תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אחותי ואני שתינו חלינו בסרטן שד. אחותי היא ישראלית שגרה בקנדה כבר הרבה שנים. התגלו עכשיו גרורות בעצמות ובכבר. התחילה לקבל טיפול תרופתי אבל שתים מהתרופות שהיא זקוקה להן אינם בסל התרופות הקנדי.
palbociclib
ibarnce
המחיר באופן פרטי הוא לא משהו שהיא או המשפחה נוכל לעמוד בו יותר מכמה חודשים. האם יש דרך להשיג אותם עבורה בארץ? מה אני יכולה לעשות? לאן אפשר לפנות?
שלום רב
נסי את "חברים לרפואה "
כל טוב,
פרופ ' רינת ירושלמי
הסרטן שאובחנתי בו הוא הר 2. מזה עשרה חודשים ללא טיפולים. נוטלת כדור לטרוזול וגם פוסאוונס.
רכשתי כרטיסי טיסה לארה"ב לחגוג את ליל הסדר עם בני ומשפחתו.
עד כה לא בצעתי חיסון נגד שפעת.
לאור מצב השפעת בארה"ב האםעלי לשקול נטילת החיסון?
כרגע יש לי שלבקת חוגרת קלה.אם לדעתכם עלי להתחסן מתי?
תודה
אינך מקבלת טיפולים המדכאים מערכת חיסון ולכן השיקולים בנושא התחסנות זהים לכל אישה.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
אינה שלום רב,
אין גבול מדויק.
מן הסתם גידול שלא חש יותר טיפול כימי- עלול להתעורר.
לכן מומלץ שלא להתמהמה.
שבוע טוב
אישה בת 88 לןקחת טמוקסיפן 5 שנים. לאחרונה החלו שלשולים קשים. האם יתכן קשר לתרופה?
האם לפי הפרוטוקולים הטיפוליים נכון להפסיק עם התרופה לאחר 5 שנים?
כשהתחילה לקחת דיברו על 10 שנות לקיחה.....
כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול.
ההחלטה לגבי משך הטיפול המומלץ לוקחת בחשבון גורמים רבים ולכן איני יכולה לענות לך.
שלום...שמי ענת..חליתי ב2008 בסרטן שד. קיבלתי קרינות וניתוח למפקטומי
וטופלתי שבע שנים בטמוקסיפן וזריקות לוקרין..ב2015 נמצא כי יש גרטרות בעצמות
האגן ועמוד השידרה. הוצאתי בשל כך חצוצרות ושחלות..עברתי טיפול ללטרזול כשנה וחצי עד שנמצאה גרורה בערובת עין שמאל..עברתי ניתוח מסובך ועכשיו רק במעקב על העין.
בספטמבר הוחלף לי הטיפול בשל כך לזריקות פסלודקס. שניים בשני הישבנים אחת לחודש . וגם זריקת אקסגבה אחת לחודש.
שגורמות לי לתופעות לוואי לא פשוטות יחסית לתרופות שלפני..הפסלודקס.
לפני שלושה חודשים אושפזתי בשל חום וזחידק בשתן ובדם בבית חולים.
מיפוי כליה הראה שהכליה השמאלית לא מנקזת טוב דרך השופכן שיש לו חסימה כניראה מבלוטות לימפה שלוחצות עליו והוחלט בהרדמה מלאה להכניס סטנד דרך השופכן לכליה.
מאז סובלת מדלקות שתן ללא הפסקה ואף דימום בשתן מהסטנד.
בשל כך אמרו שצריך להחליף סטנד וליבדוק מה מקור החסימה בשופכן עי בדיקת הרטוסקופיה...אין לי מספיק מידע ולא מכירה מי שלוקח פסלודקס וכמה הוא עוזר. אני מגיבה הורמונלית לא באחוזים גבוהים. היה פעם 40 אחוז וירד.
האם זריקות פסלודקס יכולות ליגרום לבעיות בשתן ובכליות?..הבלוטות בבית השחי שמאל מוגדלות ולוחצות על היד..אודה לך על כל יעוץ אפשרי..תודה. ענת
שלום רב,
הבעיות שאת מתארת אינן קשורות לפסלדוקס.
ממליצה שתבדקי עם הרופאה המטפלת את האופציה להוסיף טיפול ביולוגי מסוג anti CDK4/ 6 לשפר תוצאות של הטיפול הנוכחי.
נשמע שמטפלים ועוכבים אחרייך היטב.
המחלה לצערי עלולה לשנות אופייה.
כיוון שאין חוקים חקוקים בסלע במצב זה- תוכלי לדון עם הרופאה המטפלת בהפחתה של בדיקה כזו או אחרת.
בברכה ושבוע טוב,
לידידת משפחה שנבדקת בדיקה שנתית בגלל פטירת אחותה יש גוש שנצפה כשפיר, כבר שנה שניה.
היא מאוד חוששת ושואלת האם בבדיקת mri יראו דברים נוספים או שבדיקת אולטרסאונד וממוגרפיה מספיק בשלב הזה?
שלום,
לא ברור ממה הידידה חוששת- מהגידול השפיר? בדיקות הסקר נקבעות בהתאם לגורמי הסכון. אם יש ממצא לא חד משמעי יש לברר אותו, בדרך כלל עם ביופסיה. המצאות של גוש שפיר לא אמור להשפיע על שגרת הבדיקות.
מומלץ שתפנה לכירורג ותתיעץ איתו לגבי הצורך בבדיקות נוספות.
שלום רב,מניסיוכם הרב, אשמח לשמוע דעתכם בעניין:סיימתי טיפול כימותרפי לפני ניתוח וכעת עלי להחליט היכן לבצע אותוהאם בבית חולים ציבורי, או בבית חולים פרטי.מי יהיה המנתח ?
אודה להתייחסות למקרה שחלילה משהו מסתבך, הן בזמן הניתוח והן לאחריו... והן להיבט של זיהומים.
יש המון שיקולים לכאן ולכאן ואני מבולבלת ולא מצליחה לקבל החלטה.אודה לעזרתכם.
בוקר טוב,
אני לוקחת מזה כשנה לטרוזול, כטיפול מונע של חזרת סרטן שד עם רצפטורים לאסטרוגן, לאחר סיום טיפולים כימותרפיים, ניתוח, הקרנות והמשך טיפול ביולוגי. ככל שעובר הזמן, אני סובלת יותר ויותר מכאבים מקרינים בשרירים, בעצמות ובפרקים באיזור הגב התחתון, הברך , כפות הידיים. מנסה לצעוד ולתרגל יוגה למתיחות, אך שום דבר לא עוזר. הכאבים תוקפים בעיקר בשעות לפנות בוקר בשכיבה ( ממש מתעוררת מהם) והן בקימה בבוקר, עד שהגוף קצת מתחמם.. רעיונות / טיפים איך מתמודדים עם העניין, יתקבלו בברכה!
התופעות שאת מתארת עשויות בהחלט להתאים לתופעות לוואי מן הטיפול.
באופן פרדוקסלי הטיפול היעיל ביותר הוא פעילות גופנית נמרצת.
לעיתים, אין מנוס אלא להפסיק את הטיפול ולעבור לטיפול בטמוקסיפן, אם אפשר.
רננה,
אני מניחה שמדובר על ניתוח לאחר טיפול מקדים עם תגובה קלינית והדמיתי מצוינת. יש מידע מוגבל מאוד לגבי נשים שלא עברו ניתוח לאחר טיפול. הטיפול הסטנדרטי היום כולל ניתוח. עם זאת הטיפול היום בסוגים מסוימים של סרטן שד גורם לתגובה מלאה לטיפול אצל חלק מהנשים ולכן הסוגיה הזו עולה. אין לי אפשרות להתייחס למקרה הספציפי שלך, מומלץ שתתיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה