תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני נשאית BRCA2 ועברתי הסרת שחלות בגיל 46.
עד כמה (אם הכלל) הופחת הסיכון לסרטן השד בעקבות הסרת השחלות?
שלום,
מאוד קשה להעריך בצורה מדויקת את התרומה של ניתוחים מפחיתי סיכון בנשים עם מוטציה ב BRCA. יש הרבה מרכיבים שמשפיעים על הסיכון להתפתחות של סרטן והרבה מרכיבים שמשפיעים על ההחלטה של אישה לעבור ניתוח מפחית סיכון. קשה לבודד את כל המרכיבים האלה.
בעוד שמחקרים מוקדמים העריכו שכריתת שחלות בנשים לפני גיל הבלות מפחיתה סיכון להתפתחות סרטן שד בכ 50%, מחקר חדש (מ 2015) לא הראה הפחתה משמעותית ברורה בסיכון לסרטן שד בנשאיות BRCA.
בברכה,
us שד שמאלבשעה 2 כ - 5 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בעל אקוגניות מעורבות בגודל כ -1 ס"מ , מוכר ויציב.בבית השחי אין בלוטות מוגדלות.birads 2
us שד ימין בשעה 12 סמוך לפיטמה הודגם גוש היפואקוגני , מוגדר בגודל 1.4 ס"מ , ככל הנראה הרחבה דוקטליתבבית השחי אין בלוטות מוגדלות birads 2
יש לי תור לרופאה רק עוד חודשיים בבקשה רציתי לדעתהאם הממצא לא תקין ומה עליי לעשותבתודה מראש
שלום
באופן כללי, כשניתן דירוג של BIRADS2, הרופא המפענח חושב שהממצא אינו חשוד ואינו דורש בירור נוסף. עם זאת לעיתים גם במקרים שאינם חשודים רופא אחר ימליץ על ביופסיה למען הסר ספק.
בהצלחה
שלום רב באפריל האחרון גילו אצלי סרטן שד גרורתי חיובי ל her2 ( ממצא בשד 12 ממ ממצא בכבד 14 ממ ) תחילה טופלתי טקסול משולב עם פרגטה +'הרצפטין לאחר פט סיטי ראשון ( חודשיים )והתכווצות של כ שלושה מילימטר של הממצאים הוחלף הטקסול בנבלביןלאחר שלושה חודשים נוספים והתכווצות נוספת ללא ממצאים היפר מטובולים כלל האונקולוגית אמרה לי לבחור האם להמשיך בטיפול ביולוגי בלבד במשך ארבעה חודשים עד לפט סיטי הבא או להמשיך יחד עם נבלבין ( כרגע באופן קבוע )שאלתי היא א : האם אין פרוטוקול לנבלבין ואפשר לקחת אותו לתקופה בלתי מוגבלת ?ב : מה קורה אם לאחר ארבעה חודשים המוקדים גדלים או מופיעים במקומות אחרים האם מחליפים טיפול ביולוגי לגמרי ומשלבים יחד עם טיפול כימי מחדש ?
ג: במה לבחור האם באמת כדאי לנסות בשלב כזה טיפול
ביולוגי בלבד
אודה מאד על תשובה בהקדם אני אכולת ספקות .
שלום רב,
מתאורך נשמע שאת מגיבה מצוין לטיפול . מקובל היום במקרה כזה להפסיק את הטיפול הכימי ולהמשיך עם הטיפול הביולוגי בלבד.
אם מגלים מוקדים נוספים יומלץ לך לחזור לאותו טיפול כימי. באופן כזה הרווחת שני דברים 1) תקופה ללא טיפול כימי 2) המנעות מ"שרפת " קו טיפולי נוסף.
לשאלתך לגבי תופעות לוואי של מנה מצטברת של נבלבין- ניתן לקחת את התרופה לתקופות ארוכות, יחד עם זאת טיפול ממושך, עלול להיות כרוך בתופעות לוואי שחלקן בלתי הפיכות.
בהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
אנג'לה שלום רב,
על סמך הנתונים שנתת , בלתי אפשרי לענות על שאלתך.
באופן כללי אוכל לאמר שבשנים האחרונות, חלו מספר פריצות דרך בהבנה ובטיפול של סרטן שד מסוג HER2 ולכן יש סיכויים טובים להחלמה.
שלום, מטופלת בלטרוזול אחרי כריתה ושחזור שעברתי לפני חצי שנה
מותר לצום ביום כיפור?
תודה
מרלן שלום רב,
ראשית מתנצלת על העכוב בתשובה. תשובתי לא תהיה רלוונטית לשנה זו...
בעקרון- את בריאה ומקבלת טיפול מונע.
את יכולה לעשות כל דבר כולל לצום.
חג שמח,
מוטי שלום רב,
פנייתך לא כל כך ברורה.
האם מדובר בסרטן שד מסוג טריפל נגטיב?
שלום, ותודה
כן , מדובר בסרטן מסוג נגטיב אני פשוט העתקתי מה שכתוב בתוצאות בדיקה
ותודה שוב לתשובתך
האם איזור שהוקרן בשנה האחרונה בשל סרטן השד, ועכשיו צריך לעבור הקרנות עקב סרטן ריאה שהתגלה לאחרונה, באותו צד של הגוף, ההקרנות יהיו אפקטיביות ?
לא מדובר בגרורה של סרטן השד, אלא בסרטן ריאה.
האם יש קשר בין שני הסרטנים האלה? משום מה נראה לי שזה לא מקרי שזה
באותו צד של הגוף.
תודה וחג שמח
הלן שלום רב,
אתחיל באמירה כללית לגבי טכניקות ההקרנה כיום.
הקרינה מאוד ממוקדת ולכן הסיכוי לפגיעה באברים שכנים נמוך מאוד.
בכל מקרה של קרינה קודמת, יש ליידע את הרדיוטרפיסטים כדי לאפשר "תפירת שדות קרינה" במקרה הצורך.
לגופו של עניין- יוכלו להקרין את הריאה.
לגבי שאלתך האחרונה- קיימים דיווחים על עלייה בשכיחות של סרטן הריאה אצל נשים שלקו בסרטן השד. משמעותי יותר אצל מעשנות.
בריאות שלמה,
האם כתוצאה מהפעולה הכירוגית של הביופסיה ייתכן שתאים סרטניים ינדדו מהגוש באמצעות זרם הדם, לאזורים מרוחקים יותר וחלילה להתיישב באזורים אלו, מה שנקרא... התחלת התפתחות של גרורות ?
תאים אלו שהם בראשית דרכן אפילו לא יעלו בבדיקת פט סי טי.
לא.
אין הוכחות מדעיות לכך.
על מנת שתאים סרטניים יוכלו ליצור גרורות במקומות אחרים בגוף הם צריכים לעבור מספר שינויים שיאפשרו להם לא רק להגיע לאיברים אחרים אלא להתמודד עם הסביבה השונה שם.
שנה טובה
חיה שלום רב,
מתנצלת על העכוב בתשובתי.
בעקרון , הטיפול הכימי כרוך במאמץ יתר לגוף באספקטים רבים , יש להרבות בשתייה ולאפשר לגוף להתאושש במהרה לקראת הטיפול הבא.
בשורה התחתונה- הייתי מוותרת על צום אחד בכדי שיהיו עוד צומות רבים בעתיד.
בברכת חג שמח,