תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, בת 69 עברתי ניתוח לפקטומי,כל הגוש הוצא.
בתוצאה של פרוסיגנה סיכוי להישנות המחלה הוא 15%.
הוחלט לקבל טיפול בהקרנות וסיום ההקרנות לקבלכדור פאמרה לתקופה של 5 שנים.
מתי רצוי להתחיל את ההקרנות? עבר מהניתוח 3 חודשים
איריס שלום.
The sooner the better
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב,
אמי, חולת סרטן שד, עברה טיפול כימו ניתוח למפקטומי וכעת מועמדת להקרנות.
הומלץ כי לאחר שהשיער יחזור לצמוח בסיום הכימו כאורך של כס"מ יש לגלחו שוב על מנת שיצמח טוב. האם אכן כך הדבר ואכן יש לגלח שוב את הראש?
יצמח טוב גם כך וגם כך.
שבוע טוב,
אחרי 2 בדיקות ידניות אצל 2 כירורגים שלא מצאו גושים הופניתי לסי טי חזה הבדיקה תקינה.
האם בבדיקה הזו בכלל רואים אם יש גידולים בשדיים?
שלום,
לא פרטת מה הבעיה שבגינה הופנית לבדיקת CT של החזה ולא את גילך/ רקע רפואי. בדיקת CT של החזה יכולה לזהות גידולים בשדיים אך אינה נחשבת בדיקה טובה לשם כך.
אני מציעה שאם יש משהו שמפריע לך בשד תפני לכירורג שד להתיעצות חוזרת.
בהצלחה
הופניתי עי כירורג שבדק ידנית ואמר שלא מרגיש גושים.
אני בת 43...יש לי כאבים בצד שמאל בעיקר שמתחיל מהשכמות ומושך לצד ומקרין לפעמים לשד. בנוסף דקירות מתחת לשד שמאל קרוב לאמצע. גם לא ברצף. לא הבנתי למה הוא שלח אותי לסי טי חזה כי עשו לי אקג והכל תקין.הוא טען שזה לא מה שאני חושבת ושאם יש לי משהו זה משהו אחר. הרגשתי שהוא מסיק מסקנות מהר מידי.הייתי בטוחה שסי טי חזה מתייחס לשדיים ולכן המתנתי חודשיים לתור והלכתי.
בדיסק עצמו של הסי טי שקיבלתי אני רואה ממצא וסימון בשד שמאל של כאילו גושים לבנים. וזה עוד מוקף בעיגול. אבל בתוצאה חד משמעית רשום שהכל תקין גם ראות גם איברים פנימיים ופה שואלת אם אכן היה גוש כלשהו האם זה היה נכתב בתוצאה? או שבדיקה כזו בכלל לא בודקת גושים בשד..והאם סי טי חזה הוא רק לראות או חזה הכוונה גם שדיים שרואים את הבפנים שלהם?..
אני כבר חודשיים סובלת מכאבים בכתף שמאלי וזה מקרין על כול היד .. לתקופה פחדתי שזה התקף לב או סימנים להתקף..
אני בת 27 לפני שבועיים פתאום היה לי התקף כאבים בחזה וכאבים נוראים בדש השמאלי נסיתי לתפוס את השד מרןב כאבים ולחצתי על הפטמה כי ממש ממש כאב לי כאילו התפוצץ לי משהו בפנים ..
אחרי שלחצתי בתקווה להגיע לכאב הפנימי התחילו אצלי הפרשות מהפטמה .. בצבע ורוד צהוב סמיך .. פחדתי ונלחצתי והכאב נמשך איזה רבע שעה ולאט לאט פחת .. ועד היום יש לי התקפי כאב ביום פעם פעמים ככה .. צבע הפיטמה משתנה מורוד כזה לצבע קרוב לכחול ..
כואב לי ממש , רופא של המשפחה שלח אותי לכירורג במקביל לצילום חזה .. אני ממש מפחדת יכול להיות סרטן ? או שיש לי דלקת חזקה בשד עם הידעה בכול יום יש לי פעם עד פעמים הפרשות בכמיות קטנות ..
אני לא בהריון בכלל אשמח לתשובה בהקדם , ותודה .
שלום
התיאור שלך אינו אופייני לסרטן. הפרשה מהפטמה יכולה להיות ממצא נורמלי או ממצא שדורש בירור. יתכן שיש לך דלקת בשד. בכל מקרה- את צריכה להבדק ע'י כירורג.
לאשתי גילו גוש בשד בבדיקת אולטרסאונד שגרתית לפני כ4 חודשים שאובחן כ- Birad3.
לפני כחודשיים התחילה לה תחושת נימול בפנים וכן לחצים באזור השכמות והלסת.
אשתי סבלה בעבר מנימול אבל הפעם זה נמשך יותר מהרגיל.
היא נבדקה ע"י נוירולוג, שלא מצא משהו לא תקין, אבל המליץ לה על MRI ליתר ביטחון.
לפני כשבועיים עשינו בדיקת אולטרסאונד נוספת. הגוש עדיין דורג כ- Birad 3, וההמלצה היתה לביופסיה לא דחופה (תוך כשלושה חודשים) על מנת לשלול בודאות. הרדיולוגית אמרה שלגוש אין גבולות ברורים ולכם לא ניתן לראות בוודאות האם יש שוני או לא.
את הנוירולוג לא ידענו לגבי הגוש בשד, ולרדיולוגית לא סיפרנו על תחושת הנימול מכיוון שלא חשבנו שיש קשר בין השניים.
כרגע בדיקת ה-MRI נקבעה ל 18 בנובמבר ולביופסיה עדיין אין תאריך.
שאלותי הן:
- מה הסיכוי שיש קשר בין השניים? למשל, האם תחושת הנימול בפנים מעלה את הסיכון שהגוש ממאיר?
- האם כדאי להקדים את בדיקות ה- MRI ולבצע את הביופסיה בדחיפות?
הסיכוי שיש קשר בין הגוש לנימול בפנים הוא קלוש. עם זאת תמיד כדאי לציין בפני הרופאים המטפלים את כל הבעיות הרפואיות בעיקר אם הן פעילות, לפעמים ידע על בעיה נוספת יכול לשנות החלטות או המחלצות של רופא גם אם אין קשר ברור בין הבעיות.
אם הומלץ לבצע ביופסיה אין הגיון בדחית הביופסיה למשך 3 חודשם. הייתי מנסה להקדים.
לגבי יעוץ אם אונוקלוג נוסף, הייתי ממתינה לפגישה הראשונה ורואה איך את מרגישה לאחר הפגישה. אם את מרגישה בנוח עם האונקולוג וקיבלת מענה לכל השאלות אז אין צורך בעוד יעוץ. אם את מרגישה שיש שאלות שנותרו פתוחות או חוסר נוחות עם הרופא- את תמיד יכולה לפנות ליעוץ שני.
לגבי בדיקת הפט- מטרתה לראות אם יש גרורות במקומות אחרים בגוף. אם יש גרורות מעבר לבלוטות הלימפה - יכול להוביל לשינוי בטיפול. בדיקת ה MRI יכולה לתת הערכה יותר מדויקת של פיזר הגידול בשד.
שלום לחברי הפורום,
אימי חולת סרטן השד שלב 4 ומטופלת בבי"ח בילינסון. היא היתה מטופלת תקופה ארוכה באדריאמיצין בהצלחה רבה. הגידול קטן משמעותית אך החלו בעיות בלב כתוצאה מטיפול ממושך באדריאמיצין. הטיפול לכן הופסק והוחלף.
מאז טיפולים שונים של כימותרפיה אינם עוזרים לה והגידול ממשיך לתקוף. בכל הטיפולים בינתיים חשוב לי לציין שאין לה תופעות לואי. למרות שהרופאים אמרו לה שמזלה שאין לה תופעות לואי, היא משוכנעת שזה חוסר מזלה משום שזה מעיד שהתרופה איננה נשארת מספיק זמן בגופה כדי להשפיע. כרגע היא מטופלת בשתי תרופות (ללא תופעולת לואי) taxol/carboplatin.
מצבה הולך ומחמיר ואני מצרפת לכאן מאמר שיצא לאחרונה על הקשר בין חילוף חומרים מהיר והשפעתה על טיפול. האם אתם מכירים נושא זה או יודעים על זה יותר?
המאמר ששלחת מתייחס לנושא שמקבל עניין רב בשנים האחרונות והוא משמעות מערכת החיידקים במעיים על תחלואה ותגובה לטיפול.
הכמוטרפיות אותן מקבלת אימך ניתנות דרך הוריד ומתפנות דרך הכבד או הכליה ולכן הנושא פחות רלוונטי.
מקווה שמגיבה לקו הנוכחי.
בברכה,
אמא שלי (63) אובחנה לפני חמישה חודשיפ עם טריפל נגטיב, גרורתי, מפושט במערכת השלד. מטופלת אחת לשבוע בכימותרפיה- קרבופלטין.
בהתחלה היו מספר טיפולים משולבים עם טקסול, אך היא לא הגיבה טוב לזה. ממה שהבנו, עליה להמשיך בטיפולים אחת לשבוע.
האם תצטרך להמשיך בכימו אחת לשבוע לשארית חייה?
האם יש מצב בו הגוף מפסיק להגיב טוב לטיפול הכימי?
כמה שנים אפשר להמשיך בכימותרפיה?
תודה.
היי. יש לי כאבים איומים בשד שמאל.
מה עושים מכאן ??!!??
קצת לחוצה ודואגת.
אני מציעה שתפני לכירורג בקופה על מנת שיבדוק ויראה אם יש צורך בבירור נוסף