תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
רונה שלום רב,
לצערי אין דרך למנוע את הנוירופטיה, קרוב לוודאי שמדובר בהחמרה על רקע הטיפול הקודם.
עם הזמן יהיה שיפור.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
אני נמצאת בטיפול טרום ניתוחי על מנת להקטין את הגידול ולאפשר ניתוח
כאשר ביצעו לי ביופסיה לא שמו קליפ שמסמן את מיקום הגידול.
האם זה לא יקשה על הכירוג לדייק במיקום ? בהנחה שהגידול נעלם בעקבות הטיפול ?
האם הסתיידויות שקיימות אצלי, יעזרו במיקום.
אני חוששת שמא בגלל אי סימון המקום, הניתוח יהפוך לגדול יותר ולא מקומי ?
האם חששי מוצדק ?
שלום חיה,
קשה להעריך אם תהיה בעיה למנתח ללא סימון של הגידול עם קליפ. מקובל לסמן את כל הגידולים אך יש מצבים שההסתידויות מסמנות את האיזור החולה היטב. בדרך כל ההסתידויות לא נעלמות אך יש מזקרים שכן.
זו שאלה שאת צריכה לשאול את המנתח, הוא צריך להיות מעורב מתחילת הטיפול.
בהצלחה
כבר בעת הביופסיה - הוא לא סומן...
וטרם תחילת הטיפול הכימוטרפי כשעוד אפשר היה לסמן נאמר שאין צורך בגלל ההסתיידויות.
האפ ייתכן מצב שבו נעלמו ההסתיידויות - לא ימצא מקום הגידול ???
מה יעשו ?
מאוד נדיר שכל ההסתידויות יעלמו. קשה לייעץ לך מבלי לראות את ההדמיה ומאפייני הגידול. אלה שאלות שיש להפנות לרופאים המטפלים.
בברכה,
האגודה למלחמהבסרטן וביה"ח אסותא - רמת החייל מזמינים חולות, מחלימות ובני משפחותיהן ליום עיוןבנושא סרטן השד שיתקיים ביום חמישי, 4.1.2018 בחדר סמינרים (קומת כניסה), אסותא רמתהחייל, רח' הברזל 20, ת"א.
יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
מחלות ריאות מסוימות יכולות , שתן- לא.
כל טוב
היי
אמי החלה לקחת אנסטרוזול במקביל החלה לסבול מכאבי ברכים, האם יש קשר בין השניים? האם שאר התרופות האופציונליות ארימדקס פמרה לטרוזול ארומזין פחות משפיעות על הנ"ל?
מרב שלום רב,
כאבי פרקים הם תופעת לוואי שכיחה של קבוצת תרופות זו.
ניתן לנסות תרופה אחרת מן הקבוצה.
על פי רוב כאב הברכיים מופיע אצל נשים עם גורמי סיכון אחרים לכאב ברכיים- שחיקה שמגיעה עם הגיל, משקל יתר ועוד.
שלום רב,
בכל מקרה מדובר בזריקה אחת, בעלת פעילות ארוכת טווח.
בעיקרון אמורות לבצע את אותה פעולה, עם פרופיל תופעות לוואי דומה.
קרןב לוודאי שהאונקולוגית שלך מעדיפה תכשיר מסוים על בסיס הנסיון שלה.
בברכה ושבוע טוב,
היא רשמה או זה או זה
מה את מעדיפה ולמה ?
דר ירושלמי שלום,
אני מטופלת מזה שנתיים בארומזין לאחר תופעת לוואי קשה של הטמוקסיפן (DVT). בפברואר אני אמורה להתחיל שנה שישית של טיפולים וברצוני לבצע את בדיקת ה BCI כדי לבדוק את אפקטיביות הטיפול התרופתי מעל 5 שנים. הבדיקה מוכרת על ידי כללית מושלם ולשם כך עליי להביא הפניה מהרופא. הרופא המטפל שלי אינו מאשר - בטענה כי הבדיקה פרטית וזה עלול להיות לא אתי. יש לא מעט הפניות (לדוגמה, לבדיקת קפסולה ועוד) של רופאים מומחים לבדיקות פרטיות שאינן מוכרות בסל. הבדיקה חשובה ביותר במיוחד לאור העובדה שיש לארומזין תופעות לוואי. מה ניתן לעשות כדי לקבל את ההפניה?
תודה, אביבה
אנא התקשרי למרכז מידע ונשוחח בקשר לנושא.
לטל' 03-5721608
מרכז המידע
אביבה שלום רב,
את מתארת בעייה שאינה רפואית אלא נוגעת ליחסי רופא חולה.
לדעתי גם רופא המשפחה שלך יוכל להפנות.
כל טוב ובהצלחה,
כאמור,
כל האמור הוא לדיון עם הרופא המטפל.
חג שמח
ממש בימים אלו התפרסמה עבודה גדולה בנושא גלולות וסיכון לסרטן שד.
המאמר התפרסם בעיתון new england journal of medicine
נמצא שגלולות מעלות סיכון לסרטן השד.
גם לאחר ההפסקה הסיכון נשאר מוגבר יותר (אם כי פוחת עם השנים).
גם הורמון הפרוגסטרון שייך לקטוגוריה זו.