תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום וברכה
רציתי לדעת
אשתי החלימה מסרטן השד הורמנלי ללא מעורבות בלוטות לוקחת אקסמסין
וזריקת זולדקס אחת ל28 יום היא בת 31 כאמור בדצמבר היא תשלים שנה וחצי של לקיחת כדורים שמבחינת הרופאה מספיקה על מנת לעשות הפסקה בשביל הריון
נאמר לנו ע"י הרופאה שבביקור הקרוב (בעוד חודשיים )היא תדבר איתנו על הריון
עוד נאמר לנו שהיא תצטרך להתנקות מהכדורים 3 חודשים
האם הכוונה היא שהיא תפסיק אז גם את הזריקות ?
הייתי שמח אם מישהו ייעשה לי סדר בדברים
תודה
שלום רב,
יש להפסיק כל טיפול הורמונלי לפני נסיונות כניסה להריון
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
השאלה היא
האם נכון שאפשר אחרי שנה וחצי עם הכדורים לעשות הפסקה ולהתחיל לנסות להכנס להריון ?
לא כתבת שום דבר על מחלתך.
אין באפשרותי לענות.
אני בת 54, עברתי למפקטומי לפני 7.5 שנים, ללא בלוטות נגועות.עברתי 4 טיפולי טקסוטר והקרנות.אונקוטייפ יצא 20.
לקחתי 2.5 שנים טמוקסיפין, וכיום לוקחת לטרזול. שניהם ללא תופעות לוואי כמעט.
אני מעוניינת להמשיך לקחת לטרזול( או משהו אחר ) מעבר ל-5 שנים, מהסיבה כשלוקחת את התרופה, מרגישה הגנה מפני חזרת המחלה.
האם אפשר לקחת את הלטרזול ליותר מ-5 שנים?
האם אפשר לחזור לטמוקסיפין?
מה המלצתך?
משך הטיפול המומלץ כיום הוא בין 5 ל 10 שנים.
אפשר להמשיך ולקחת לטרוזול ואפשר גם לחזור לטמוקסיפן.
צריך לזכור שבכל מקרה הרווח מהטיפול הממושך הוא רווח של מספר אחוזים בלבד ולא כל הנשים מרוויחות.
כדי להעריך האם את מאילו שעשויה להרוויח מטיפול ממושך חסרים לי פרטים .
מציעה שתפני עם השאלה לאונקולוג המטפל להעריך את הסיכוי שלך לרווח מטיפול כזה.
בברכה ושבוע טוב,
השאלה פרטנית מדי עבור הפורום וגם חסרים פרטים להשיב במדויק.
על פניו רווח, נוסף מעבר לזה שכבר הרווחת יהיה מזערי, אם בכלל.
הגיעה אלינו שאלה להלן, נשמח למענה:
עברתי פעמיים MRI אם האדרות עשיתי ביופסיית ואקום אם החדרת קליפסים כירוגים בשד עשיתי סונר שיצא אם ציסטות עם תוכן לא צלולה אמרו שצריך לעשות מעקבים האם ציסטות אם תוכן לא צלול והסתיידיות יכולות לגרום לסרטן שד למרות שכרגע זה רק שפיר
מיכל
ניתן להסביר את הסתירה בשתי דרכים 1) הגידול הטרוגני.
2) אחת התשובות אינה נכונה.
כל בדיקה ניתן לבצע באופן פרטי.
כל טוב
היי, במסגרת עבודת גמר בבית הספר על סרטן השד,אני צריכה עזרה של רופא או מומחה לסרטן השד בכמה שאלות על ייעוץ ובדיקה גנטית.
מה עושים במצב שאדם אינו רשאי לבדיקה גנטית? האדם אפשר לעשות משהו בנוגע לזה?מה עושים במצב שהאדם מקבל תשובה חיובית בבדיקה הגנטית?מה עושים אם התשובה בבדיקה הגנטית היא תשובה לא ברורה/לא חד משמעית?איך מתנהלים במצב כזה?על איזה תהליכים מניעתיים אפשר להמליץ לאדם שנמצא בקבוצת סיכון ומתי ממליצים על כל טיפול מניעתי?מה עושים אם אדם עומד בקריטריונים לבדיקה גנטית אך הוא אינו מבצע את הבדיקה הגנטית? האם הוא נקרא חלק מקבוצת סיכון או לא? האם הייעוץ הגנטי מספיק בשביל להיחשב חלק מקבוצת סיכון או לפחות לקבל יחס שונה בהתחשב להיסטוריה משפחתית?
תודה לעוזרים.
שלום,
אובחן סרטן השד. גודל 18 ממ נמוש.בוצעה בדיקת us ומיפוי עצמות.
אמורה לקבוע תור להסרת הגידול.
איך אוכל לדעת כיצד לבחור את הרופא המתאים? את בית החולים בו כדאי לעבור הניתוח?
פוחדת ומבולבלת!!
בת 43 ללא סיפור משפחתי, מוטציות לא נבדקו. אובחן גידול רב מוקדי מקומי משמאל, עם מעורבות בלוטות. איפיון ER חיובי, PR חיובי, HER2 שלילי, Ki67 50%. קיים ממצא חשוד מ MRI מימין, טרם נבדק. פט/סיטי ללא פיזור סיסטמי.
אונקולוג ראשון ממליץ כמותרפיה AC (כל שבועיים * 4) taxol (כל שבוע * 12), אחריה כריתה מלאה והקרנות.
אונקולוג שני ממליץ כריתה מלאה, בלוטת זקיף, ו – ALND לפי הצורך.
שתי המלצות שונות מאוד. אשמח לתובנות חברי הצוות הרפואי בפורום.
התייחסות פרטנית אינה מתאפשרת כיוון שחסרים לא מעט פרטים.
ככלל אוכל לאמר לך שאין הבדל מבחינת סיכויי הבראה אם מתחילים אם טיפול כימי או אם מקבלים אותו אחרי הניתוח.
בהצלחה,
לפני 20 שנה עברתי למפקטומי + הוצאת בלוטות מזרוע אחת. האם ניתן לאחר 20 שנה לבצע בדיקות דם מזרוע זאת? לצערי לא מזמן בוצע ניתוח למפקטומי בזרוע השניה עם הסרת בלוטות, ולכן שאלתי זאת.
מומלץ לא לדקור זרוע בצד שעבר דיסקצית בית שחי היות ויש סכנה להחמרה בבעיה של ניקוז נוזל לימפטי. ככלל כדאי להמנע מדקירות, בדיקות לחץ דם, והרמת משאות כבדים לאורך זמן ובמקרה של סימן מוקדם לזהום או דלקת להגיע לרופא בשלב הכי מוקדם על מנת למנוע התפתחות של הדלקת והחמרת המצב שקיים.
לא פרטת כמה בלוטות הוציאו לך בכל צד, אם קיבלת קרינה לבית השחי ואם את סובלת מבעיה של לימפאדמה (נפיחות) בזרוע.
כדאי להוציא דם בצד שפחות בעייתי. אני ממליצה שתלכי להתיעץ גם עם פיזיותרפיסט שיכול למדוד את הזרועות ולקבוע אם יש בעית ניקוז באחד הצדדים וגם אם יש מקום לניקוז לימפטי/התאמת שרוול.
בנוסף יש מרפאות יעודיות לנושא של לימפאדמה שששוה להתייעץ איתם גם בנושא של מניעה וגם בנושא של טיפול,
בהצלחה
קודם לכל - תודה על התשובה ושליחה על אי הבהירות בשאלתי.
לפני 20 שנה הוצא גידול ממאיר בשד שמאל שלי והוצאו בלוטות לימפה. לא סבלתי מבעיית לימפאדמה. כמובן שהקפדתי על כל כללי הזהירות בקשר לזרוע שמאול. כמו כן עברתי הקרנות לשד.
לפני כחודשיים עברתי ניתוח הוצאת גידול ממאיר בצד ימין, וגם שם הוצאו בלוטות. הואיל ואני מעל גיל 65 אינני מקבלת הקרנות אלא טמוקסיפן בלבד.
אני מטופלת במכון פיזיותרפיה בנושא הלימפודאמה.
שאלתי - האם ניתן ליטול דם בשרוע שנותחה לפני 20 שנה, הואיל וחלף זמן רב מאז הניתוח בצד שמאל.
שוב תודה