תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, האם אפשר לישלוח לי בבקשה מס טלפון בשביל רשימה לכנס או יום יון לחולי סרטן השד ב26.4.2018 bella.pilch@gmail.com
תודה מראש
האם ייתכן שתינתן תשובה שונה לאותה דגימה שהוצאה בניתוח, בשני מקומות שונים ? כלומר האם הפענוח תלוי במפענח ? בנסיון ובכישורים שלו ? או שישנם כללים חדים וברורים ?
מה שאני מנסה לשאול - האם תשובות הפתלוגיה הן אוביקטיביות או סוביקטיביות ?
שלום רב,
את שואלת שתי שאלות שונות:
1) האם אזורים שונים בגידול עשויים להיות שונים- התשובה היא כן .
2) לגבי איכות התשובה הפתולוגית- הרי שהפתולוגים במדינת ישראל צמודים להנחיות בינלאומיות בכל הקשור לטכנולוגיה של צביעות החומר ואופן הוצאת התשובות.
יחד עם זאת קיים שוני בין בודק לבודק- על פי רוב (אך לא תמיד )ללא משמעות.
בברכה ושבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
תודה על תשובתך.
כוונתי לא לאזורים שונים בגידול, אלא למפענחים שונים.
כלומר, האם יש סיכוי שפתלוג אחד יגיד X והשני Y ?
האם רצוי לטעמך, לקבל חוות דעת שנייה ? אם יש עדות למחלה או כאשר אין עדות למחלה ?
והאם הדגימה נשמרת בצורה תקינה שניתנת לבדיקה חוזרת בגלל הצביעות ?
ראשית, החומר הפתולוגי נשמר באכיונים למשך מספר שנים, כך שאם תרצי לבצע צביעות נוספות או לקבל חוות דעת נוספת- יש אפשרות כזו.
ככלל, הרמה של המעבדות הפתולוגיות בארץ טובה מאוד.
יחד עם זאת - ידוע שיש הבדלים ולעתים אף משמעותיים בין הרופאים .
יש מקום לחוות דעת נוספת במקרה שיש אי התאמה כל שהיא
למשל, חוסר התאמה בין התשובה הפתולוגית לתשובת הניתוח.
חוסר התאמה בין הסיפור הקליני לממצאים וכו'.
בברכה ובהצלחה,
שלום,
הסיבה אינה ברורה, אך כאב ורגישות באתר הניתוח ושדה הקרינה היא תופעה לא נדירה אצל נשים עם היסטוריה של טיפול בגידול בשד.
בברכה,
עשיתי ממגורפיה לפני חצי שנה. בתוצאה כתוב:
אסימטריה מקומית בזנב שד שמאל בצילום אלכסוני בלבד רושם שבולטת יותר מ-17.4.11.
עשו לי אולטרסאונד. התוצאה: הושם דגש על אזור השד ואין ביטוי סונוגרפי לממצא הממוגרפי BIRADSI. לא נמצאו גושים ציסטיים או מוצקים בסריקת השד. בסריקה של בית השחי ב.מ.פ
עשו לי שוב ממוגרפיה. תוצאה: צילומים מכוונים עם קומפרסיה לאזור ממצא מסומן. הממצא לא נמחק. רוו שמדובר בקשרית חדשה. רושם: הערכת הממצא לא מוגדר יתכן שאתי. BIRADS -4A.
רופא כירורג בדק אותי לפני 3 חודשים ואמר שהוא לא מוצא כלום. אתמול הייתי אצלו והוא אמר שהוא מרגיש גוש שומן 0.5 ס"מ והפנה אותי שוב לממוגרפיה.
שאלתי היא: מדוע לעושת שוב ממוגרפיה אם בשתי הבדיקות ממוגרפיה מצאו גוש? אז מה ימצאו עכשיו? הרי ימצאו אותו דבר. הרופא אמר שצריך.
אני מבקשת את עצתכם ועזרתכם והסבר יותר ברור אם אפשר.
ב-BIRADS4A- מומלץ לבצע ביופסיה של הממצא. אם לא נראה ממצא בסונר , בדרך כלל מבצעים ביופסית מחט בהכוונת ממוגרפיה. קשה להתייחס מעבר לכך מבלי לראות את ההדמיות.
בהצלחה
שלום
אין מניעה מהרמת משאות כבדים לאחר ניתוח למםקטומי פשוט. מומלץ שתצרי קשר עם המנתח ותבררי מה בדיוק המגבלות אחרי הניתוח.
רפואה שלימה
מה הההסבר של התיאור הבא?
הודגמה קליטת יתר חדשה בעוצמה גבוהה 7.8 MAX SUV בקשריות לימפה היפרמטבוליות משמאל: רטרו- פקטורליות בעובי עד 5.0 ס"מ וסבקלביקולרית בעובי 1.1 ס"מ.
האם אפשר להרחיב מה זה סוגי הבלוטות הכתובות?
מה זה פקטורליות וסבקלביקולרית ?
האם קליטת יתר זה תמיד מסרטן?
האם הגודל משנה?
תודה רבה.
אשמח להבין מעט בנושא ..
תודה לצוות הנכבד שמפנה מזמנו בשביל אנשים כמונו
מדובר בבלוטות לימפה מתחת לעצם הבריח בחזה ומאחורי שריר הפקטורליס שהוא השריר שנמצא ממש מאחורי השד. קליטת יתר אינה בהכרח מעידה על סרטן, יכולה להיות מכל תהליך שבו יש שימוש מוגבר בגלוקוז ע'י התאים - כמו תהליכים דלקתיים.
לפי דברייך מטה, נאמר שכדאי להתחיל בהקרנות כאשר הפצע הניתוחי מחלים.
גם החיצוני וגם הפנימי.
איך יודעים שהפצע הפנימי החלים ?
שירן שלום רב
יש קורלציה בין מה שרואים בחוץ למה שקורה בפנים.
שלום פרופ' ירושלמי,
אני בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות). גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1) והוצאתי את השחלות.
מאז במעקב צמוד - אחת ל-1/2 שנה ממוגרפיה ו-US וכל 1/2 שנה MRI.
בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 5 מ"מ. הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי).
עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות. בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב).
בדיקת פט סיטי לפני הניתוח תקינה וגם MRI שד שהדגים רק את הגוש הנ"ל.
יש לי 2 שאלות:
1. מה הסיכוי שמחלה חוזרת בגדם שד שנכרת ושוחזר? האם יתכן שארית מהגידול הקודם (לפני 4 שנים) למרות שמדובר ב-TN שמטבעו גדל מהר?
2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע 4 טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי?
תודה רבה ושבוע טוב
שירן שלום רב,
נשים רבות מתלוננות על כאב גם שנים לאחר הניתוח.
הבשורה הטובה- סה"כ ההרגשה משתפרת עם הזמן.
אצל מרבית הנשים לא מדובר בכאב שדורש טיפול או גורם להפרעה בתפקוד היומי.
לגבי הטיפול בקרינה- מומלץ להשלים טיפול זה ברגע שהצלקות החיצוניות והפנימיות מחלימות.
יש להתחיל בטיפול לא יאוחר ב3 (יש אומרים אפילו 4 חודשים) מהניתוח.
שלום רב מזה 3 חודשים שאני מטופלת בטמוקסיפן ללא כל תופעות לואי מהרשומות בעלון לצרכן אך מזה חודשים שאני סובלת מקנדידה בווגינה שאלתי האם יש קשר בין נטילת התרופה לקנדידה?
הטיפול בטמוקסיפן מתחרה על הקולטנים לאסטרוגן .
הווגינה היא אחד האיברים שסובלים מכך.
השינוי בסביבה ההורמונלית- מעודד צמיחה של פטרת.
אנא פני לרופא/ת הנשים שלך.
בברכה וכל טוב,
פרופ, רינת ירושלמי