תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אמא שלי קיבלה המלצות סותרות מרופאים שונים. ניתוח ואז טיפול הורמונלי תרופתי או קודם טיפול הורמונלי תרופתי שאמור להקטין את הגידול ואז ניתוח. איך מחליטים? האם יש כאן מישהי שעברה טיפול הורמונלי תרופתי???
שלום רב,
לאחרונה, התפרסמה אנליזה גדולה בעיתון Lancet Oncology ,שבדקה האם עדיף טיפול ססטמי לפני או אחרי הטיפול הניתוחי.
המסקנה , חזקה את מה שחשבנו בעבר- הסיכוי לחזרת המחלה זהה.
לכל אסטרטגיה יש יתרונות וחסרונות.
אתן צריכות להבין מהאונקולוג המטפל מה היתרונות והחסרונות ספציפית לגבי אמך ומחלתה ולבחור ביחד עם הרופא את המתאים ביותר לאמך.
כך או כך אין כאן תשובה אחת נכונה.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב , האם בדיקת MRI יכולה לזהות אם הגוש ממאיר?
או שחייב לבצע ניתוח או ביופסיה?
שלום,
סרטן שד עם גרורה בודדת במוח, טופלתי בלטרוזול+איברנס,כמו כן טיפול קרינתי למוח, כעבור כחמישה חודשי טיפול-היעלמות מוחלטת של הקליטה בפט סיטי, כמו כן היעלמות המימצא בממוגרפיה ובאולטרהסאונד, גם הגרורה במוח נעלמה, כמה זמן אצטרך להמשיך עם הטיפול הנוכחי?
לדניאל שלום רב,
סוס מנצח לא מחליפים.
את תתבקשי להמשיך בטיפול כל עוד שהוא עוזר.
נשמח אם תענו על השאלון לעבודה הסמנריונית שלנו. מחקר זה יאפשר לנו להבין אתכן ולהיות יותר אמפתיים למצב שבו אתן נמצאות, וכן אנו בתור אנשי טיפול נוכל לתת מענה טוב ומכיל יותר.
תודה רבה על שיתוף הפעולה!
אני נמצאת במהלך טיפולי כימותרפיה. בבית החולים נאמר לי כי במקרה של כאבים לאחר זריקת ניולסטים ניתן להשתמש במשככי כאבים למעט אופטלגין שאיננו מומלץ בתקופה זו. בעלון לצרכן מצויין כי הוא אסור לשימוש במדוכאי מערכת חיסונית כגון מטופלים העוברים טיפולי כימותרפיה. לא ראיתי אזהרה כזו לגבי נורופן אדוויל ואקמול. מה הסיבה לכך ומדוע בבתי חולים אחרים בכל זאת ממליצים עליו?
שלום
אובחנתי עם סרטן שד. רצפטורים גבוהים מאוד לאסטרוגן ופרוגסטרון. הר 2 שלילי.
אני אחרי ניתוח, כימותרפיה והקרנות. מקבלת זה חצי שנה טמוקסיפן ולוקרין, ללא תופעות לוואי משמעותיות. אני בת 36.
בשבוע שעבר כשהגעתי לביקורת במכון האונקולוגי שבו אני מטופלת, שוחחתי עם אישה שהסרטן חזר אצלה אחרי חמש שנים עם גרורות בעצמות ובכבד. גם לה יש סרטן הורמונלי עם מאפיינים כמו שלי. היא אמרה לי שבמחלה גרורתית כמו שלה, אחרי שממצים את כל הטיפולים ההורמונליים ועוברים לכימותרפיה, זה עוזר מעט מאוד בעצירת המחלה, וכרוך בהרבה יותר תופעות לוואי בהשוואה לטיפולים ההורמונליים. האם זה נכון?
האם כדאי להוסיף את התרופות החדשות מסוג איברנס או קיסקלי לטיפול ההורמונלי? הבנתי שזה מגדיל את הסיכוי שהמחלה לא תחזור.
תודה רבה
יעלה שלום רב,
ניתן היום להוסיף טיפול ביולוגי מהמשפחה שציינת ,אך רק במסגרת מחקר.
המחקר מתקיים גם בארץ במספר רב של מכונים אונקולוגים.
כיון שמדובר במחקר- טרם הובמר האם אכן מוריד סיכוי לחזרה.
כל מקרה לגופו וחסרים לי פרטים רבים לענות על שאלה נספר 1.
הסיכוי לממאירות משנית נמוך מאוד (פחות מ1 אחוז) .
כל טוב