תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
ראשית, צר לי לשמוע על אמך.
איני מכירה את המקרה ולכן אוכל לענות באופן כללי בלבד.
הטיפול האונקולוגי מבוסס על פרוטוקולים מקובלים ,יחד עם זאת אין מקרה אישה אחת דומה למקרה חברתה.
בחירת הטיפול נעשית לאחר הכרת האישה, אופי ושלב מחלתה. הפרוטוקול עשוי להשתנות בהתאם.
מאחלת בריאות שלמה לכל המשפחה,
פרופ' רינת ירושלמי
בת 56, לפני שנתים עברתי ניתוח + הקרנות בגלל סרטן שד DSIC.אסטרוגן חיובי. בלי כימוטרפיה.
מאז מקבלת ליטרוזול.לאחרונה סובלת מהפרעות שינה קשות .האם ניתן בודאות לדעת שיש קשר לתרופה?האם החלפת הטיפול יכול לסייע?
מה עושים עם הפרעות השינה?
טיפולים המפחיתים רמת אסטרוגן בגוף, עלולים לגרום להפרעות שינה.
ייתכן וטיפולים מקבילים יגרמו לפחות הפרעות.
ניתן לקבל סיוע גם ממרפאת שינה/רופא משפחה .
בברכה,
צריכה דחוף דחוף המלצה על כירורג שד
מטופלת אצל כירורג אשר מסתבר, מספר ימים לפני הניתוח ,שלא עובד עם ביטוח מנורה ואין החזר
אנא פני למשרדי האגודה.
ישמחו לסייע.
בהצלחה!
אני שלושה חודשים לאחר סיום ההקרנות ומטופלת מזה שלושה חודשים בלטרוזולץ
אתמול לראשונה גיליתי אודם מתחת לשד המנותח בצד ימין
אשמח לדעת סיבות אפשריות לתופעה
תודה
נאוה
שלום נאוה,
אודם בשד יכול להיות משני להקרנה או דלקת כלשהי, לעיתים מדובר בפריחה פטריתית משנית ללחות במקום. מומלץ שתראי לרופא.
בהצלחה
תוצאות הממוגרפיה מגיעות חזרה בין 7 ל 10 ימים
משך הזמן הארוך הזה קשה לי מאוד, רמת החרדה והסטרס גבוהים ואני חוששת מהנזק שהחרדה הזו יוצרת,
האם יש דרך לקבל תוצאות מהירות יותר?
תודה ליאורה
ליאורה שלום רב,
תמיד ניתן להשאיר בקשה אצל צוות המפענחים.
בהצלחה,
שלום,
שאלה..האם ניתן לחלק את האדריאמצין למינון נמוך שבועי כחלק מטיפול ניאדוגבנטי מאשר לתת את התרופה במינון מקסימלי ל4 מחזורים? האם זו אותה אפקטיביות? בנוסף, האם יש חשיבות בלשלב את התרופה עם ציטוקסן או שניתן למשל לתת הציטוקסן כחלק מטיפול אדגובנטי (CMF לדוגמא)
תודה.
בכדי לת לךתשובה משמעותית- ענה מסרי פרטים על מחלתך וגילך.
פרופ' רינת ירושלמי שלום
אימי היתה מטופלת שלך לפני כעשור...לאחרונה מדאיגה אותי השאלה מה היא השפעה גנטית עלי כגבר. סבתא ואמא שלי שתיהן נפטרו מסרטן השד בגיל צעיר. בדיקה גנטית שאני עשיתי לא גילתה דבר
איך אפשר לעקוב ולהיות עם יד על הדופק? איזה בדיקות מוקדמות אני צריך לעשות אם בכלל?
אשמח לתשובה ועזרה
אלכס שלום רב,
האם אמך/סבתך בצעו בדיקה גנטית?
שבוע טוב
ב-נובמבר 2014 הוחלף השתל בשד השמאלי שלי בשתל חדש לאחר שנמצא קרע בשתל הישן שהושתל אצלי לאחר כריתת שד ב-1990.
במהלך בדיקת ממוגרפיה שבוצעה ב-2.8.15 במרפאה באסותא יגאל אלון בתל-אביב, הופעל על השד המושתל לחץ רב מאוד למרות מחאותי. מספר ימים לאחר מכן נוצרה בשד הזה קפסולה קשה ונוקשה.
ממאמרים שקראתי נודע לי שאחת הסיבות להווצרות קפסולה היא הפעלת לחץ על השד המושתל.
במידע מטעם האגודה למלחמה בסרטן שהופיע באינטרנט כתוב שאין לערוך בדיקת ממוגרפיה בשד מושתל.
שאלתי היא: האם יש קשר בין הפעלת לחץ על השד בבדיקת ממוגרפיה והווצרות הקפסולה?
שלטם,
מבירור שערכתי עם עמיתים ממוגרפיה או הפעלת לחץ לא גורמים ישירות לקפסולה אלא אם כבר קיימת בעיה בשתל, והלחץ מאיץ את הקרע באיזור שנוטה להיקרע.
עברתי ניתוח בשד והחתך מסביב לחלק מהפיטמה. נאמר לי שאסור לי לשחות בבריכה במשך 3 חודשים אלא אם כן אמצא דרך לאטום את המקום ממים. האם אתם מכירחם אביזר או דרך לאטום את המקום? חבל לי להפסיד את הנאות החופש עם המשפחה.
אחרי כריתת שד ניתן לבצע שחזור מיידי או מאוחר. ישנם מספר שיקולים שיש לקחת בחשבון על מנת לקבל החלטה על ביצוע שחזור. יש סוגי שחזור שונים (שתלים או שחזורים עם רקמה עצמית) וגם כאן יש מספר שיקולים שישי להתחשב בהם.
באופן כללי נלקחים בחשבון פרמטרים שקשורים למטופלת- מלבד הרצון שלה לעבור שחזור מיידי או מאוחר, ישנו הסיכון הניתוחי, ההרדמתי, מבנה גוף והשד עצמו וכן מצבים שיכולים להשפיע לרעה על תוצאת הניתוח (כגון עישון). שיקולים נוספים קשורים בסרטן עצמו והצורך בטיפולים נוספים כגון קרינה.
הנושא הוא מורכב ולא ניתן במסגרת הזו להתייחס באופן פרטני.
מומלץ שהמטופלת תפנה למרכז שבו נמתבצעים שחזורי שד על מנת שתוכל לקבל יותר מידע בנושא ותוכל לקבל החלטה שתתאים למטופלת.
בהצלחה ורפואה שלימה