תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אנג'לה שלום רב,
מפנייתך אני מבינה שמי שמטפל בך חושב שהטיפול נחוץ להחלמתך.
ניתוח תחילה יכול לדחות את הטיפול, אך לא לבטלו.
כדאי לפנות למרפאה בהקדם לראות כיצד ניתן לסייע לך בנושא תופעות הלוואי. ניתן גם להעזר ביחידה לרפואה אינטגרטיבית/משלימה. לא פעם אין מנוס גם מהפחתת מינון.
בריאות שלמה
פרופ' רינת ירושלמי
כן.
אז איך מטפלים ?
הרי לא בודקים שוב את הגידול ?
ואני מניחה שהטיפול שונה לחלוטין
שלום רב,
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח lumpectomy להסרת שני נגעים משד ימין בהם ניצפו מוקדים של DCIS.
הופנתי ע"י הרופאה האונקולוגית לקבלת טיפול מונע של טמוקסיפן ושל הקרנות לשד.
הבעייה היא שבאותו איזור בשד יש לי 2 נקודות חן גדולות.
הייתי אצל רופא עור שאמר שליתר בטחון, אולי כדאי להסיר אותן לפני ההקרנות.
שאלותי הן:
1) האם יש צורך להסיר את נקודות החן לפני הטיפול בהקרנה, והאם יש העדפה בהסרה בניתוח או בטיפול בלייזר.
2) כמה זמן נדרש להחלמה אחרי הסרת הנקודות עד שאפשר יהיה להקרין את המקום.
בברכה,
קיכלי
נקודות חן יש להסיר אם נראות חשודות. עצם הצורך בהקרנה אינו אינדקציה להסרתם.
בכל מקרה לגבי אופן ההסרה כדאי להתייעץ עם פלסטיקאי.
בברכה
אמי בת 92 ו-3/4 אובחנה כחולת סרטן שד.היא מקבלת טיפול מעל כחצי שנה בלטרזול מאז ההליכה שלה מאד התדרדרה וממשיכה להתדרדר..(יתכן וזה לא קשור לתרופהו זה מקרי.... והתופעה בשל גילה). היא מרוצה ... כי בבקורת לפני שלושה חודשים הרופאה היתה מרוצה ואמרה שהגידול רך יותר....
מה עושים?
תודה!
שלום רב
לטרוזול יכול לגרום לבעיות בפרקים אולי זה המקור לקושי.
כל טוב,
לפני שנה עברתי ניתוח למפקטומי להסרת הגידול בשד וגם הסרת שמונה בלוטות לימפה אחת נמצאה כנגועה. בנוסף עברתי כ 35 טיפולי הקרנות נוטלת טמוקסיפן. מאז הניתוח, יש לי כאבים בכל האיזור של היד בית השחי בצד ומתחת לשד,כאב של לחץ ומעין צביטות וכן הרגשת זרמים. ישנן איזורים מסויימים שעדיין רדומים לי. לפני שבועיים חזרתי מטיול ומהטיסה עצמה כבר בחול התעצמו הכאבים לרמה של שריפה. הרגשה של כוייה בכל הצד המנותח. כשחזרתי הגעתי למיון שם ניסו מספר תרופות שהאחרונה בהם היתה ליריקה. אך לצערי גם זה לא עוזר ואני עם כאבים עצומים שלא מרפים. מבדיקה שעשיתי עם הכירורג שניתח אותי אמר שייתכן שמדובר על כאב עצבי. האם הנושא מוכר. מה הטיפול המתאים. אני מיואשת כבר. תודה
שלום
ישנן כל מיני תופעות לאחר ניתוח הוצאת בלוטות בבית השחי. לא ציינת אם גם קיבלת תוספת קרינה לניקוז הלימפטי מה שיכול להוסיף לתופעות הלוואי. לפני שאת מתחילה לקחת בקביעות תרופות נגד כאבים, חשוב שתראי גם פיזיותרפיסט שיתרגל איתך תנועות של הכתף וגם יבדוק את הצורך בביצוע ניקוז לימפטי של הגפה והשד, לעיתים יש בצקת מעטה שלא נראית בבירור. אם יש פגיעה בניקוז הלימפטי יכולה להיות החמרה בטיסות ארוכות בנוכחות לחץ נמוך במטוס, ואז מומלץ ללבוש גרב אלסטית על הגפה. שכיחה התופעה של תחושת רדימות/נימול בחלק הפנימי של הזרוע לאחר הניתוח.
כמובן שאם הכאב לא חולף יש לשוב בלהתייעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה
במחקר גדול שבדק מתן של תחליף הורמונלי לנשים במנאופוזה נמצא קשר בין נטילת התחליף להתפתחות של סרטן שד. המחקר פורסם ב 2003 ומאז פרסומו יש ירידה חדה בהמלצה ובשימוש בתחליפים. עם זאת יש ביקורת על המחקר הזה, ויש לזכור שמדובר בתחליף ספציפי שכולל גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון.
ההמלצה לשימוש בתחליפים כאלה צריכה להיות אישית, לאחר שקילת ההוריות נגד ובעד- ובעיקר הבנה של כמה האישה סובלת מתופעות של גיל המעבר. בנוסף מומלץ ליטול את התחליף רק כל עוד יש צורך בו ולא כםי שהיה נהוג בעבר- לכל החיים.
התחליף הוא אביאנה
ההמלצה מצד מספר רופאים עמם התייעצתי הייתה מאד חמה ולא רק בגלל העובדה שזה מטפל בתופעות הנלוות לגיל המעבר אלא גם ובעיקר כדי להשלים לגוף את מה שהוא מחסיר עם תקופת הבלות וכדי להגן על העצמות ואפילו כדי למנוע סרטן (השחלות)
שלום,
אני בת 25, לפני חודשיים בערך הרגשתי גוש בשד שגרם לי לחשוד, הוא מאוד עגול והגבולות שלו ברורים, הוא לא כואב, הוא קטן וקשיח. הייתי אצל כירורג שד שמבדיקת מישוש אמר שהוא די בטוח שזה שפיר, אבל שלח אותי לאולטרסאונד. הבדיקת us אכן אישרה שהגידול כנראה שפיר, אבל המליצו על ביופסיה.
הייתי שמחה לקבל הסבר- למה צריך לעשות ביופסיה אם באולטררסאונד אמרו שאין חשד שהגידול ממאיר?
וגם, עוד שאלה אולי קצת חצופה אבל חשוב לי לדעת. אני כרגע בתקופה מאוד עמוסה, ובשבועות הקרובים עוברת דירה (מה שמצריך פעילות פיזית מצידי). הבנתי שאסור לבצע שום פעילות גופנית כמה ימים אחרי הביופסיה. עד כמה זה דחוף לבצע את הבדיקה במהירות? ומתי זה ניהיה קריטי לבצע את הבדיקה? יש לי תור שנקבע מזמן לשבוע הקרוב ושוקלת לדחות אותו כי זה יקשה על מעבר הדירה. כמובן שאלך אליו השבוע אם אבין שזה כדאי.
תודה!!
שי שלום רב,
אם הומלץ על ביופסיה , פרושו של דבר שחשבו שיש סיכוי קטן , שלא מדובר בממצא שפיר.
כיוון ש"פספוס" ממצא חשוב הוא מסוכן- הומלץ מה שהומלץ.
לגבי מועד התור-כדאי לבדוק קודם מה האלטרנטיבה לפני שדוחים.
בהצלחה,
קשה לדעת מראש איזה טיפול עשוי להיות יעיל יותר.
האונקולוגיה המודרנית שואפת להגיע למצב בדומה לזה הקיים בתחום המיקורביולוגיה, מצב בו בודקים רגישות החיידק ומתאימים טיפול אנטיביוטי בהתאם.
יש היום בדיקות המכוונות למטרה זו , אבל מהמנותן שנויה במחלוקת.
דוקסיל, היא תרופה ממשפחת האנטרציקלינים. למשפחה זו שייכת התרופה אדריאמיצין, אותה ייתכן וקיבלת בעבר.
במצב כזה, אולי מוטב להתנסות בתרופה ממשפחה אחרת.
בכל מקרה, יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן. כדאי לדון בהם עם הרופא המטפל.