוטות מעורבות וכן אם ישנו גידול במקומות אחרים בגוף. יש מקרים בהם מתחילים עם טיפול תרופתי ובשלב השני מנתחים ויש מקרים בהם הטיפול מתחיל בניתוח.
ממליצה שתפגשו עם הרופא שיעשה לכם סדר, אתם יכולים להתייעץ גם עם אונקולוג
רפואה שלימה
היי אבקש לקבל פיענוח לתוצאה הנ"ל:
" שד ימין- בשעה 9 הוסכם גוש סולידי, היפואקוגני, עם חלק ציסטי, לובולרי, צמוד לדופן החזה בקוטר 0.9 ס"מ עם הסתדיויות קטנות בתוכו".
אבקש פענוח.. תודה רבה...
מה ששלחת הוא הפענוח. בסוף הפענוח על הרופא המפענח לסכם את הממצאים ואת דרגת החשד, מקובל להשתמש בשיטת קלסיפקציה שנקראת BIRADS. לא ברור אם בפענוח שקיבלת אין המלצה או שלא כתבת אותה.
כשמתואר ממצא יש לקבוע אם יש צורך בהמשך בירור או מעקב כלשהו.
אין ביכולתי על סמך התיאור הנ'ל לתת המלצה מומלץ שפני לרופא המטפל או למי שכתב את הפענוח לקבל הנחיות
BIRADS3- הכוונה היא שמדובר בממצא שהוא כנראה שפיר אך מומלץ מעקב קצר. מומלץ שתפני לרופא ששלח אותך לבדיקה, (לא פרטת מה הסיבה לבדיקה), שייעץ לך לגבי צורך בהמשך בירור או מעקב.
אנא צרפי צילום ברור יותר של המסמך
מתוארים תאים עם אטיפיה כלומר לא תקינים ויש חשד לתאים סרטניים שמוגבלים לצנוריות החלב, (בדרך כלל מקובל כטרום סרטני או שלב 0), אין עדות לגדיול חודרני כלומר כזה שפרץ מעבר לצינוריות החלב. ממצאים כאלה מומלץ להוציא בניתוח.
קשה לתת יותר פרטים מבלי לדעת מה היתה סיבת הביופסיה, יש תמיד צורך לוודא שהממצאים בביופסיה תואמים לממצא שנדגם.
בכל מקרה מומלץ לגשת לרופא המטפל על מנת להחליט על המשך בירור/טיפול
רציתי בבקשה לשאול מה. מה הבדיקות הממולצות לנשים בעלות מרקם שד צפוף
בגילאי 40-49, ללא סיפור משפחתי וללא תסמינים?
מתי מומלץ להתחיל ממוגרפיה?
אין המלצות מיוחדות לנשים עם מרקם צפוף. יש ויכוח בין האיגודים השונים לגבי ההמלצות לבדיקות סקר לסרטן שד לנשים בין הגילאים 40-50.
בארץ ההמלצה של משרד בריאות היא לבצע ממוגרפיה מגיל 50. לנשים עם מרקם שד צפוף מומלץ לבצע בנוסף סונר שדיים.