תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מה המשמעות? יש לי תור לכירורגי שד בשבוע הבא:
Diagnosis Fragments of mostly fat replaced breast tissue. Some fragments show fatty tiSsue only and may be representing lipoma.
Clinical correlation is needed for the diagnosis.
נראה שמדובר בגוש שומני-ליפומה. צריך לוודא שזה אכן מתאים לממצאי הבדיקה- לא ציינת למה נעשתה הביופסיה. בדרך כלל לליפומה יש מראה אופיני בהדמיה וכן בבדיקה.
בהצלחה
ממצא שפיר.
בכל מקרה יש לחזור לרופא ששלח ולבדוק איתו צורך בבדיקות נוספות.
כל טוב
פרופ' רינת ירושלמי
אני מחלימה מסרטן השד מסוג her 2
כרגע אני נוטלת כדור יומי לטרוזול וכדור חד שבועי פוסאוונס
בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי רמת הכולוסטרול non hdl עלתה לרמה של 206. שאר הרכיבים בפרופיל השומנים תקינים
יש לציין שעברתי בדיקות אקו לב שהיו תקינים לחלוטין ושוחררתי ממעקב קרדיולוגי עי קרדיולוג בית החולים.
מעוניינת לדעת אם הכדורים שאני נוטלת יכולים לגרום לעלייה ברמת הכולוסטרול?
תודה
כן.
בברכה
שלום רב אני בת 68, לפני חודשיים עברתי ניתוח להוצאת גידול בשד שמאל, גודל 1.2 סמ, שוליים תקינים, בלוטות לא נגועות בכלל. רצפטורים חיוביים HER2 + שתיים. 50% - ki67. רצפטורים מקסימליים HEr 2 + 2 FISH חיובי , יחס 3,5 מס עותקים 9.5.
הומלץ על H-TH
צפיפות עצם
בסיום TH - לטרוזול 2.5 מג ליום.
הוסבר לי שהטיפול ניתן לי כטיפול מונע אבל אני יודעת שהטיפול עצמו גורם נזק. אני מאוד מתלבטת וממש קשה לי להחליט אולי כדאי לא לטפל ואם הסרטן יחזור אז אקבל טיפול?
שלום רב,
הטיפול שהומלץ לך נראה מתאים למחלה.
כמובן שהטיפול מכוון למחלה, אבל את היא זו שמקבלת אותו . ייעוץ פרטני מסוג כזה מחייב דיון וקבלת הסברים מהרופא המטפל.
כל טוב,
בת 50 , לפני 19 שנה חליתי בסרטן השד דרגה 2, עברתי טיפולים וניתוח למפקטומי , נכון להיום במעקב אצל כירורג ובדיקות תקופתיות כמו ממוגרפיה ו-US . מחזור כמעט סדיר
עקב עייפות , הרגשה של דופק פנימי , חוסר חשק לקום בבוקר ( לא דיכאון)
הרופה המליץ על סימבלטה 10 מ"ג . התחלתי לפני כחודש ב- 5 מ"ג וכבר מספר ימים עברתי ל- 10 מ"ג .
כבר מספר ימים אני מרגישה דקירות בשד הבריא , כמו כן יש לציין שהפרולקטין יצא גבוה (ביקשתי בדיקות הורמונליות והרופא נתן לי במקרה גם פרולקטין )
שאלה שלי : האם הציפרלקס (ובאופן כללי התרופות מסוג SSRI ׂ) יכולות להעלות את הסיכון לסרטן השד ?האם עקב האובדה שמיד לאחר נטילת הציפרלקס אני חשה בכאב/ דקירות בשד מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ואולי לעבור לתרופה מסוג SNRI לדוגמה ?
תודה רבה
שלום,
אני בת 59 מרגישה כל מיני משיכות ומידי פעם כאבים מאוד קלים בשד השמאלית כבר הרבה זמן,כמו כן אני מרגישה ששד בצד שמאל יותר גדולה.
במשוש שד אין שום גושים וגם עשיתי ממוגרפיה לפני שנה או שנתיים (שכבר הייתה לי הרגשה הזאת) והכל היה תקין.
לפני שמונה שנים הייתה לי מלונומה בגב העליון בצד שמאל.
עכשיו הכל תקין.
אצל דודה שלי יש סרטן שד.
איזה בדיקות אני צריכה לעשות? ואיפה? ממי לוקחים הפניה?
אני בקופת חולים כללית
תודה מראש
ט.ט
מומלץ שתיפני להבדק ע'י כירורג שיוכל להמליץ לך על הבדיקה המתאימה
בתשובות MRI נרשם:
לאחר הזרקת חומר ניגוד הודגם NON MASS ENHANCEMENT בשטח כולל של 5*4*4 ס"מ ברביע העליון המרכזי עליון חיצוני, חיצוני מרכזי, שליש אמצעי BIRADS 6. בבית השחי הודגמו מספר בלוטות לימפה קטנות עם קורטקס מעט מעובה.
סיכום: מחלה מולטי צנטרית כמתואר מימין.
תור לרופא לעוד מספר ימים, אשמח לעזרה לפיענוח היקף הסרטן.
האם על פי זה ניתן לדעת איזה STAGE?
תודה!
נשאית ל BRCA ומתמודדת או התמודדת עם סרטן שד?
נשמח אם תצטרפי אלינו לקבוצת תמיכה וליווי בבית החולים איכילוב אשר תתחיל
להיפגש במהלך חודש מאי.
הקבוצה מיועדת לנשים אשר אובחנו עם נשאות לאחת המוטציות הגנטיות brCA 1 אוbrCA 2 והתמודדו או שעודן מתמודדות עםסרטן בשד.
ניתן להירשם או לקבל פרטים נוספים בכתובת המייל – naamala@tlvmc.gov.il
או במספר הטלפון 0525-140140 אצל נעמה.
הקבוצה היא חלק ממתן מענה ייעודי לנשאיות brCA אשר ניתן במסגרת המרפאה לבריאות השד בבית החוליםאיכילוב בשיתוף ובמימון האגודה למלחמה בסרטן.
לצערנו מספר המקומות מוגבל ולכן מומלץ להירשם בהקדם.
כמה זמן אחרי ניתוח למפקטומי צריך להתחיל את ההקרנות ?
מה התאריך המינימלי ומהו המקסימלי המומלץ ?
בהנחה שהפצע החיצוני נראה סביר.
הזמנים המקובלים הם התחלת טיפול בין חודש עד שלושה חודשים מהניתוח.
מעבר לשלושה (ויש גם מאמר המדבר על 4 חודשים) האפקטיביות של הטיפול יורדת.
בברכה,
גילה שלום רב,
ראי תשובתי למטה.