תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הפרשה דו צדדית מהשדיים נוזל לבן צהבהב.
Us שד תקין
רמות פרולקטין תקינות.
בדיקה ידנית אצל כירורג שד- תקין.
הכירורג שד סרב לדגום את ההפרשה טען שהיום כבר לא עושים את זה.
האם כדאי לשקול ממוגרפיה או שעדיף mri שד? האם ללכת לכירורג שד שכן בודק את ההפרשה? כיצד מומלץ להשלים את הבירור? ההפרשה קיימת ממזמן, כאבי שדיים שמעותיים סביב המחזור. נוטלת גלולות פרוגרסטרון ברצף מזה ה אך מקבלת מחזור ויש כאבי חזה והחמרה בהפרשה סביב המחזור
שלום
הפרשה דו צדדית מהשדיים יכולה להיות תקינה, אם רמת הפרולקטין תקינה ובירור לא העלה כל ממצא. אין בדרך כלל תרומה לבדיקה של ההפרשה.
לא ציינת את גילך, ואם ילדת.
בכל מקרה ממליצה שתמדשיכי מעקב ובירור אצל הכירורג שלך.
בהצלחה
בת 33 עברתי לידה אחת הנקתי 3 חודשים.
הכירורג המליץ לי על ממוגרפיה ואני חוששת מהקרינה לכן מעדיפה mri.
האם זה שיקול נכון? האם mri יכול לתת מענה טוב כמו או יותר מממוגרפיה?
הייתי שמחה גם לעשות גם mri מח על מנת לשלול את האפשרות של גידול מח.
לונה שלום רב,
בגיל 33 הרווח ממוגרפיה נמוך מאוד.
מה הסיבה שהומלצה לך הבדיקה?
לגבי בדיקות נוספות- יש בדיקות סקר שהוכיחו עצמן כמאריכות חיים- למשל בדיקת משטח של צואר הרחם.
אין מידע מקביל לגבי MRI של המח.
שבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום,
אני צריכה לעשות בדיקת pet ct ויש לי ילד בן 8 חודשים,
כמה זמן אחרי הבדיקה אני צריכה להתרחק ממנו?
לגבי השילוב אין בעיה.
לגבי כאב הראש- אנא פני לרופא המטפל.
בברכה,
האם לאחר הקרנות צריך לעשות ביקורת פעם בשנה אצל רופא רדיולוג?
תודה
לא.
רציתי לדעת האם השפעת הלוקרין שונה מאשר הזולדקס לגבי חזרת הוסת?
שלום יעל,
אני מבינה שהתשובה היא BIRADS2 - כלומר ממצא שפיר שאינו מצריך ביופסיה. עם זאת הופעה של קבוצת הסתידויות חדשה לעיתים דורשת ביופסיה ולכן מומלץ לפנות עם הבדיקות לכירורג שד שיעריך את הצורך בבירור נוסף.
בוקר טוב
אני זקוק בדחיפות לקרובי משפחה שלי בחו"ל
טמוקסיפן
אנא עזרתכם זה דחוף מאוד
משה
054-4450680
שלום רב,
אם הסיבה היא טיפול כימי- אין פתרון, אלא הפסקת הטיפול.
שלום,אני חולת סרטן השד ועוברת טיפולים כימותרפיים לפני ניתוח.עברתי 4 AC6 טקסול2 טקסוטר - המעבר היה בעקבות הרדמות האצבעותנשארו עוד 4 טקסוטרבמהלך הטקסול התחלתי להרגיש קרקפת רדומה ואת הדופק בראש כל היום. הדבר המשיך גם עם הטקסוטר.אשמח לשמוע האם התופעה מוכרת והאם חולפתמתלבטת כרגע אם להפסיק את הכימו לאחר 9 טיפולים במקום 12
לא ברור האם מדובר בעניין רגעי אן מתמשך והאם קשור לטיפול.
לעיתים לא רחוקות, יש צורך לקצר את הטיפול בשל רעילות.
בכל מקרה דורש בדיקת רופא.
אני בת 58
לפעמים אני מרגישה כאב לא ברור (לא חזק) בשד שמאל למעלה
זה נמשך כבר הרבה זמן (אולי שנתיים)
עשיתי כבר פעמיים ממוגרפיה ואולטרסאונד שד והכל היה תקין
האם יש סיבה לדאגה?
XXXXX
כאבים באיזור השד יכולים להגיע מהשד עצמו, דופן בית החזה ובצד שמאל גם מהלב. לא פירטת לגבי הכאב שלך אך הכאב שאת מתארת אינו נשמע מדאיג . עם זאת חשוב שתבדקי ע'י כירורג שד.
שלום לרופאים ותודה על ההתיחסות,
שבועיים וחצי אחרי מסטקטומי ושחזור בצד שמאל, ללא טיפולים לפני כן ( dcis).
מאז אתמול ישנה אדמומיות בצד החיצוני של השד, כעין כתם של כשלושה סנטימטרים, שמגרד בצורה קשה, וואף העיר אותי בלילה מספר פעמים. מעט נרגע עם פניסטיל או טראומיל, אבל חוזר לגרד. קראתי שיכולה להיות אלרגיה לשתל הסיליקון, האם זה נפוץ? מה זה אומר?
תודה שוב.
שלום נעמה
אודם יכול להעיד על דלקת וזהום. תגובה אלרגית הרבה פחות שכיחה. חשוב שתיצרי קשר בהקדם עם המנתח.