תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אודה לך לקלבל תשובה חוזרת לגבי שלבי המחלה, טיפול וסיכויי החלמה
השלמתי נתון שהיה חסר בפעם הקודמת לגבי גודל הגידול.נא סבלונתך
שלום רב,
אישה בת 60 , עם רקע היסטורי במשפחה , אחותי נפטה מסרטן שד לפני יותר מ 15 שנים במפתיע. מאז אני במעקב ממוגרפיה בכל שנה
השנה גילו שיש גוש חשוד בשד, נלקחה פיובסיה והתוצאות שהתקבלו הן
קשר לימפה בבית השחי משמאל : CARCINOMA METASTATIC
2 גושים שעה 2 כ 8 ס"מ מהפטמה - בגודל 9 ממ .infiltrating duct carcinoma עם DCIS
ER-שלילי
PR - שלילי
HER2 - חיובי - SCORE3
KI67-20%
אשמח לקבל יותר מידע לגבי שלב המחלה ומה סיכוי הטיפול
המחלה בה לקית קרויה סרטן שד מסוג her2 enriched
במחלה זו נהוג לטפל באמצעות טיפול כימי+ביולוגי.
כיוון שאין קולטנים להורמונים ומצד שני יש מעורבות בלוטות לימפה בבית השחי- מומלץ שהטיפול הביולוגי יכלול שני סוגים של טיפול מסוג נוגד HER2(הרצפטין ופרג'טה) וזאת בנוסף לשלד הכימי.
לגבי שלב המחלה - מניחה שבצעת הדמיה כל גופית שלא מצאה פיזור מרוחק ולכן ניתן להגדיר את המחלה בשלב 2 או 3.
כל טוב
פרופ' רינת ירושלמי
היי, בת 23,
בחודשים האחרונים לאחר הפסקת גלולות דיאנה( שנלקחו שנתיים), החלה לי א סימטריה דיי רצינית בשד, כך שהשד השמאלי קטן משמעותית. ייחסתי את העניין לשינויים ההורמונלים בעקבות נגלולות אך ביום האחרון החלו לי כאבים בשד השמאלי ובעיקר בפטמה. לא הרגשתי גוש.
יש לי תור בימים הקרובים לכירוג בשד, אבל בנתיים אני מאוד לחוצה.האם יש לי סיבה לדאוג?. תודנ
שלום ענבל,
קשה להתייחס לשאלתך. שינוים כפי שאת מתארת, בגיל 23 בדרך כלל קשורים לשינויים הורמונליים ולא לסרטן. עם זאת הכירורג יוכל להתרשם בצורה רצינית יותר מתלונותיך ולתת לך הערכה מדויקת יותר לאחר שתבדקי.
בהצלחה
שלום!
אני בת 26, אובחנתי בסרטן בשד שמאל, קריצונומה חיובי לER.
טופלתי בכימו בפרוטוקול המקובל AC וטקסול, לאחר מכן ניתוח, הגוש היה בגודל 1.2 ס"מ. כמו"כ הוצאו 10 בלוטות, מתוכם רק באחת מיקרו גרורה. כעת מיועדת לטיפול קרינתי.
רציתי לשאול:
1. האונקולוג המליץ להשתלב במחקר קליני לנתינת תרופה ביולוגית [לא רצפטין] שמשמש כעת לטיפול במחלה גרורתית. האם כדאי?
2. הוסת חזרה, האם במשך נטילת הטומקסיפן יתנו לי טיפול להפסקת הוסת? ולמשך כמה זמן?
תודה על הכל!
2 גושים שעה 2 כ 8 ס"מ מהפטמה - infiltrating duct carcinoma עם DCIS
לא ציינת את גודל הגוש.
קרוב לוודאי שמדוב בסרטן שד בשלבII.
הטיפול כולל טיפול כימי וטיפול ביולוגי.
הטיפול הביולוגי כולל שתי תרופות.
בהצלחה,
גודל גוש 9 ממ
אודה על תשובתך
אובחנתי ב2010 עם סרטן שד בצד ימין 9 חודשים לאחר לידה בגיל 33 - עברתי לפמפקטומיה ודיסקציה PT1N1 קיבלתי AC-T והקרנות.
תוצאות ביופסיה:
שד- IDC בגודל 1.2 ס"מ חדירה לימפווסקולרית , שוליים נקיים.
GRADE 3
האקסילה - בזקיף מיקרומטסטזה 1 מ"מ , בבלוטות סמוכות אחת מעורבת מתוך שמונה, בהשלמת דיסקציה 7 שליליות (2/16).
בדו"ח פתולוגי מהניתוח 18.1.11
צביעות:
ER 2.2 ׁחיובי
PR 2.2 חיובי
HER 2+1 negative
9.2011 - טמוקסיפן +לוקרין- כאבי ראש בלתי נסבלים עם הטמוקסיפן החליטו על הפסקת הטמוקסיפן .
11.2011 - לטרזול+לוקרין במשך 6 שנים.
12.2017 - בדיקת מעבדה LH-FSH בדיכוי.
1.18 - הייתי בבדיקת אונקולוג ממליץ להפסיק הטיפול בלטרזול ולוקרין כיוון שהמחקרים מראים שאין יעילות לאחר 5 שנים.
הסברתי לו שאני עדיין בגיל מאוד צעיר(40) ואם הייתי לוקחת בתחילת הדרך טמוקסיפן עדיין הייתי ממשיכה לקחת אותו 10 שנים כי מחקרים הראו את היעילות שלו למשך תקופה של 10 שנים.
אני מתלבטת:
האם להפסיק את הטיפול לגמרי ולא לקחת כלום או לנסות טמוקסיפן שוב?
האם יש יעילות בלקחת טמוקסיפן ללא לוקרין לאחר טיפול של 6 שנים בלטרזול+לוקרין?
אני ממש פוחדת להפסיק טיפול כי אם הייתי כן לוקחת את הטמוקסיפן מתחילת הדרך עדיין הייתי זקוקה להמשך טיפול ל- 10 שנים, ואם אפסיק עכשיו כביכול שעדיין ההורמונים בגוף משתוללים אני לא יהיה מוגנת.
מתחננת שתעזרו לי להחליט מה הכי נכון לי לעשות?
ממש בפרשת דרכים ואני מבינה שאני זו שצריכה להחליט מה נכון
תודה מראש
הטיפול האנדוקריני ניתן היום בין 5 ל 10 שנים.
על פניו, את מועמדת לטיפול ממושך.
מעבר לכך לא ניתן לאמר במסגרת פורום זה.
שבוע טוב,
נמצאת בטיפול כימי טרום ניתוחי
מתי רצוי ונכון לעשות בדיקות הדמייה ואיזה בדיקות לפני הניתוח ?
כמה זמן אחרי הטיפול האחרון ? או שגם טיפול אחד לפני זה בסדר ?
כמה זמן אחרי הטיפול הוא עדיין משפיע ?
בדיקות ההדמיה הנחוצות בסוף טיפול כימי טרום ניתוחי משתנות ממטופלת למטופלת כתלות במאפיינים של המחלה הספציפית. בדיקת ההדמיה שבה המחלה נראתה בצורה הטובה ביותר (ממוגרפיה סונר או MRI). בדרך כלל הבדיקה נעשית בתום הטיפול.
חוה שלום רב,
עצם הופעת גרורות מלמדת על כך שקיימים תאים המסתובבים בזרם הדם.
אלה יכולים "להתיישב" בכל אבר.
קשה לאמר מה גורם להם להתפתח באבר כזה או אחר.
לא בהכרח יהיה פזור לכבד.
מקווה שהטיפול הבא יחזיר את הגלגל אחורה.
כל טוב,
שלום,
האם במהלך טיפול בטקסול יש להשתמש בכפפות קרח לידיים ולרגליים כפי שנעשה במהלך טיפול בטקסוטר?
האם לטקסול ולטקסוטר יש השפעה דומה על המטופלת?
תודה ושבת שלום,
גלית
אובחנתי ב2010 עם סרטן שד בצד ימין 9 חודשים לאחר לידה בגיל 33 - עברתי לפמפקטומיה ודיסקציה PT1N1 קיבלתי AC-T והקרנות
תוצאות ביופסיה
האקסילה - בזקיף מיקרומטסטזה 1 מ"מ , בבלוטות סמוכות אחת מעורבת מתוך שמונה , בהשלמת דיסקציה 7 שליליות (2/16).
9.2011 - טמוקסיפן +לוקרין - כאבי ראש בלתי נסבלים עם הטמוקסיפן החליטו על הפסקת הטמוקסיפן.
11.2011 - לטרזול+לוקרין במשך 6 שנים
הסברתי לו שאני עדיין בגיל מאוד צעיר(40) ואם היייתי לוקחת בתחילת הדרך טמוקסיפן עדיין הייתי ממשיכה לקחת אותו 10 שנים כי מחקרים הראו שזה מועיל.
אני ממתלבטת האם להפסיק את הטיפול לגמרי ולא לקחת כלום או לנסות טמוקסיפן שוב?
האם יש יעילות בלקחת טמוקסיפן ללא לוקרין לאחרטיפול של 6 שנים בלטרזול+לוקרין?
אני פוחדת להפסיק טיפול כי אם הייתי לוקחת את הטמוקסיפן מתחילת הדרך עדיין הייתי זקוקה להמשל טיפול ל10 שנים ואם אפסיק עכשיו כביכול שעדיין ההורמונים בגוף משתוללים אני לא יהיה מוגנת.
מתחננת שתעזרו לי להחליט מה הכי נכון לעשות?
מה עצמת הקולטנים להורמונים בגידול?
בברכה,
צביעות :
ER2.2ׁ חיובי
סרטן שד 3 שנים. כריתה דו"צ כולל בלוטות.כימו.קרינה.ארומזין.לפני שנה פט עם פיזור בכל העצמות שהוחלט לאחר ביאופסיה שאינן גרורות.פט אחרון לפני חודש קליטה ליטית ב-L1.סמנים c-15-3 תוצאה 77.8
נאמר שלא ניתן לבצע ביאופסיה בגלל המיקום. על סמך המימצאים הוחלט על טיפול Palbociclib וגם Faslodex. וגם Xgev.
השאלות:מאחר ולא בוצעה ביאופסיה אולי הגרורה אינה של סרטן שד? או אולי מחלה חדשה?או אולי כמו לפני שנה שינוי בצורת העצם?
ואם בכל זאת טיפול לפי ניסיון קודם .האם זהו פרוטוקול הטיפול הכי טוב?
האם יש טיפולים אחרים?
האם יש מקום שיש בו מחט מספיק ארוכה להיצוע ביאופסיה.
תודה
לעיתים מיקום הגרורה אינו מאפשר בדיקה פולשנית.
למרות שאני מסכימה איתך שההוכחה האבסולוטית היא ביופסיה ,נראה שבקרה שלך יש לקחת החלטה על סמך מכלול הממצאים.
1) עלייה בסמן בדם
2)נגע ליטי חדש שקולט
הטיפול שהוצא לך מצוין, כמו הרבה פעמים בטיפול במחלה גרורתית יש אופציות נוספות.
יש מקום לפגישה פנים אל פנים עם הרופא המטפל לדון בחלופות.
אם אכן מדובר בגרורה בודדת- יש מקום לשקול טיפול מקומי.
תודה רבה.
מה החלופות המומלצות ומה מומלץ לטיפול מקומי?