תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
סרטן השד כריתה מלאה ללא התערבות של הבלוטות
בדצמבר מסיימת שנה וחצי של טיפול הורמנלי אקסמסין
כמה זמן צריך להפסיק על מנת להתחיל לנסות להכנס להריון ?
תודה
שלום רב
בכל שאלה של תרופה והריון יש לפנות לייעוץ רוקח קליני.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
תודה רבה על התשובה
השאלה היא האם באמת ניתן להרות לאחר הסרטן ללא חשש?
וכמה זמן צריך להפסיק ?
שלום,
אמי עברה ניתוח לפני כחודש וביום רביעי האחרון בוצעה סימולציה עם סימון.האם יכולה להתקלח כרגיל? טוענת שהפזיקאית אמרה לה שלא להרטיב את המקום.
המון תודה
במרבית המקומות בארץ הסימון של נקודת היחוס נעשה באמצעות קעקוע . אם לא בוצע קעקוע יש חהמנע מרחצת הסימון.
שלום, לפני שנתיים וחצי נותחתי להוצאת גידול סרטני קטן (9 ממ) מהשד, תוך כדי הניתוח ביצעו הקרנה תוך ניתוחית, אובחנו 3 בלוטות לימפה נגועות ואחרי אונקוטסט קבלתי 28 הקרנות ללא כימותרפיה (סרטן "טוב" ... הורמונלי...). למשך שנה וחצי טופלתי בטמוקסיפן ובשנה האחרונה האונקולוגית יעצה לי לעבור לפמרה. לצערי חשתי תופעות לואי קשות, כאבי שרירים, מיפרקים, וכפות ידיים רדומות וכאובות עד כדי השכמות ליליות. לאחרונה הפסקתי את הפמרה ואני אמורה לחזור ולקחת טמוקסיפן למשך 7 השנים הבאות.
בינתיים שמעתי וקראתי כי יש מחקרים המעידים על אפשרות של וויתור על שימוש בתרופות הללו בעזרת בדיקה הנקראת BCI , וגם בשל גילי, אני בת 67, רחוקה 20 שנים מגיל הפריון שלי...
מאד אשמח לוותר על תופעות הלואי של התרופות ולהמשיך באורח חיי הבריא, יוגה, מדיטציה, תזונה מאוזנת וחשיבה חיובית.
מודה מראש לפרופ' רינת ירושלמי על ההתייחסות.
מינה גורדון, קבוץ הסוללים
שלום רב,
על פניו נשמע שתרויחי מטיפול כזה.
הבדיקה שציינת מנבאת סיכוי לחזרה מאוחרת , וכן רווח אפשרי מטיפול במעכב אורמטאז (פמרה למשל) אחרי 5 שנים של טיפול בטמוקסיפן.
שלום ענת,
ממצא שהוגדר כ BIRADS4b - מוגדר כממצא עם סיכון שנע בין 10 ל 50% להיות ממאיר.
אם אכן ימצא שמדובר בגידול סרטני בגודל 8 ממ וללא מעורבות של בלוטות לימפה, אכן מדובר בגילוי מוקדם. אך רוב הסיכויים שמדובר בממצא שאינו סרטני.
בהצלחה
ענת שלום רב
הממצא כמובן דורש ביופסיה.
ייתכן כמובן ששפיר.
במידה וממאיר ואין פיזור נוסף- ה בהחלט גילוי מוקדם.
כל טוב,
האם נמצא קשר בין
1. מצבי רוח ליעילות הטיפול הכימוטרפי ?
2. מנוחה ליעילות הטיפול הכימוטרפי ?
3. עוצמת תופעות הלוואי ליעילות הטיפול הכימוטרפי ?
חיה שלום רב,
טקסול גורם לכאב שרירים , כך שיכול להיות שאצלך מתבטא בברכיים.
בריאות שלמה ושבוע טוב,
אני נשאית לBRCA1 ונמצאת במעקב במרכז מירב. לפני כחצי שנה נמצא בבדיקת MRI מוקד האדרה בגודל 3 ממ. בבדיקה ידנית ובבדיקת אולטרסאונד לא נמצא שום דבר. הוחלט על מעקב בעוד חצי שנה בMRI. לאחר חצי שנה המוקד נראה בולט יותר ובגודל 4 ממ. biards4.
נקבע לי תור לעוד חודש ושבוע לביופסיה תחת MRI. האם זה זמן סביר או כדאי לנסות להקדים את התור?
שלום נילי
כאשר הרדיולוג המפענח מגדיר ממצא כ BIRADS4, דרגת החשד מוגדרת כנמוכה. כך שחודש יכול להחשב כסביר, עם זאת- למה לא לנסות להקדים את הביופסיה?
בהמשל לשאלתי, הממצא הוא 0.7 ס"מ בשד ימין ובעבר היה 2.6 ס"מ , הבדיקה בוצעה סתם למעקב כי לפני ארבע שנים ביצעתי בדיקה שגרתית ללא כל סיבה ויצא הממצא של 2.6 ס"מ .
גם לפני ארבע שנים צוין BIRADS2
אני בת 34 בריאה לחלוטין ואין רקע משפחתי כלל וכלל , האם שפיר זה מסוכן ועליי לבצע עוד בדיקות ? או שזה בהשוואה לעבר תקין עדיןן ואין צורך בכלום ? אשמח להסבר .
תודה מכל הלב
לא ציינת מדוע בוצע הסונר אן פרטים אחרים על עצמך. באופן כללי, ממצא שפוענח כ BIRADS2- הכוונה שהרדיולוג חושב שההממצא שפיר.
כמובן שמבלי לראות את התמונות עצמן, לדעת את הרקע שלך וללא בדיקה לא ניתן להתייחס לממצא באופן יותר מעמיק. מציעה שתפני לבדיקת כירורג.