תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אובחנתי החודש כחולה בסרטן שד. התגלה גוש אחד שגודלו פחות מ-2 ס"מ. בשבוע הבא אני אמורה לעבור ניתוח להוצאת הגוש וקרינה תוך ניתוחית. אני בת 50.
במהלך הניתוח הסבירו לי שיבדקו את בלוטת הזקיף. אם ימצאו ממצא סרטני בבלוטות מובן שאצטרך לעבור טיפול כימותרפי. אם לא יימצא דבר בבלוטות, ישלחו את הגידול לבדיקת אונקוטייפ כדי לקבוע אם יש צורך בטיפול כימותרפי.
הדבר שמטריד אותי כרגע קשור לתוצאות הביופסיה. כתוב שם שמדד ki67 אצלי גבוה 60%, ומשיחה עם חברות שלצערי בעברן גם סרטן שד אמרו שלאור נתון זה אני בטוח אצטרך טיפול כימי. האם זה נכון?
תודה וסליחה על האורך
חוה שלום רב,
KI67 הוא מדד לשגשוג ,קצב חלוקה של הגידול.
הערך נחשבת גבוה.
יחד עם זאת יש לזכור שהערך הוא יחסית סובייקטיבי (הפתולוג מסתכל ומעריך)
ולכן אנו שולחים היום את את הבדיקות להערכה מולקורלית כגון אונקוטיים, ממפרינט, pam50 ועוד.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
הבדיקה אינה רלוונטית ללא הגדולונים.
יש עדויות להצטברות במח- אבל גם כאן יש מקום למחקר נוסף.
נכון להיום- אנו סבורים שאין לכך משמעות קלינית.
5 חודשים זה מצוין.
שלום רב,
ממשיכים בטיפול כל עוד מסייע.
בהצלחה,
שלום
עברתי למפקטומי, כימותרפיה והקרנות. שנתיים לאחר מכן התגלו גרורות בעמוד השדרה.
הגידול שלי רגיש ברמה גבוהה ביותר לאסטרוגן ופרוגסטרון.
מקבלת כרגע טמוקסיפן. מצבי הקליני מצוין. ללא כאבים למרות הגרורות בעצמות. כל כמה זמן בממוצע צריך להחליף קו הורמונלי בטיפול במחלה גרורתית? הרופאה אמרה לי שבמצב כמו שלי התגובה בדרך כלל לטיפול הורמונלי טובה מאוד. תודה וחג שמח.
שלום רב.
אחרי שנתיים וחצי של טמוקסיפן נתבקשתי לעבור לחמש שנים לטרוזול.
בת 56 כיום, אחרי כימו ומסטקטומי בשניהם.
ברצוני לדעת בבקשה :
1.האם זה הפרוטוקול המקובל היום?
2. מדוע יש שלקחו טמוקסיפן חמש שנים?
3.מה צפוי לי בתום החמש שנים של הלטרוזול?
4.האם ממשיכים לקחת משהו אחר?
5.ואם לא-מדוע מפסיקים? הבנתי שגידולים הורמונליים נוטים לחזור אחרי הרבה שנים- מה יגן עלי מפני זה?
קופת החולים ומספר אונקולוגים טענו שאין טעם לעשות אונקוטייפ ויש לעבור כימותרפיה בשל סוג ומצב הגידול:
שלב A ןן
T2NOMO
2.5 ס"מ
רצפטורים חיוביים
בלוטות נקיות
2her שלילי
67KI מעל 50 אחוז (אשמח להסבר כי הבנתי שפה נפלה ההכרעה)
סיימתי AC וטקסול ללא הקרנות הוצאתי שחלות ,נשאית ברכה 1
תודה רבה
בעיקרון הטיפול המומלץ היום הוא בין 5 ל10 שנים תוך שילוב מעכבי ארומטאז.
ההחלטה מתבססת על מידת הסיכון לחזרה, רגישות הגידול לטיפול הורמונלי וסבילות המטופלת.
למעשה כל מקרה נשקל לגופו.
שלום אושרת,
מקובל לנתח אחרי טיפול כימי גם עם יש תגובה קלינית מצוינת. הסתידויות יכולות להשתנות במהלך הטיפול. שארית של הסתידויות בתום טיפול אינה מעידה בהכרח על מחלה פעילה. בדרך כלל מקובל להוציא את איזור ההסתידויות (אם תואם את איזור המחלה המקורי) ואת האיזור שסומן.
קשה לתת יותר הכוונה בלי לדעת פרטים מדויקים כמו סוג הגידול ובמיוחד בלי לראות את ההדמיה לפני ואחרי הטיפול.
מומלץ שתתיעצי עם המנתח שלך
בהצלחה
תודה על תשובתך
אני פשוט רוצה להגיע למנתח עם ידע ושאלות מכוונות
מדובר בגידול מסוג טריפל נגטיב ולצערי האזור לא סומן ומכאן כל חששותי.
קיבלתי 17 הקרנות לשד בעקבות גוש לימפומה שאינה הודג'קין. ההקרנות היו באוקטובר ואנחנו כיום במרץ. לאחר בדיקת פאט-סקאן התברר שהגוש אינו קיים יותר. לא היו לי פצעים או תופעות עוריות אחרות. יש לי מדי פעם צורך לגרד את הפטמה והעור אבל זה פחות מטריד מהכאב בתוך השד. שאלתי היא האם זה אופייני שיש כאבים למרות שעברו מעל 4 חודשים? האם ניתן לעשות משהו לצמצם את הכאב (זה לא כאב בלתי נסבל ואין לי צורך במשכככי כאבים). האם יש אפשרות לוודא שהכל תקין? הייתי אצל כירורג שד שמישש ואמר שהכל תקין לדעתו.
תודה על המענה.
כאב בשד יכול להמשך זמן רב.
בעיקרון, מומלץ לדאוג לשימון השד בקרם מתאים כל החיים בכדי למנוע יובש וגרד.
מעבר לכך -יש כמובן צורך לפנות לרופא המטפל לבדיקה.
בברכה וכל טוב
שלום ד"ר
אודה לך מאוד על התייחסות לשאלתי למטה. השלמתי פרטים לבקשתך. תודה רבה
DCIS שלב בינוני בשד אחד, לפני כריתה.האם נדרשת גם הוצאת בלוטת הזקיף כהשלמה.
בדרך כלל בDCIS אין צורך להוציא בלוטת זקיף כי המחשבה היא שאין לתאים האלה יכולת להגיע לכלי הלימפה. במקרים בהן יש חשד שבפתולוגיה הסופית מהניתוח ימצא גם איזור של גידול חודרני מקובל לבצע דגום בלוטת זקיף על מנת לחסוך ניתוח נוסף אם אכן ימצא מוקד חודרני. בדרך כלל גם בכריתה של השד בשל DCIS מקובל לבצע דגום בלוטת זקיף שוב בשל החשש מהמצאות מוקד חודרני. לאחר כריתת שד אין אפשרות טכנית לבצע דגום בלוטת זקיף ולכן האופציה הניתוחית שנותרת אם בדיאבד יש צורך בבדיקה של בלוטות בית השחי היא ניקוי של רקמת השומן בבית השחי עם הבלוטות שבתוכה (דיסקצית בית שחי).
חולת סרטן השד לאחר כימותרפיה ולפני ניתוח.
רציתי בבקשה לדעת, האם בכל מקרה מוציאים את בלוטת הזקיף ? האם אין מקרים בהם לא נראים שאריות מחלה בבלטות שלא מוציאים ?הוצאת בלוטות למיטב הבנתי עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך...מה אם כן ההתוויה לאי הוצאת בלוטות לימפה ?
שלום שגית
אם לאחר טיפול נראה שאין בלוטות נגועות/חשודות מקובל להוציא את בלוטת (בדרך כלל יותר מאחת) הזקיף ואם היא אינה נגועה להסתפק בכך. אם ישנן בלוטות חשודות מקובל לבצע ניתוח גדול יותר בבית השחי ולנקות את האיזור מהשומן והבלוטות שבתוכו. הוצאה של בלוטות הזקיף מבית השחי בדרך כלל אינה מלווה בתופעות לוואי קשות.