תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני בת 67, אחת לשנה עוברת ממוגרפיה ובשלוש שנים האחרונות גם אולטרסאונד שד. :
לאחרונה עשיתי ממוגרפיה ויצאה תקינה ולאחר מכן אולטרסאונד בו נאמר :
שד שמאל birads 1 ללא מממצא
שד ימין birads 2 ממצא שפיר. נצפית הרחבה של צינוריות חלב עד 5 מ"מ עם תוכן סמיך בתוכו. מוכר כבר מלפני שנה וחצי.
במשך כ 3 שנים יש לי הפרשה שקופה משד ימין, לאחרונה מלווה בכאבים בפיטמה.
הכירורג מתעקש שהבדיקה תקינה ומפנה אותי לגניקולוג בגלל שינויים הורמונליים.
אני מודאגת.
מה מומלץ לעשות?
שלום,
הסיכוי שהפרשה שקופה במשך 3 שנים עם בירור שלילי היא סימן של בעיה בשד הוא מאוד נמוך. יחד עם זאת מקובל להמשיך בירור של הפרשה שקופה עם בדיקות נוספות כגון MRI, דוקטוגרפיה (ביצוע ממוגרפיה לאחר הזרקת חומר ניגוד לצינור המפריש, דרך הפטמה) ואף ביופסיה כירורגית של הצנורית.
בהצלחה
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה מאחר וביצעתי בדיקת מרקרים לסרטן שד - אני כבר יותר מחצי שנה ללא עדות למחלה. בתוצאות בדיקת הדם תוצאה אחת לא הייתה תקינה : ca-125 יצא 142.7 מה לעשות עם נתון זה ?
תודה
דניאלי אפרת
שלום רב
סמנים בדם אינם חלק מהמעקב השגרתי למחלימות מסרטן השד, אלא במחלה גרורתית.
כך או כך, משכבר אבחנת סמן בעל ערך לא תקין, יש מקום לחזור על הבדיקה ולוודא שאכן כך- לפנות לרופא נשים+רופא מטפל.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
תודה !!
המחלה שלי גרורתית סרטן שד שהתפשט לעצמות . יותר מחצי שנהאין עדות למחלה . אני מקבלת טיפולים ביולוגיים ',זומרה לעצמות וטומוקסיפן להורמונים .
עכשיו שיש לך את התמונה המלאה עליי לחשוש?
אני כמובן אבצע בדיקה חוזרת
אפרת
גיל 62. בעברי סרטן שד. בתקופה האחרונה גרד חזק בפיטמה אחת. + כאב בפיטמה גם בלי מגע יד בפיטמה. ממוגרפיה ,אולטראסאונד ובדיקת כירורג תקינים.
האם יש צורך בביופסיה או MRI?
לא ציינת אם הגרד הוא בשד שהיה חולה, האם זהו שד שהוקרן?
בכל מקרה מומלץ להמשיך בירור. אם יש ממצאים בבדיקה (כגון פריחה, קשקשת) מומלץ לבצע ביופסיה של העור, אחרת ניתן לשקול MRI.
שלום
עברתי שני מחזורים של כימותרפיה. טי סי אייץ לפני כשש שנים. וטקסול עם הרצפטין לפני כשלוש שנים. אני לוקחת טמוקסיפין. לפני כחודש שמתי לב שחלק משערי שהיה לבן כולו הופך בחזרה לשחור, האם מישהי נתקלה בתופעה כזו? האם יש לזה הסבר?
אביטל
לי קרה משהו מאד דומה - השיער שלא נשר לי מהכימו הפך לשחור עורב למרות שבמקור הצבע שלי חום שאטני !
מוזר!
אולי מהמצוקה שלנו תצא בשורה - איך לשנות צבע שיער בלי לצבוע...
עידית שלום רב,
כ4 אחוז מכלל סרטני השד מדווחים באופן הזה שליליים לאסטרוגן וחיוביים לפרוגסטרון.
קיים ויכוח האם מדובר בביטוי אמיתי או קריאה שגויה של הנוגדן.
ממליצה לבקש בדיקה חוזרת של הקולטנים בביופסיה.
שלום אינה,
יש לבצע ספירת דם ביום טיפול השיניים, לוודא שאין מניעה לטיפול.
כמובן ליידע את רופא השיניים (והאונקולוג).
2015 ניתוח להסרת גידול קטן בשד+15 הקרנות.
מאז טיפול הורמונלי בלבד ליטרוזול.
במעכב אונקולוגי /כירורג שד.לאחרונה בוצע ממוגרפיה ואולטרסאונד תקין.
סמן ביולוגי CA15-3 ערכו היה לפני שנה 70, היום 81.
מה המשמעות? האם יש צורך בבדיקות נוספות?
מעקב אחרי סרטן שד בשלב מוקדם אינו כולל סמנים בדם.
אם נדייק- מעקב אחר סמנים הוגדר כאחד מתוך עשרת הדברים שאסור לאונקולוג לעשות.
כך או כך- את כבר עוקבת אחרי הסמן וגילית שעלה- עכשיו אין מנוס אלא לשלול קשר למחלה.
אובחנתי ב2010 עם סרטן שד מימין 9 חודשים לאחר לידה בגיל 33 - עברתי לפמפקטומיה ודיסקציהPT1N1 קיבלתי AC-T והקרנות.
9.2011 - טמוקסיפין+לוקרין - כאבי ראש בלתי נסבלים עם הטמוקסיפן החלטו על הפסקת הטמוקסיפן
11.2011 - לטרזול+לוקרין במשך 6 שנים
12.2017 - בדיקת מעבדה LH-FSH בדיכוי
1.18 - הייתי בבדיקת אונקולוג ממליץ להפסיק את הטיפול בלטרזול ולוקרין כיוון שהמחקרים מראים שאין יעילות לאחר 5 שנים.
אבל הסברתי שאני עדיין בגיל צעיר (40) ואם הייתי לוקחת בתחילת הדרך טמוקסיפן עדיין הייתי ממשיכה לקחת אותו 10 שנים כי מחקרים הראו שזה מועיל.
אני מתלבטת האם להפסיק את הטיפול לגמרי ולא לקחת כלום
או לנסות לקחת טמוקסיפן שוב ?
האם יש יעילות בלקחת טמוקסיפן ללא לוקרין לאחר טיפול של 6 שנים בלטרזול+לוקרין?
אני פוחדת להפסיק טיפול כי אם הייתחי לוקחת טמוקסיפן מההתחלה עדיין הייתי צריכה להיות עם כדורים למניעה.ועכשיו אם אפסיק את הטיפול אני לא יהיה מוגנת.
מתחננת שתעזרו לי להחליט מה הכי נכון לעשות.
תודה מראש
ממש בפרשת דרכים ואני מבינה שאני זו שצריכה להחליט מה לעשות?
חסר לי מידע לגבי אופי הגידול.
שד-IDC בגודל 1.2 ס"מ חדירה לימפווסקולרית , שוליים נקיים.
GRADE 3
האקסילה- בזקיף מיקרומטסטזה 1 מ"מ , בבלוטות סמוכות אחת מעורבת מתוך שמונה , בהשלמת דיסקציה 7 שליליות (2/16).
קיבלנו תוצאות ביופסיה ,נרצה לדעת מה המשמעות
בצביעות אימונוהיסטוכימיות תאי הגידול נצבעו ל bca225
ck7
ck20e-cadherin
צביעות ל napsin
TTF1
CDX2 שליליות
pr.er שלילי
her 2 neu-equtvocal)+2(
מה זה אוצר שהחומר נשלח לבדיקת fish
הצביעות בוצעו לבדוק את מקור הגידול ואופיו.
לאחר שתקבלי את תשובת הFISH שמעידה על צורך/אי צורך בטיפול ביולוגי , פני לאונקולוג המטפל לדון במשמעות הספציפית לגבייך.