תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
רציתי בבקשה לשאול מה. מה הבדיקות הממולצות לנשים בעלות מרקם שד צפוף
בגילאי 40-49, ללא סיפור משפחתי וללא תסמינים?
מתי מומלץ להתחיל ממוגרפיה?
תודה
שלום,
אין המלצות מיוחדות לנשים עם מרקם צפוף. יש ויכוח בין האיגודים השונים לגבי ההמלצות לבדיקות סקר לסרטן שד לנשים בין הגילאים 40-50.
בארץ ההמלצה של משרד בריאות היא לבצע ממוגרפיה מגיל 50. לנשים עם מרקם שד צפוף מומלץ לבצע בנוסף סונר שדיים.
בברכה,
שלום.
בת 50. ב-2011 עברתי למפקטומי בשד השמאלי עקב קרצינומה 2 ס"מ ללא בלוטות נוגעות, הר 2 שלילי, 100% הורמונלי . טופלתי בהקרנות וטמוקסיפן שהופסק לאחר 5 שנים. במעקב מסודר של כירורג, אונקולוג ובדיקות הדמיה והכל תקין. מלבד 2 מיסטית קטנות שפירות בשד הימני.
לאחרונה כאבים חזקים בבית החזה הימני וכאבים בשדיים. עברתי צילומים, בדיקות דם, מיפוי עצמות והכל תקין. אתמול קיבלתי תשובה שהאסטרוגן שלי גבוה (670) ביום הרביעי למחזור והיות והגידול שלי היה הורמונאלי אני רוצה למזער את הסיכוי שאולי הגידול יחזור. איפה להתחיל, עם איזה רופא?
מומלץ שתפני לרופא המטפל (כירורג או אונקולוג) לצורך בדיקה והחלטה על צורך בהמשך בירור.
בהצלחה
לא ציינת את הגיל של אמא שלך בזמן האבחנה. ההמלצות לבדיוקת סקר מבוססות על גורמי הסכון כולל גיל בעת האבחנה של סרטן שד בקרובת המשפחה. בנוסף חשוב לדעת אם אמך עברה יעוץ גנטי. מומלץ שתתיעצי עם הרופא שלך לגבי הצורך בבדיקות נוספות.
שלום רב
עברתי לפני כארבע וחצי שנים הוצאת הגידול,הקרנות ומטופלת מאז בטמוקסיפן .
רופא הנשים המליץ לי על טבליות ואגינליות וגיפם .קראתי בעלון אזהרות שונות,האם אפשר להשתמש ללא חשש?בת 67.
שלום רב,
לאחרונה יצא מאמר נורברגי שלא מצא קשר בין סרטן שד לטבליות הורמונים וגינאליות.
יחד עם זה יש לזכור שקיימת ספיגה מסוימת של ההורמונים לזרם הדם.
עד שייאגר מספיק מידע , ממליצה לנסות טבליות שאינן מכילות הורמונים ואם עדיין לא פותר את הבעייה , נשמע סביר להשתמש בטבליות אלו לזמן מוגבל.
פרופ' רינת ירושלמי
השילוב עשוי להתגבר על העמידות , יחד עם זאת מציעה לבדוק עם הרופא המטפל האם יש טיפול אנדוקריני אחר שטרם קיבלת.
היי, אני נשאית BRCA2 בת 27
בבדיקת המעקב שלי התגלה ממצא בשם adenomyoepithelioma of the breast.
האם מישהו מהמומחים נתקבל בממצא זה ויכול להמליץ בכלליות לגבי אופי הטיפול? הדעות חלוקות, על פי הרופאים זהו ממצא נדיר מאוד
אכן ממצא נדיר, לא ברור איך נעשתה האבחנה אצלך- האם מדובר בביופסית מחט?
בכל מקרה מומלץ שתפני לרופא המטפל שיחליט על סמך הממצאים על הטיפול המומלץ.
יש לי סרטן שד מפושט לעצמות. באחרונה בבדיקות פט סיטי המחלה יציבה. לאחר שהתעלפתי לא מזמן בבית נשלחתי לבדיקת מרי ראש ועל פי הממצאים שקיבלתי בסוף השבוע אני מבינה שיש לי גרורות במוח. יש לי תור לרופאה השבוע ואני משערת שתסביר לי את טיב הממצאים והיקפם. יש לי כמה שאלות:
מאוד נלחצת כמובן מעצם העובדה שיש לי ממצאים במוח. הייתי נלחצת הרבה פחות אם הממצאים היו בכבד או בריאות. האם זה באמת מסכן חיים יותר או שזו תפיסה סובייקטיבית בלבד, מוח על כל משמעויותיו?
מדוע לא נותנים לנשים גרורתיות בדיקת מרי ראש על בסיס קבוע הרי הפט סיטי, שאני עושה כל שלושה חודשים, אינו מדגים את המוח. מרגישה כעס כלפי הממסד הרפואי שלכאורה הייתי במעקב אבל המעקב מבחינתי היה חלקי בלבד.
האם הרופאה שלי התרשלה במעקב אחריי? אני תמיד תהיתי על חוסר ההתאמה בין המרקרים הגבוהים שיש לי ובין הממצאים בדימות שהיו תמיד מינוריים למדי אבל סמכתי עליה. אולי הייתה צריכה לחשוב על כך שהמחלה מסתתרת במקום אחר. האם אני יכולה להמשיך להיות מטופלת אצלה? מרגישה שאני לא סומכת עליה יותר. רופא צריך לפעמים לחשוב גם מחוץ לקופסה ס. לא יודעת אם יש בסיס לספקות שלי לגביה, אבל ברור לי שמשהו נסדק באמון שלי בה. האם יש לכך בסיס, לדעתך?
סליחה על האורך, פשוט מאוד לחוצה ומתוסכלת מהמצב.
תודה מרטש ושבוע טוב
ראשית , אתחיל ואומר שמאוד תלוי האם מדובר בפיזור מפושט או ממצאים נקודתיים בודדים. במידה ולא מדובר במחלה מפושטת ניתן להעזר בטכנולוגיות המתקדמות המצויות ברוב המכונים לקרינה לטיפול ממוקד.
הבעייה עם מחלה מוחית שמרבית הטיפולים האונקולוגים אינם חודרים למח ואינם משפיעים על הגרורות בו.
איני מכירה את סיפור המקרה על פרטיו. על פניו לא נראה שהרופאה שלך נהגה שלא כראוי.
מורכב מדי לענות על כל שאלותייך דרך אתר מסוג זה.
בברכה וכל טוב,
ד"ר יקר,
תודה רבה רבה
נועה
שלום נועה,
אין סיבה לנתח גוש קטן עם ממצאי הביופסיה שרשמת. יוצא מהכלל- אם מרש הגוש היה חשוד לרדיולוג. אם מבחינת הרדיולוג הממצאים הפתולוגיים מתאימים לממצא שנראה בסונר ההמלצה היא לעקוב.
אני חולה בסרטן שד גרורתי מ-2011. מהלך המחלה איטי ואני עדיין בטיפולים הורמונליים, למזלי הטוב. כרגע אני מטופלת באייברנס ואנסטרזול (בעבר הייתי מטופלת בלטרזול והמחלה התקדמה, לכן ניתן לי השילוב עם אנסטרזול). בחצי השנה האחרונה המרקר של cea במגמת עלייה. המרקר של ca 15-3 אינו משתנה. בכל פעם שהמרקר עולה, האונקולוגית שולחת אותי לבדיקת פט סיטי ותוצאות הבדיקה מעידות על מחלה יציבה. אפילו הקליטה בעצמות נמוכה יותר ממה שהייתה בעבר. אם התוצאות טובות כל כך, מדוע הסמן עולה בהתמדה? האם ייתכן שיש התקדמות במחלה שעדיין אינה באה לידי ביטוי בבדיקות הדימות? מאוד מלחיץ אותי... תודה מראש!!
יערה שלום,
יתכן ועליית המרקרים מבשרת התקדמות מחלה .
בכל אופן אנו משתדלים "לסחוט" כל קו טיפולי עד תומו ולכן כל עוד אין שינוי בהדמיות לא יוחלף הקו הטיפולי.