תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אני לאחר 3 שנים של סרטן השד ,לאחר ניתוח והקרנות. נוטלת לטרוזול. האם יתכן שעליה בכמות הסוכר A1C קשורה ? נוטלת גלוקומין פעם ביום וכעת יש עלייה משנה שעברה מ 5.5 ל 7 .
אני נוטלת לטרוזול כ 3 שנים. לאחרונה הופיעה אנמיה עם מחסור בברזל ופריטין. האם יתכן שקשור לתרופה או לסרטן השד שעברתי?
שלום רב,
מחלה כרונית עלולה לגרום לאנמיה.
יחד עם זאת, את מדווחת על אנמיה חדשה וחסר ברזל. ממליצה לברר אותה בהתאם (כולל ביקור אצל הגסטרואנטרולוג) .
בברכה ושבת שלום
פרופ' רינת ירושלמי
אני נמצאת 6 חודשים אחרי כריתת שד מלאה +שחזור שד באותו ניתוח.
עלי לציין שהשחזור לא צלח ועברתי שוב ניתוח לאחר חודש להוצאתו עקב דלקת .
מאז ועד היום יש לי דלקות שחוזרות ונשנות והפרשות ואני מקבלת אנטיביוטיקה בכל פעם שהדלקת חוזרת כמוהן שסובלת מכאבים חזקים.
שאלתי היא אם אהי עושה כימותרפיה זה יכול ליצור דלקות כל פעם מחדש?
שלום
לא הבנתי משאלתך אם את מקבלת כעת טיפול כימי. הטיפול הכימי יכול לפגוע במערכת החיסון וביכולת הריפוי של הגוף. עליך לפנות לרופא על מנת לברר למה הדלקות חוזרות.
שלום, קרינה יכולה לשנות את מראה השד המשוחזר אך יש אופציות לתקון. מומלץ לחכות מספר חודשים אחרי הקרינה לפני שמחליטים על תיקונים.
בהצלחה
התחלתי טיפול כימותרפיה ב AC באמצע מחזור, על אף שהמחזור פסק ישנם אי אילו כתמים שלא מאפשרים לי להיטהר [שומרת טהרה]. אני לא יודעת אם הדמומים הם מחמת הטיפול או בגלל ההתקן שלפעמים מאריך את ימי המחזור.
בתחילת הטיפול נאמר לנו שבזמן הטיפולים אין מחזור, האם הכוונה שאין בכלל, או שישנם דימומים?
הווסת אינה מפסיקה בהכרח עם קבלת טיפול כימי.
הפסקת הווסת תלויה בגיל ובפרוטוקול.
בכל אופן נראה שהשיבוש במחזור נובע מהטיפול.
בהצלחה ושבת שלום,
לאחר 4 טיפולי AC וטיפול ראשון של טקסול עדיין לא פסק המחזור, והיו שיבושים קשים, מחזור תוך 16 ימים, ומאז דימום קל פעם ביום.
זה אמור להפסיק פעם?
בדצמבר 2017 תהיה שנה מאז הניתוח שלי מסוג למפקטורי.
האונקולוג מבקש שאעשה ממוגרפיה ואולטראסאונד בספטמבר הקרוב כלומר חצי שנה ממועד הניתוח. כירןרג השד שהיה המנתח שלי סבור שיש לעשות את ההדמיה קרוב יותר למועד של שנה מאז הניתוח גם כדי לבטל את השפעות הלוואי של הקרינה.
דעתו של מי נכונה? אני מצדדת בדעת המנתח
תודה
לא ברור מתי סיימת את הקרינה. אין כאן תשובה נכונה. יש המצדדים בבבדיקה מוקדמת משנה. אני מעדיפה להמתין שנה מהבדיקה הקודמת (ולא שנה מהניתוח) אלא אם היה ממצא שדרש מעקב מוקדם יותר.
בהצלחה!
תודה עבור התשובה
בספטמבר הקרוב אהיה חצי שנה מתום ההקרנות. הממוגרפיה האחרונה היתה לפני כשנה. אין כל ממצא חדש לפי בדיקת האונקולג והכירורג, פרט לבצקת קלה בשד שלדעת הרופאים נובעת מהקרינה ועלולה להמשך לדעתם עוד כחצי שנה
שלום רב
לאחותי סרטן שד גרורתי , מסוג טריפל נגטיב . נסתה הרבה תרופות חלקן הרעו את מצבה. אני די מיואשת , שמעתי שנותנים ויטמין B17 , זהו חלבון שקשור אליו ארסן וממוצה מגרעין של משמש.
הנתרופתים ממליצים ליטול אותו, משהו ניסה ?
מה הרפואה יודעת עליו ? האדאי לנסות ?
בסך הכל במצב שבו אחותי נמצאת אין משנה סדורה ל התרופות שניתנו לה מבוססות על סטטסטיקה או ניסוי קליני או סתם ניסוי וטעייה.
ויש הרבה טעויות שגורמות סבל נפשי , גופני ופיזי שהוא גיהנום בהתגלמותו.
אז אולי למשהו יש נסיון או רעיון ??
תודה מראש
אנא פני ע שאלתך לפורום רפואה אינטגרטיבית.
בברכה,
אימי בת 60 עם סרטן שד גרורתי בעצמות מטופלת בחצי שנה האחרונה ב-Letrozole בשילוב עם טיפול ביולוגי ibrance
אחת מתופעות הלוואי הידועות של האייברנס הוא פגיעה בספירת הדם שאצלה מתבטא הן בכדוריות האדומות (ספירה נמוכה והמוגלובין 8) והן בכדוריות הלבנות (מתחת ל3). אין כל הבעיה במאגרי הברזל והb12.
אשמח לדעת האם ישנם איזה שהם תוספי מזון או תזונה מיוחדת שיכולה לתמוך בה
ולעזור לספירת הדם להשתפר
והאם יש תזונאית בפורום שמתמחה במקרים כאלו?
תודה!!
כפי שציינת, ירידה בספירת הדם היא תופעת לוואי בלתי נמנעת של הטיפול, יחד עם זאת, הירידה עצמה אינה אמורה לגרום לתופעות לוואי.
בנושאי תזונה תוכלי להוועץ בפורום לרפואה אינטגרטיבית.
בברכה ובהצלחה,
הי,רציתי לדעת האם למישהי יש המלצה או שעברה כריתת שד אצל פרופ' ריבקינד ושיחזור אצל ד"ר תומר צור. תודה רבה