תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום..
אני סובלת מזה חצי שנה מכאבים באיזור השכמות צד שמאל מקרין לשד. הייתי אצל 2 כירורגים אחד פרופסור שלא מצאו שום גוש. כמו כן עשיתי סי טי לגב לא נמצא כלום. שני הכירורגים ניסו להרגיע ואמרו כי אין לי סיבה לדאוג. הכאבים ממשיכים לפעמים יש לי דקירות בצד מתחת לשד...מה עליי לעשות אני לא רגועה כי הכאבים אינם חולפים. הכירורג אמר כי הסיכוי קלוש שזה סרטן השד ואני עדיין לא רגועה.
שלום
לא פרטת את הרקע הרפואי שלך. לכאבים באיזור השכמות משמאל יכולות להיות סיבות שונות- כולל סיבות אורטופדיות, סיבות שקשורות במערכת העיכול, לב ועוד...
על מנת לברר את הכאבים יש צורך בפרטים נוספים כמו מה גורם להחמרה או הקלה בכאב, מתי את מרגישה את הכאבים וכד'.
אני ממליצה שתלכי אל רופא המשפחה, על מנת להמשיך בבירור מקור הכאבים.
בהצלחה,
מה ההבדל בין בדיקות אלו
למי ומתי מומלץ לבצען ?
תודה.
חיה שלום רב
בהחלט. הבדיקות בודקות את האופי הגנטי של הגידול ומאפשרות החלטה בנושא טיפול מונע.
בברכה
פרופ' רינת ירושלמי
שלום,
גוש בגודל 16 ממ.
בביופסיה טריפל נגטיב.
נקבע לי ניתוח להסרת הגוש לעוד כחודש. האם זה לא הרבה זמן? בהתחשב בסוג האלים, האם לא כדאי להקדים?
בגדול, מה סיכוי הריפוי ?
בת 45. תודה
לימור שלום רב,
ההגיון הבריא אומר שמוטב להפטר מהגדול הזה כמה שיותר מהר.
בעקרון , בהנחה שאין בלוטות נגועות , מדובר בסרטן שד בשלב I ולכן סיכויי ההחלמה טובים מאוד.
כדי להיות יותר ספציפים, יש לקבל נתונים נוספים על אופי הגידול.
סיימתי את הכימוטרפיה לפני 3 שבועות ואמורה לעבור סימולציה לקראת ההקרנות. הומלץ לי להתחיל באנסטרזול שבועיים לאחר התחלת ההקרנות..לא ברור מדוע לחכות..למה לא להתחיל כבר..
שאלה נוספת ..לרות הזמן שחלף אין עדיין סימנים לצמיחת השיער (קיבלתי ac ואחכ טקסול).
תודה מראש ושבת שלום.
חנה שלום
אפשר בהחלט להתחיל את הטיפול ההורמונלי כעת,
בשבועות הקרובים תבחיני בצמיחה טובה של שיער. זה נורמלי.
כל טוב וחג שמח
ענת שלום רב,
מפנייתך אני מסיקה שיש לך סיכויים מצוינים להחלמה.
הפרוטוקול שהומלץ לך מותאם לנשים עם סיכוי נמוך יחסית לחזרה.
לגבי שאלתך אולי רק טיפול ביולוגי. נכון להיום, אין הוכחה שטיפול ביולוגי בלבד יספיק.
ההפך הוא הנכון- אנחנו יודעים שטיפול ביולוגי ללא תמיכה של כימי יעיל הרבה פחות.
בעתיד, אני מקווה, נוכל לאמר מי הנשים שיכולות להמנע מטיפול כימי. לצערי ,אין אפשרות כזו היום.
הורמונים שליליים- פרושו של דבר שטיפול אנדוקריני לא יועיל לך.
לגבי התחלת הטיפול- אם תתרחקי מהניתוח- יעילות הטיפול תפחת משמעותית.
חג שמח ובהצלחה,
כולי תקווה שאולי בשל מינון נמוך של טקסול (80mg) תופעות הלוואי יהיו פחותות
כמו נשירת השיער.
תושאלה אחרונה, הוחלט על 12 טיפולים טקסול ו -17 הרספטין
האם לפחות אפשרי לשקול הורדה של מספר טיפולי טקסול ?
כולי תקווה שאולי בשל מינון נמוך של טקסול (8mg) תופעות הלוואי יהיו פחותות
ושאלה אחרונה, הוחלט על 12 טיפולים טקסול ו -17 הרספטין
האם לפחות אפשרי לשקול ולבקש הורדה של מספר טיפולי טקסול?
הכם זה נהוג?
תודה רבה ענת
החשש שלך אינו מבוסס.
המרכיב החודרני הוא זה שיכול להתפשט ולשוח גרורות, ולכן הטיפול בו חשוב, ועצם זה שאת מרגישה שהוגוש קטן זה סימן טוב.
אין עדויות לכך שהמרכיב הטרום הסרטני יכול להשתנות במהלך הטיפול, להיפך יש מעט עדויות לכך שבסרטנים מסוימים יכולה להיות גם היעלמות של המרכיב הטרום סרטני כתוצאה מהטיפול.
בהצלחה ושבת שלום
תודה על תשובתך.
ראיתי כאן באתר :
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8819&s=DCIS
ומכאן חששי.
רננה שלום רב
אמנם נהוג להתחיל עם AC, אך אין מניעה לעשות הפוך. זה לא יפגע בהצלחת הטיפול.
תוספת קרבופלטין מעלה את שיעור העלמות המחלה בטיפול טרום ניתוחי ועשוי אף להפחית השנות המחלה (אין עדיין קונצנזוס מוחלט בעניין).
בברכה וחג שמח,
שלום רב,
נושא פרוגסטרון וסרטן שד מעניין מאוד. למעשה פרוגסטרון הוא טיפול לסרטן השד , יחד עם זאת יש גם עדויות שפרוגסטרון בשד בריא מעודד שגשוג התאים.
בשורה התחתונה, קרוב לוודאי שטיפול חד פעמי לא ישפיע על דרגת הסיכון האישית שלך לפתח סרטן שד , אם כי אני חייבת לאמר שהמידע בנושא חסר.
כל טוב,
עצם הניתוח אינו מהווה התווית נגד לטיסה.
במידה ועברת דיסקציה של בלוטות הלימפה בבית השחי מומלץ להוסיף שרוול לחץ במהלך הטיסה.
חופשה נעימה,
בעלי בן 78 חולה דיאליזה וסכרת שהתגלה לו גוש ממאיר בבלוטת החלב בגודל 3 סמ הציעו לנו הקרנות למזער את הגוש אנחנו רוצים להוריד את השד בלי לעשות הקרנות בגלל גילו ומצבו הבריאותי האם לא מסוכן וחיהו השפעות שליליות .?
אנא תשובתכם
רבקשה שלום רב
הטיפול הסטנדרטי הוא ניתוח. לא ברור לי מדוע הוצעה קרינה תחילה.
אם יש לך פרטים נוספים אשמח להביע דעתי.
חג שמח,