תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לאמי התגלה גידול בגודל 5 סמ בשד וממצא נוסף בבלוטת הלימפה. הוצא לה טיפול כימותרפי לתקופה של כחצי שנה לפני ניתוח להוצאת הגידולים.
מלבד הגידול ומאסטמה שממנה היא סובלת מנעוריה, אמי היא אישה בריאה ופעילה.
כרגע היא לא סובלת מכאבים כלשהם עקב הגידול ולמעט הידיעה עליו שמלחיצה אותה מאוד, מצבה טוב.
אני חוששת שעקב גילה המתקדם יהיה לה קשה לעמוד בתופעות הלואי של הטיפול הכימותרפי ושאולי נזקיו יעלו על תועלתו.
האם זהו הטיפול היחיד האפשרי למצב בהתחשב בגיל החולה?
שלום רב,
אימך נמצאת בסכנה גבוהה לחזרת מחלה.
לצערי הרב, לגידול לא אכפת שאמך בת 80.
הטיפול שהוצע לאמך הוא המיטבי באספקט של המחלה, יחד עם זאת יש אופציות נוספות.
האונקולוג שלך מכיר חלופות כמו DC CMF
אלו פרוטוקולים פחות יעילים במקרה ספציפי זה, אך אין סיכון לפגיעה בלב ובכלל נחשבים לפחות רעילים.
בברכה ושבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
הגידול אומנם לא יודע שאמי בת 80, אבל אנחנו יודעים.
אנחנו יודעים גם שהטיפול הכימותרפי עלול לפגוע באיכות חייה בצורה חמורה למדי. לכן ההתלבטות האם הטיפול עלול לגזול ממנה את איכות החיים [בהנחה שבת 80 לא תחיה עוד 20 שנה] כשכרגע הסרטן כן מאפשר זאת. [ היא לא סובלת משום דבר שנובע מהמחלה].
האונקולוגית שבודקת את אמא שלי מידי שנה המליצה על הפסקת לקיחת טמוקסיפן, שכן עברו 5 שנים ולפי המחקרים סוג הסרטן שהיה לה, המחקרים מדברים על לקיחה של 5 שנים.
מדובר על אישה שנושקת ל90.
האונקולוגית הראשונה שפגשנו ...דיברה על 10 שנים של לקיחה, אך זו ממש המליצה להפסיק. מה דעתך?
האם מפסיקים את הכדור מיידית או במדורג?
האם אמורות להיות השפעות על הגוף וההרגשה עם הפסקת הטיפול?
תודה
הטיפול ההורמונלי המניעתי שמומלץ היום הוא בין 5 ל10 שנים .
ההחלטה מתבססת על מצב המטופלת וסוג מחלתה.
בגיל 90 צריכה להיות סיבה טובה מאוד להאריך טיפול ל10 שנים.
במילים אחרות- אמך צריכה להיות בסיכון גבוה מאוד לחזרת מחלה ויחד עם זאת גם לא לסבול מתופעות לוואי של הטיפול.
בעיקרון- ניתן להפסיק באופן חד ולא באופן הדרגתי .
בברכה ובריאות שלמה,
שלום לכולם,
אם מישהו מעוניין \ מעוניינת לקנות את התרופה אולפריב, יש ברשותי כדורי אולפריב לחודש ימים שקניתי עבור בן משפחה, ולצערי הוא אינו יכול להשתמש בהם.
ניר 055-9813711
שלום,
התחלתי לקחת אייברנס לפני כחודש , עליי לקחת כל 3 שבועות חפיסה עם הפסקה של שבוע בין לבין
שמתי לב שהכדורים בחפיסה השנייה קטנים מהכדורים בחפיסה הראשונה , וכשנכנסתי לאינטנט לבדוק אם יש סימוכין לכך , קראתי כי לפני כחצי שנה היו זיופים בכדורים מסוג אייברנס , שאף גרמו למותה של מטופלת.
שאלתי האם למישהי קרה מקרה דומה , ואיך ניתן לבדוק שאין זיוף ??
כרגע גם הרופאה המטפלת , גם בית המרקחת , וגם נציגות חב' פייזר המשווקת בארץ , הפנו אותי למ.הבריאות
נשמע שכיח ונורמלי.
יחד עם זאת אין כמו בדיקת רופא מטפל.
שלום רב
אני מטופלת באייברנס כבר כ-8-9 חודשים. בזמן האחרון אני מאוד עייפה וחלשה, ועשיתי ספירת דם, מאחר שהתור לרופאה הוא רק במאי. עד אז אני אמורה לקבל עוד 2 מחזורים של התרופה. הערכים נמצאים בירידה איטית מאז שהתחלתי בטיפול. כרגע ההמוגלובין הוא 10 והניוטרופילים 0.7. האם זה סביר? האם ליידע את הרופאה או להמשיך כרגיל עד התור שלי במאי? באילו ערכים של ספירת הדם אמורים להפסיק את הטיפול או להוריד את המינון של התרופה?
תודה רבה!!
יעלה שלום רב,
את מעלה מספר בעיות:
1) עייפות- תלונה זו יכולה להגרם כתוצאה מהטיפול, אך גם מגורמים אחרים- דורש התייחסות רופא מטפל (הייתי פונה בתחילה לרופא המשפחה)
2) הספירות בהחלט יורדות בטיפול באיברנס. קיימות הנחיות מאוד מדויקות מתי להמשיך ומתי להפסיק את הטיפול. פני עם ספירות הדם לרופא המטפל/אחות מתאמת שד שיסבירו לך מתי צריך להתייחס לירידה בספירה.
את מספרת שאת נוטלת את הטיפול כבר 9 חודשים. במצב כזה ההנחיה היא לספירת דם פעם בשלושה חודשים.
חיה שלום רב,
הקרינה לשד מבוססת על הנחיות בינלאומיות וניתנת באופן דומה בכל מקום, עם ניואנסים ודגשים של כל מכון ומכון.
האחראי על תוכנית הקרינה- הוא הרדיוטרפיסט . רופא שתחום התמחותו הקרנות .
Radiation Oncologist
על פי רוב' התוכנית נקבעת בשיתוף עם האונקולוג המטפל (Medical Oncologist)
בברכה,
שילת שלום רב,
אכן קיימת סכנה (קטנה מאוד) לפגיעה בלב.
יש לציין כי עיקר הנתונים , מקורם בעבודות שהתבססו על ציוד שהיום כבר לא בשימוש. מאז הכנסת התכנון בעזרת CT והטכנולוגיה המתקדמת של ההקרנה עצמה, הנגיעה בלב מזערית אם בכלל.
מרבית מכוני הקרינה בארץ משלבים טכניקות המפחיתות עוד יותר את חשיפת הלב. (לכל מכון השיטה שלו).
כדי לקבל מידע מפורט על השיטה הנהוגה במכון בו את מטופלת- תצטרכי להפגש עם הרופא האחראי עלייך במכון.
כמה זמן סביר עד שיתקבלו תשובות בדיקה פתולוגית לאחר ניתוח למפקטומי ?האם זה תלוי בזמן שיש למפענח או שיש תהליך שזה צריך לעבור וכרוך בזמן ? (כמו תרבית)האם פגרת הפסח עלולה לעכב את מתן התשובות, בהנחה שהבדיקה נמסר לפני החג ?
תשובה פתולוגית מתקבלת בין שבוע ל 3 שבועות בדרך כלל. יש זמן מסוים שהרקמה צריכה להיות בחומר המשמר וכן זמן שנועד לקיבוע החומר. פגרת החג יכולה לעכב את מתן התשובות.
רפואה שלימה