תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב, בבדיקת US שדיים בשד ימין נרשם כי צמוד לשולי העטרה קישרית לובולרית בקוטר 10 ס"מ ככל הנראה ציסטית, בעבר אציין כי הייתה ציסטה בגודל 2 ס"מ בשד ימין .
האם זה מסוכן? האם זה סרטן? או שזה טבעי ורגיל.
תודה
שלום,
באופן כללי מקובל לעקוב אחר הגידול במהלך הטיפולים ע'י בדיקת ההדמיה שהראתה אותו בצורה טובה. ממוגרפיה, סונר או שילוב שלהם. קשה להתייחס לשאלתך מבלי לראות את ההדמיה.
הסתידויות רואים הכי טוב בממוגרפיה, והן לא חייבות להשתנות גם במקרים שהגידול נעלם.
רפואה שלימה
שלום דנה,
BIRADS0- ניתן כאשר יש צורך בהמשך בירור, במקרה שלך ממוגרפיה חוזרת וסונר. אין לדעת מה דרגת החשד מבלי לראות את הצילומים עצמם. גוש בסמיכות גבוהה בממוגרפיה יכול להיות גוש מוצק או נוזלי (כמו הציסטות הרבות שנראו שנה שעברה). מהותו תתברר בבדיקת האולטרסאונד.
לגבי הכאב שהופיע בפטמה, מומלץ שתבדקי ע'י כירורג.
בהצלחה
שלום
בפתולוגיה נמצאו הממצאים כדלקמן:
ILC + LCIS E POS PR POS HER 2 NEG
מה פירוש הממצא. לפי מה שקראתי סרטן אחד פולשני והשני לא. אודה על קבלת תשובה.
שלום רחל
כל מה שניתן להגיד על הממצא שהעברת הוא שיש גידול חודרני מסוג לובולרי, עם רצפטורים חיובים לאסטרוגן ופרוגסטרון, ושלילים לHER2. כלומר גידול שרגיש לטיפול הורמונלי. אם באותו הביופסיה נמא גם LCIS אין לכך בדרך כלל משמעות טיפולית.
אני בת 32 עם סיפור משפחתי של סרטן שד (ללא brca). לאחרונה בבדיקת MRI למעקב שגרתי נמצא גוש של 1.5 ס"מ שהוגדר ע"י המפענח כbirds5. בהמשך הגוש נדגם בביופסיה והתוצאה היתה fibrosis with inflammation. הרופא אמר שהכל בסדר וזה שפיר וזניח וביקש בדיקת mri חוזרת בעוד חצי שנה.
מאז עברו כמה שבועות, אני מנסה להירגע ולא מצליחה. השד שבו נמצא הגוש כואב לי במגע באיזור, בשד השני אני מרגישה סוג של גוש חדש, לא יודעת אם באמת או שזו רגישות יתר וקצת חרדה...
האם תשובת הביופסיה אחרי הממצא בmri צריכה לספק אותי ולהרגיע אותי? מה כדאי לעשות?
הילה
בוקר טוב,
BIRADS 5 אומר שהמפענח חשב שהגוש חשוד מאוד. לכן חשוב לוודא שהמפענח-הרדיולוג שקרא את הבדיקה, גם ממליץ על מעקב MRI בעוד חצי שנה. יש מצבים שלא מסתפקים בביופסיה אלא חוזרים עליה ואף לעיתים רחוקות מוציאים את הנגע בניתוח.
הכאבים שאת מתארת קרוב לוודאי קשורים לביופסיה עצמה.
אני ממליצה שתפני לכירורג שוב עם הדיסק המקורי המראה את הממצא ב MRI על מנת לוודא שאכן ניתן להסתפק במעקב. את יכולה גם לפנות לרדיולוג לדעה נוספת
שלום ד"ר מנס ותודה על תושבתך.
במקרה שלי הרדיולוג שפיענח את הMRI כ birds5 הוא גם מי שעשה לי את הביופסיה, את הממוגרפיה ואת בדיקת הסונר. לאחר קבלת תוצאות הביופסיה הוא המליץ על בדיקת MRI חוזרת בעוד חצי שנה.
כירורגית השד שראתה את תשובתו של המפענח ביקשה שאגיע אליה בעוד 3 חודשים.. אני מתלבטת אם לבקש שיקבעו לי תור כבר עכשיו או לחכות. לא רוצה לנדנד, אבל כל כך לא שקטה.
לאור העובדה שהוגדר כ BIRADS5 הייתי מתייעצת עם עוד רדיולוג.
את לא פרטת מה נמצא בביופסיה. לעיתים אפשר ע'י מחט גדולה שמשתמשת בטכניקת ואקום להוציא דגימות גדולות יותר מהגוש (אך לא כחתיכה אחת). על מנת לענות לשאלתך צריך לדעת מה היו הממצאים בסונר ובביופסיה ולמה המליצו להוציא
סליחה הגוש בגודל 1.3 סמ
באולטראסאונד האחרון נאמר גוש היפואקואי לא סדיר
בביופסיה נאמר נגע פפילרי מורכב
Cores of rt breast tissue showing extensive papillary lesion: cystic and solid. Complete er-excision of the lession is advised.
יש עוד אופציה מלבד ואקום?
תודה?
לא מכירה עוד אופציה. בדר'כ מומלץ להוציא בשלמות. חשוב לראות את הבדיקה (תמונות הסונר) על מנת להחליט מה היא הדרך הטובה ביותר להתקדם.
הי
אני מטופלת עם טקסוטר ובמכון שבו אני עוברת את הטיפולים אין כפפות קרח. אם יש למישהי להלוות לי זה יהיה אדיר
מיקי
shmueli.miki@gmail.com
שלום האם מישהו יכול לעזור לי בפענוח הבדיקה??
אובחן סרטן השד ונתבקשתי לעשות מיפוי עצמות.
האם הבנתי נכון שאין גרורות סרטן בגוף?
אני בת 65. אחרונה התגלה אצלי גידול בשד. בביופסיה הוגדר כ infiltraiting carcinoma
אבקש עזרה בפענוח, בטיפול ובסיכויי ההחלמה מהמחלה. להלן הביופסיה:
1. Weak. Incomplete membanous immunoreactivity for HER-2/NEU protein
expression observed in 5%of infiltrating tumor cells(score 1,range 1-3).
Interpretation: negative
The study was performed with mononoclnal Ab-4B5 (Ventana)
2. Estrogen receptor immunoreactivity positive.
Quantitation: 100% of tumor cells positive.
Intensity of staining: strong
Internal control: immunoreactive.
The study was performed with mononoclnal Ab-SP1 (NeoMarkers)
3. Progestron receptor immunoreactivity negative (<1% of tumor cells)
internal control: immunoreactive.
The study was performed with mononoclnal Ab-16 (NovoCastra)
4. Ki67 expressed in6-9% of tumor cells. (score 2,range 1-4).
The study was performed with mononoclnal Ab-Mib (Dako)
Positive controls show the expected staining.
Negative controls show no immunostaining.
All stains peformed using an automated using immunostainer
Benchmark XT (Ventana) according to the manufaftures's instructions
שלום רב,
התשובה ארוכה מדיי בכדי לאפשר מענה במסגרת פורום זה.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי