תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
זאת הפעם הראשונה שאני נכנסת ומכריזה שגם אני שותפה לכן....
יש לי בעייה.. אם מישהי תוכל לעזור לי אשמח מאד...
אני עברתי הוצאת גידול מהשד והקרנות אך לא היה צורך בטיפול כימוטראפי. כי הגידול שלי הכיל ברובו חומרים הורמונליים.
על כן הוחלט שאני אמורה לקבל טיפול הורמונלי במהלך 5 שנים. שזה טיפול מניעתי. אך גופי דוחה את הטיפול ההורמונלי.. לקחתי כבר 4 סוגים של כדורים הורמונליים. ובכולם חשתי גרוע. לא מסוגלת לתפקד.רגליים וידיים נפוחות. בחילות. עייפות לא מסוגלת ללכת ובעיקר דיכאון.
הכדורים שקבלתי נקראים : אנאסטרוזול, לטרוזול, ארומזין, טמוקסיפן.
מה אני עושה? האם יש כדור שיכול לנטרל את התחושות הללו.
האם יש לי סיכוי לשרוד למרות שאני לא לוקחת כדורים.
אני בתהייה אם יש אפשרות לעזור לי בייעוץ בהכוונה אשמח ואודה מאד..
מאירה שלום רב,
מתוך דברייך אני מבינה שהטיפול ההורמונלי נמצא המתאים ביותר כטיפול מונע עבורך,מכאן ,שאם אינך נוטלת אותו הרי שאת נשארת ללא טיפול מונע.
נסי להתחיל במינון נמוך יותר ולהעלות בהדרגה.
בברכה ובהצלחה,
פרופ 'רינת ירושלמי
שלום
אנא עזרתכם
בת משפחה שלי
יהודיה המתגוררת בחו'ל
זקוקה לטמוקסיפן
אך איננה יכולה להשיג בחו'ל
אנא עזרתכם הדחופה
תודה
משה עב
054-4450680
אני מניקה קרוב ל10 חודשים. זה כבר יותר מחודש שאני סובלת מאדמומיות ופצעים(לא חתכים מהשיניים של התינוקת) מסביב לעטרה ועליה. בהתחלה חשבתי שלנולין יספיק לטיפול באדמומיות הזאת, אבל זה לא עזר. הלכתי לרופאת נשים, והיא אמרה שזאת פטרייה, ונתנה לי משחת דקטרין. אני כבר שבועיים ויותר מטפלת בפטרייה, ולא רואה שינוי משמעותי. האקזמה הזאת מציקה ומגרדת, וכבר קבעתי לרופאת עור לעוד פחות מחודש לראות אם אכן מדובר בפטרייה.כשקראתי כאן באתר, נתקלתי בתופעה שנקראת מחלת פאג'ט של העור שיכולה להיות קשורה לסרטן... האם כדאי לי לערוך בדיקות לזה? ואם כן, מהן הבדיקות שאני אמורה לעבור? ואצל מי? תודה...leviefrati@gmail.com
שלום רב,
קשה לייעץ במצב זה דרך האתר.
אין ספק שיש מקום לבדיקה חוזרת ולבדוק צורך בביופסיה.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב
יש לי שאלה שהיא יותר בתחום הנפשי. אני כבר 6 שנים עם מחלה מפושטת לעצמות ולאחרונה גם לבלוטות. לקחתי טמוקסיפן, לטרזול, פסלודקס ועכשיו אייברנס ואנסטרזול. אחרי המחזור הראשון של אייברנס יצאה לי פריחה וכרגע אני בהפסקה. אמורה בשבוע הבא להמשיך אייברנס.
עכשיו, ללא הטיפול, אני מרגישה מצוין . אין לי כאבים ולא מרגישה חולשה או עייפות. לעומת זאת, כשלקחתי את האייברנס הרגשתי חולשה ועייפות קשה.
השאלה שלי: איך אתה יכול לשכנע את עצמך לקבל טיפולים לא קלים כשאתה מרגיש בריא לגמרי? משערת שזו בעיה של כל האנשים שמתמודדים עם מחלה כרונית ולא "סוערת". כיצד אפשר להתמודד עם המצב הזה?
מקווה שהבהרתי את עצמי ותודה רבה מראש על המענה.
יעלה שלום רב,
אין ספק שבמחלה כרונית, יש חשיבות כפולה ומכופלת לנושא איכות החיים .
נסי את אותו טיפול במינון נמוך יותר (כמובן בתמיכת הרופא המטפל).
פרופ רינת ירושלמי
אני נשאית ברכה 1
שוקלת הסרת שחלות ושדיים
הבנתי שבוער יותר להסיר שחלות
מתכננת בעתיד להכנס להריון
1.האם אוכל להכנס מהפריה חוץ גופית ( נשמר עוברים ) למרות שלא יהיו לי שחלות?
2.האם למרות שלא יהיו לי שחלות אוכל להניק?
תודה רבה
ניני שלום רב,
מקובל לכרות שחלות אחרי סיום תכנון המשפחה.
לא ציינת בת כמה את ולכן קשה לי להתייחס מעבר לכך.
כל טוב ושבת שלום,
בזמן נטילת טמוקסיפן , יש להיות ערניים לתופעת לוואי נדירה , אך מסכנת חיים והיא קרישיות יתר.
יש להבדק בהקדם אצל רופא לשלול ארוע כזה . (הבדיקה כוללת דופלר ורידי רגליים).
טוב, זה קצת מלחיץ והיום יום שישי, אין רופאים!
מה אני אמורה לעשות?
ואיך אני אמורה לדעת אם זה קרישיות או לא?
התחושה ברגליים זה פחות ויותר חולשה.. מרגישה שהרגליים כבדות.. התופעה מתאימה למה שציינת?
שלום, תוכלי להתיעץ עם הפלסטקאי שיבצע את השחזור לגבי גודל השד שמתאים לך. אין בעיה עקרונית לשחזר את השד לגודל קטן יותר.
בהצלחה
שלום,
באופן עקרוני הטיפולי הכימי נקבע לפי מאפייני הגידול, כלומר סוג הגידול ושלב הגידול-(הגודל של הגידול ומעורבות של בלוטות לימפה באבחנה).
סוג הניתוח (כריתה לעומת שימור שד) אינו משנה את הצורך בטיפול כימי.
אין ספק שהברור צריך להיות מינימאלי.
הייתי מסתפקת בביופסיה שתאבחן את סוג הטיפול.
קרוב לוודאי שהתוצאה תהיה תוספת של כדור אחד ליום.
המנעות מטיפול, תוביל להופעת גרורות (ייתכן שכבר קיימות) . לגרורות השפעה שלילית על איכות החיים גם של חולים דמנטים.