תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אם חולה בסרטן שד גרורתי לא עומדת בקרטריונים הנדרשים בסל הבריאות לתרופה "הרצפטין" .
האם עדיין קיימת התוויה לשימוש בתרופה ?
אנא היה ספציפי.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
יונית שלום רב,
אנא הפני את השאלה לפורום רפואה אינטגרטיבית.
שלום רב
עברתי ניתוח להסרת גוש בשד. קבלתי תוצאות ביופסיה המראות שיש תאים סרטניים הבלוטות נקיות.
רציתי בבקשה לדעת מהי בדיקת fish ולאיזה צורך נלקחת משום ששולחים את הביופסיה לבדיקה זו.
ושאלה נוספת מהו ברור או טיפול מולקולרי. תודה רבה ושבוע טוב
שלום רב,
במסגרת אפיון הגידול יש מקום להעריך סטטוס HER2 בשאלה של צורך בטיפול ביולוגי.הבדיקה השגרתית היא בדיקת החלבון. אם אינה חד משמעית, ממשיכים להערכה האם קיים ביטוי יתר של הגן באמצעות בדיקת FISH.
שלום רב.
אחרי שנתיים וחצי של טמוקסיפן נתבקשתי לעבור לחמש שנים לטרוזול. גידול רגיש להורמונים , בלוטות לא נגועות, בת 56 כיום, אחרי כימו ומסטקטומי בשניהם נשאית ברכה 1 ,הוצאתי שחלות.
ברצוני לדעת בבקשה :1.האם זה הפרוטוקול המקובל היום?
2. מדוע יש שלקחו טמוקסיפן חמש שנים?
3.מה צפוי לי בתום החמש שנים של הלטרוזול?
4.ממשכיכים לקחת משהו אחר?
5.ואם לא-מדוע מפסיקים? הבנתי שגידולים הורמונליים נוטים לחזור אחרי הרבה שנים- מה יגן עלי מפני זה?
תודה רבה
האם בוצעה בדיקת פרופיל מולקולרי לגידול (למשל בדיקת אונקוטייפ?)
לא בוצעה בדיקה כזו.
קופת החולים ומספר אונקולוגים טענו שאין טעם לעשות אונקוטייפ ויש לעבור כימותרפיה בשל סוג ומצב הגידול:
שלב A ןן
T2NOMO
2.5 ס"מ
רצפטורים חיוביים
בלוטות נקיות
2her שלילי
67KI מעל 50 אחוז (אשמח להסבר כי הבנתי שפה נפלה ההכרעה)
סיימתי AC וטקסול ללא הקרנות הוצאתי שחלות והסרתי שדיים נשאית ברכה 1
יש לי סרטן שד גרורתי מפושט לעצמות ולבלוטות בלבד. הטיפול האחרון שקיבלתי כלל מעכב ארומטאז ואיברנס. הטיפול לא עובד יותר והרופאה העבירה אותי לקסלודה. אני זוכרת שכשהתחלתי לפני כשבע שנים את הטיפול ההורמונלי נאמר לי שטווח הפעולה של הטיפולים האנטי הורמונליים נע בין שנתיים לחמש עשרה שנה. מה טווח הפעולה של הטיפולים הכימיים לאחר כישלון הטיפול האנטי הורמונלי? הסרטן שלי רגיש במידה גבוהה מאוד לאסטרוגן ופרוגסטרון. שלילי ל-her 2.
חשוב לי לדעת את זה כדי לתכנן את המשך חיי.
תודה רבה ושבת שלום
יעלה שלום רב,
קשה לחזות את משך הזמן של כל קו טיפולי.
משל הזמן של כל קו כימי הוא מספר חודשים. נובע מכך כי יש ממטופלות שנשארות על אותו קו גם חודשים ארוכים ואף שנים.
בשולי הדברים, כיוון שהגידול רגיש להורמונים, יש מניפולציות הורמונליות רבות שניתן לבצע כדי להפחית את מסת המחלה. איני מכירה את הסטוריית הטיפולים- ייתכן ומיצית קווים אלו וייתכן שלא.
בברכה ושבוע טוב,
שלום רב, אני בת 65 , עברתי ניתוח להסרת גידול סרטיני בשד. גידול של 1 סמ התחלתי, ללא גרורות, her 2 חיובי ופיש שלילי. עברתי 15 הקרנות. הכל הסתיים לפני חודש בערך.טופלתי באסותא. כרגע אני לוקחת טמוקסי. עלי לציין כי לקחתי ליויאל יותר מ-10 שנים ועם גילוי המחלה הפסקתי מה שגרם לגלי חום. אבל מרגע שהתחלתי לקחת את הטמוקסי אני סובלת מגלי קור ומגלי חום בלתי נסבלים. אני שואלת:
1. האם הגוף שלי עדיין מייצר הורמונים? אולי אין צורך בתרופה אנטי הטרמונלית בגילי המתקדם?
2. האם יש קשר בין תוצאות הבדיקות שלי לבין התרופה? האם כל המחלימות זקוקות לאותו מינון? האם אוכל להסתפק בחצי כדור?
3. בכמה אחוז מקטין הטמוקסי את הסיכוי לחזרת המחלה?
4. האם יש תחליף לטמוקסי כי אני סולת מאוד מאוד מאוד...
5. יש רופאה סינית אונקולוגית בשם לי הונג פן, האם ידוע לכם משהו עליה ?
ובכלל מה עושים?
תודה על תשובה...שירית
שירית שלום רב,
הגוף ממשיך לייצר הורמונים, למרות "שבית החרושת" העיקרי (השחלות) פסק לעבוד.
שימוש בטמוקסחפן ל5 שנים, מפחית טת סיכויי החזרה בכ43 אחוז. המינון אחיד לכולם ואין מידע מוצק לגבי שימוש במינון אחר.
במקום טמוקסיפן ניתן להשתמש בתרופה ממשפחת מעכבח הארומטאז.
שגית שלום רב
סונר בטן יכול לסייע.
במידה והממצאים לא יודגמו ובמידה ויש ספק לגבי אופי הממצאים - ניתן לחזור על הPETCT
כל טוב
שלום,
בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות).
גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1).
מאז במעקב צמוד - אחת ל-1/2 שנה ממוגרפיה ו-US וכל 1/2 שנה MRI.
בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 4.5 מ"מ. עגול וברור. הגוש נמצא בשעה 5. נתבקשתי לעשות ביופסיה. שאלתי היא מה זה יכול להיות? האם זה הסרטן שחזר? יכול להיות גוש שומני? קופסית בגלל השחזור? אני בלחץ נוראי.
שאלה נוספת - לפני חודש עשיתי CT ריאות בגלל קוצר נשימה והיה תקין. האם ב-CT לא רואים את השד?
שלי שלום רב,
לגבי הגוש. מה ציון BIRADS שקיבל הממצא?
לגבי CT- הבדיקה אינה יעילה באפיון ממצאים בשד.
בברכה וחג פורים שמח,
27236
היי פרופ' ירושלמי,
הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי).
עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות.
בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב).
בדיקת פט סיטי לפני הניתוח תקינה וגם MRI שד שהדגים רק את הגוש הנ"ל.
יש לי 2 שאלות:
1. מה הסיכוי שמחלה חוזרת בגדם שד שנכרת ושוחזר? האם יתכן שארית מהגידול הקודם (לפני 4 שנים) למרות שמדובר ב-TN שמטבעו גדל מהר?
2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי?
המון תודה לך
יגיל שלום רב,
בדר"כ שיש יותר עבודה מרופאים.
בהצלחה,
פרופ רינת ירושלמי
עשיתי ביופסיה לגוש חשוד (BIRDAS 5) כבר לפני שבועיים ועדיין הרופאה שלי לא חזרה אלי. האם זה אומר שהכל תקין ואני יכולה להיות רגועה?
תודה מראש
יש להתקשר בדחיפות לקבל תשובה.
כל טוב,