תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אנא צרי איתנו קשר בטל. 03-5721608
מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן
ערב טוב לכולם,
לצערי סבתי אובחן גוש ממאיר אצלצסהתי בת ה85, מצורפת תוצאת הביופסיה שנערכה. האם הגודל(0.4 סמק) מרמז על גילוי מוקדם? באיזו שלב המחלה? (0-4) , ולאישה מבוגרת איזה טיפול הכי נכון במקרה הזה? תודה לעונים
שלום אדי,
הפרטים של הביופסיה רק מראים שיש סרטן בשד, אי אפשר מהנתונים שהבאת לתת המלצות. חסרים פרטים לגבי גודל (לא ברור איך נקבע הגודל של 0.4 סמ'ק), מעורבות בלוטות וכן מצב רצפטורים-האם זהו גידול שרגיש להורומונים או לא. כל אלה וכן מצבה הכללי של סבתך יקבעו את הטיפול המומלץ.
בהצלחה
גוש בשד האם בסוג HER2 חיובי חייבים לעבור כימו
היי אני בת 28, יש לי שינוי גוון מסביב לעטרה, כמה נק לבנות, זה טבעי?
תודה רבה!
שלום,
קשה להתרשם מהתיאור, על פניו לא נשמע חשוד אך מומלץ שתבדקי על ידי רופא.
בהצלחה!
סבתי הרגישה גוש בחזה וקיבלנו היום את תוצאות הביופסיה
בתיאור ואבחנה נכתב כך:
Cores of rt breast tissue involved by infiltrating carcinoma with areas of lobular pattern
receptors and Catherine to follow
לא יכולה לחכות עד יום שלישי אז קבענו תור לכירורג
מישהו יכול לומר לי מה הדרגה? האם הממצא הזה חמור כמו שד״ר גוגל אומר לי?
כל המסייע תבוא עליו הברכה
שבת שלום
שלום מירב,
אני לא יודעת מה כתוב בדר' גוגל. באופן כללי אני מוצאת את המידע הרפואי באינטרנט כנוטה להלחיץ. קרצינומה לובולרית אינה שונה בחומרתה מהקרצינומה השכיחה יותר-הדוקטלית. והטיפול הוא זהה. שימי לב שגם אין כאן אבחנה חד משמעית של קרצינומה לובולרית אלא קרצינומה עם מאפיינים לובולרים. לכן נשלחה צביעת קדהרין-על מנת לוודא. אין כאן דרגה. בסופו של דבר מה שיקבע את הטיפול והפרוגנוזה זה הצביעות לרצפטורים, השלב (גודל הגידול, מעורבות בלוטות) ומצבה הכללי של סבתך.
רפואה שלימה
שלום אני צריכה להתחיל טיפולים כימותרפים וכריתת השד
רציתי לשאול באיזה בית חולים מומלץ לעבור את הטיפול
כרגע אני מטופלת באיכילוב
אשמח לקבל המלצות לדעה שניה בנושא סרטן שד גרורתי .
רופאה מקצועית , רגישה , נעימה שעונה לשאלות מקצועית ואנושית.
שלום רב.
סובלת מסרטן גרורתי, במספר איברים. לפני מספר ימים, הוציאו לי בהליך של ניקור כ- 1,000 CC מהריאה השמאלית. בדיקת ציטולוגיה הדגימה תאים סרטנים מרובים בנוזל שהוצא. שאלתי היא, האם מלבד הטיפול בסרטן, ישנה דרך אחרת שאינה ניתוחית לטפל בהצטברות נוזל בריאה השמאלית? תודה מראש על תשובתך.
תודה,מראש.
שלום רב,
הטיפול החשוב ביותר הוא הטיפול האנטי-סרטני. הוכחה ליעילותו היא הספגות הנוזל . אם זה לא קורה, ניתן להעזר בטכניקות של "סגירה של הרווח הבין פלאורלי" כלומר, הדבקה של הרווח בין מעטפות הריאה. את ההדבקה מבצעים על פי רוב מומחים בכירורגיית חזה או מומחים ברפואת מחלות הריאה.
בברכה ובהצלחה ,
פרופ' רינת ירושלמי
אמי בת 50, אובחנה עם סרטן שד שמאל ב2003. עברה ניתוח להוצאת הגוש ובלוטות לימפה, קיבלה טיפול כימי AC ולאחר מכן הקרנות. טופלה בטמוקסיפן במשך 7 שנים אחרי זה. ב2013 חזר גוש נוסף באזור השד השמאלי ועברה כריתת שד ושחזור. קיבלה טיפול כימי CMF. ב2016 הופיעו שני גושים נוספים בבית השחי השמאלי וזה הגיע גם כגרורות לריאות. מחלה מסוג TN. היא עברה בדיקה גנטית, בוצע ריצוף לBRCA, לא נמצאה מוטציה. טופלה בטקסול, 12 טיפולים שבועיים. הטקסול עזר לריאות, הגרורות קטנו וחלקם אף נעלמו אך הגידולים בבית השחי גדלו והופיע בלוטה בבסיס הצוואר. לאחר מכן התחילה התנפחות ביד שמאל ואיבוד גמישות בה, כאבים חזקים מאוד כבר כמה חודשים. היא התחילה טיפולים של קרבופלטין וגמציטבין, קיבלה 5 מהם (מאחר והייתה ירידה במערכת החיסונית והיא אושפזה) ובבדיקה שעשתה לאחר מכן ראו שאחד מהגידולים בבית השחי גדל ב2 מ"מ, ושהופיעו 2 קשריות חדשות בריאות, השאר ללא שינוי.
האם מומלץ להמשיך עם קרבופלטין וגמציטבין שמא הטיפול לא מוצה לאחר 5 טיפולים בלבד או שכדאי לעבור לחומר כימי אחר מאחר ולא נראתה מגמה של ירידה במחלה? ואחרי כמה זמן כדאי לעשות בדיקה חוזרת?
תודה מראש,
ליטל
שאלתך ספציפית מדי להתייחסות במסגרת פורום אינטרנטי.
בברכה,
שלום רב
טיפול ביולוגי קבוע, הופסק לאחר תקופה עקב השפעה לרעה על הלב.
מה טווח-זמן מקובל להפסקת טיפול עד שחוזרים לטיפול מציל חיים?
אני מניחה שמדובר במחלה עם גרורות, שעברה נסיגה ואת מקבלת טיפול אחזקתי בעזרת הרצפטין+/- פרטוזומאב.
אין מידע בספרות שיכול לענות על שאלתך.
במצבים כאלה יש לקבל יעוץ קרדיולוגי שיתמוך בפעילות בלב ולחזור לטיפול כשתפקוד הלב מאפשר זאת.
בברכה ובהצלחה,