תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רינת,
טמוקסיפן הוכח כיעיל רק בגידולים שרגישים להורמונים.
בנוסף משמש כמניעה ראשונית אצל נשים בסיכון להתפתחות של סרטן שד.
שנה טובה
הקליפ שמשאירים לאחר ביופסית מחט בשד אינו אמור לגרום לכאב או חוסר נוחות ואין צורך להתנהג שונה מהרגיל. אחרי ביופסיה יתכנו כאבים וחוסר נוחות בשד שיעברו עם הזמן.
שלום רב,
הטיפול מיועד לטיפול באבר בודד, למשל כשמדובר במחלה בדופן בית החזה.
נעשה במספר נקומות בארץ, אך לפי תאורך, אמך זקוקה לטיפול מקיף יותר.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
אני בת 47, נשאית של BARCA2, ועברתי כריתת שחלות לפני כשנה.
לצורך מעקב עשיתי בדיקת MRI שד והיתה לי תגובה אלרגית חזקה לחומר הניגוד. בנוסף קראתי שחומר הניגוד מצטבר במוח במקום לצאת לגמרי מהגוף.
1. עד כמה אני פוגעת בסיכוי לגילוי סרטן השד אם אוותר על הMRI ואסתפק באולטרסאונד, כירורג שד ומומגרפיה (שאולי פחות טובה במקרה שלי כי יש לי מבנה סמיך)?
2. עד כמה הממוגרפיה תורמת לסיכויי הגילוי, בהתחשב במבנה השד הסמיך?
ראי תשובתי הקודמת לשאלתך. אין באפשרותי לתת לך הערכות מדויקות. אני ממליצה שוב שתפני לכירורג שד לקבלת המלצות שמתאימות לך.
בברכה
אני בת 42. נשאית brca1, כ 4 שנים לאחר כריתה מניעתית ושחזור ד"וצ וכשנתיים לאחר הוצאת שחלות וחצוצרות מניעתית. לאחר כמה שנים של טיפולי פוריות ולידה של ילד אחד ( בן 6).
בשד השמאלי הופיעה סרומה מאוחרת שתחילה טופלה בהזרקת דוקסילין ולאחר שחזרה אחרי שנה שוב הוחלט על ניתוח של ניקוי והחלפת שתל.
בשבוע האחרון התחיל כאב בחלק העליון של השד ( שעה 11). כשאני נוגעת במקום הכואב אז הוא מאד כואב לכוון פנימה לחלק של הגב שבדיוק נמצא ממול. כשאינני נוגעת הוא כואב בתזוזה, בנשימה עמוקה או לפעמים מקרין לבית השחי.
במגע אינני מרגישה גוש אך נפיחות קלה באזור
תחילה הייתי בטוחה כי זהו שריר שתפוס, בין הצלעות, אך מאחר וזה לא עובר, התחלתי לחשוש.
אני כמובן במעקב אחת לחצי שנה ולפני כחודשיים עשיתי אולטראסאונד שהיה תקין.
שאלותיי:
1. האם עליי ללכת להבדק שוב או לחכות עם זה..?
2. מאחר ואין רקמת שד האם סרטן שד יכול להופיע בקצה.. ?
3. האם יכול להיות מאופיין בכאב משמעותי כזה?
תודה חמה על ההתייחסות.
שלום שרון,
באופן כללי הסרת השד אינה מסירה את כל רקמת השד לכן יש עדיין סיכוי לפתח סרטן שד ברקמה שנותרת. אך הסיכוי לכך הוא קטן. קשה כמובן לתת אבחנה על סמך התיאור שלך, אך הוא אינו אופייני להתפתחות של סרטן. עם זאת אני ממליצה שתבדקי בהקדם ע'י הכירורג שלך.
שבת שלום
שלום,
אני נשאית של BRCA2, בת 47, וכשעשיתי MRI היתה לי תגובה אלרגית חריפה לחומר הניגוד, ובנוסף לכך גם קראתי עכשיו שחומר הניגוד מצטבר במוח.
השאלות שלי הן:
1. האם יש טעם לבצע MRI לגילוי סרטן השד גם בלי חומר ניגוד?
2. עד כמה אנ מגדילה את הסיכון לאי גילוי סרטן השד אם אעשה רק בדיקה של כירורג + US + ממוגרפיה (או מה אחוז הסיכויים לפספס את הגדול אם יהיה)?
3. ואותה השאלה למקרה שאעשה רק בדיקת כירורג + US?
תודה,
יעל
שלום יעל,
MRI של השד ללא חומר ניגוד אינו יעיל לגילוי מוקדם של סרטן שד.
קשה לכמת את הסיכון במעקב ללא MRI בנשאיות, מחקרים מראים ש MRI רגיש יותר משילוב של ממוגרפיה וסונר. התוספת של MRI לבדיקת ממוגרפיה וסונר תלויה גם במבנה השד-מידת הצפיפות שלו. כמובן שאם את מוותרת גם על ממוגרפיה אז הסכון לפספס גידולים קטנים עולה.
מומלץ שתתיעצי עם הכירורג שלך לגבי צורת המעקב המתאימה לך.יש בדיקות נוספות שניתן לבצע כמו ממוגרפיה עם חומר ניגוד ובדיקת molecuar breast imaging, אך המידע על יעילות הבדיקות האלה בנשאיות הוא דל.
בהצלחה
יום עיון המסורתי "לחגוג את החיים" של האגודה למלחמה בסרטן יערך בכפר המכביה ב- 24/10/17.
יום העיון מיועד לנשים המתמודדות עם סרטן השד , למחלימות ולבני משפחותיהן.
הכניסה ליום העיון הינה ללא תשלום אך מספר המקומות מוגבל ונדרשת הרשמה מראש.
לחצו כאן לפרטים ולהרשמה
שלום רב
עברתי בדיקת אולטרסאונד שגרתית וובשד ימין הודגמה בלוטת לימפה אינטרממרית בגודל 0.8 ס"מ לכיוון זנב השד (שעה9).
מה המשמעות הקלינית של הימצאות הבלוטה הזו?
האם יש מקום לחשש?
בתודה מראש!
שלום
בלוטה אינטרהממרית היא ממצא תקין ללא משמעות קלינית אלא אם תוארו מאפיינים של בלוטה חשודה.
מפענח הסונר מציין שראה בלוטת לימפה בתוך השד.
הממצא לכשעצמו תקין. השאלה אם יש משהו במראה של הבלוטה חשוד.
כיוון שאת מציינת רק שברי דווח- מציעה תחזרי לרופא המפנה בהקדם עם התשובה.
בברכה,
בדיקת צפיפות מעצם שבצעתי לאחר ארבעה חודשים של נטילת לטרוזול הראתה על אוסטאופניה. רמת ויטמין d תקינה. האנדוקרינולוגית בבית החולים המליצה על טיפול
בפוסאוונס כדור אחת לשבוע.
ממידע שקראתי באינטרנט הבינותי שיש בעיה אם נזקקים לטיפולי שיניים,
האם עלי לחשוש מנטילת כדור זה בכלל ובמקרה שאזדקק לטיפול שיניים?
אגב, הרופאה המטפלת לא ידעה אותי על משך הזמן שאזדקק לכדור
תודה
הומלץ לך על טיפול ממשפחת הביספוספונטים.
אין בעייה בטיפולי שיניים, אלא אם כן מדובר בפעולה פולשנית המערבת את הלסת כדוגמת עקירת שן.
גם אז על פי רוב הפרוצדורה עוברת ללא סיבוכים.
לפני פעולה מסוג כה יש ליידע את רופא השיניים והאנדוקרינולוג לקבל הנחיות מתאימות.