תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
כאבים לאחר ניתוח שד בשד המנותח או בבית השחי שנותח מאוד שכיחים ולעיתים נשארים לתמיד.
לכאב סיבות רבות. יש לזכור שבניתוח נחתכים גם עצבים ואלה מתקשים להרפא . זו אחת הסיבות לכאבים.
פזיוטרפיה לימפתית יכולה לסייע מאוד, אם המקור לכאב הוא הצטברות של נוזל לימפה.
בכל מקרה, כיון שמדובר בסימפטום חדש יש להבדק ע"י הרופא המטפל.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
סרטן שד לפני 4.5 שנים. כריתה דו-צדדית. לא היו גרורות. ללא טיפול כימותרפי.
מזה כשנה לוקחת לטרוזול (מעכבי ארמוטאג') .
לפני 3 חודשים התפתח טריגר פינגר באצבע האמה בשתי הידיים. הטיפול הפיזיותרפי לא עוזר.
קראתי היום בספח תופעות הלוואי של תרופת הלטרוזול שיש השפעה על היווצרות טריגר פינגר. שמחתי על התגלית הזאת כי אולי ימצא הפתרון לטריגר פינגר שמציק לי מאד. כמו שאמרו חז"לף "אפשר לחיות בלי שדיים אבל לא בלי ידיים".
האם ניתן לקבל תרופה חלופית ללטרוזול?
איילת שלום רב,
מדובר בתופעת לוואי שמאפיינת את כל קבוצת מעכבי ארומטאז.
ייתכן במקרה שלך כדאי לעבור לטיפול בטמוקסיפן.
שיחה עם המטפל , המכיר את פרטי מחלתך הכרחיים כדי להחליט על מעבר כזה.
שלום רב
סרטן שד מפושט לעצמות מקיץ 2011.
כבר שש שנים בטיפולים הורמונליים: טמוקסיפן, לטרזול, פסלודקס.
בפט האחרון הממצאים היו של התקדמות המחלה בבלוטות.
האונקולוגית הציעה לי איברנס עם אנאסטרזול או קסלודה.
בשיחה אמרה לי שאני כבר מספיק שנים בטיפולים הורמונליים והגיע הזמן לעבור לטיפול כימותרפי. בכל זאת הציעה לי כאופציה את האיברנס (יש לי ביטוח פרטי כך שאני יכולה לקבל את התרופה)
האם בשלב כזה יש עוד טעם לנסות את האיברנס? אני לא רוצה להיות שוב "מטורטרת" עם כדור שהשפעתו תהיה קצרת טווח עם כל הבלאגן של החלפת טיפול. אולי אם הקסלודה אמורה להשפיע לזמן ארוך יותר, עדיף לי לקחת אותה כי הבנתי שתופעות הלוואי מועטות יחסית.
תודה מראש
יעלה שלום רב,
בהחלט יש הגיון בתוספת זו.
דא- גם אם תחליטי לעבור לטיפול כימי, הרי שתוכלי לנסות את השילוב הזה גם מאוחר יותר.
בהצלחה,
היי. לאחר סרטן שד טריפל פוזיטיב עם רגישות גבוהה להורמונים. חמישה חודשים לאחר כימותרפיה עדיין עם הרצפטין. במהלך כל תקופת הטיפול עם זריקות לוקרין, ובארבעת החודשים האחרונים, לאחר הכימותרפיה עם מעכב ארומטז - אנסטרוזול. בשבועיים האחרונים הפסקה של גלי החום ותחושות הורמונליות כמו לפני מחזור חודשי נפיחות שדיים וכדומה, בדיקת אצל גניקולוג העלתה כי רירית צוואר הרחם מעובה, בבדיקות דם - e2 238, lh 0.3 fsh 2.3.
האם ייתכן כי זריקות הלוקרין לא מדכאות את השחלות? האם זה יכול להסביר התעבות של רירית הרחם?
אנא חזרי על ערכי בדיקות הדם.לדעתי לא מדויקות.
כמו כן מה היה עובי רירית ברחם?
שבוע טוב,
אחזור על בדיקת הדם. עובי רירית הרחם היה 20 מ"מ. פיסית תחושות הגוף שלי הן כמו לפני מחזור חודשי, לצד הפסקת גלי החום. עד לפני כשבועיים הייתי סובלת מגלי חום מרובים לאורך כל שעת היממה.
שלום,
אני בת 38, התגלה אצלי גוש בגודל של 7 מ"מ, עברתי ניתוח הסרה חלקי והקרנות. כעת התחלתי לקבל טמוקסיפן למשך 5 שנים. מקריאות של מאמרים באינטרנט נוכחתי לדעת שיכולות להיות השלכות לא פשוטות לשימוש בטמוקסיפן, בחלק מהמקומות הגדירו את התרופה כ Human carcinogen
אני נכנסתי לבלהלה ופאניקה בעקבות הצורך לשימוש בתרופהת למרות שמהבנתי מהאונקולוגית זוהי האלטרנאטיבה היחידה הקיימת לגבי. רציתי לשאול לגבי אלנרנטיבות קיימות אחרות בטוחות יותר? עד כמה השימוש בטמוקסיפן הכרחי וחיובי אם תיאורטית החלמתי מהמחלה?
תודה
טמוקסיפן הוא אחד ההמצאות הכי משמעותיות בטיפול בסרטן השד . תרופה זו הביאה לשינוי משמעותי במהלך המחלה.
היתרונות עולים על החסרונות.
יש גם אלטרנטיבות , אך החלטה כזו דורשת הכרות מעמיקה אתך ועם מחלתך.
הרופא המטפל שלך יוכל לייעץ לך בעניין.
רציתי לדעת אם יש בעיה לקחת טמוקסיפן בסמיכות עם תרופה כמו אומפרדקס/לנטון/ נקסיום?
בברכה
טלי
אני בת 57 וחליתי בסרטן שד מסוג טריפל נגטיב. סיימתי את הטיפול ב AC ומועמדת להתחיל טקסול. האונקולגית רוצה גם להוסיף תרופה בשם קרבופלטין ואני אישית קצת נרתעת מתופעות לוואי נוספות.
מה ההמלצות שלכם לגבי המשך טיפול?
קשה לתת תשובה בלי להכיר אותך ומחלתך.
באופן כללי - תופעות הלוואי העקריות מקורן דווקא בטקסול ולא בקרבופלטין.
שלום רב, אני כותבת את השאלה הזו מבוהלת לחלוטין ואשמח לקבל תגובה מכם. אחותי בת 34, בערך שנתיים מתלוננת על כאב בבית השחי, בצד שמאל קרוב לחזה. יותר לכיוון מעלה. היא לא מרגישה את הכאב באופן יומיומי אלא רק אם היא לוחצת על נקודה ספציפית במקום, אך בנוסף ובעיקר קורה בתדירות של פעם בשבועיים עד חודש שיש לה כאב חד מאד בזמן אימון למשל או כשהיא מרימה את היד. הייתי נוכחת פעמיים שלושה בהתקף כזה שלה ונראה שזה ממש משתק אותה. הכאב לוקח בערך חצי שעה עד שהוא חולף ולעתים גם בעזרת אדויל. המקום לא נפוח ואני עצמי מיששתי לה אותו ולא הרגשתי כל שוני מבית השחי השני. לפני כשנתיים כשרק התחילו הכאבים היא הייתה אצל רופאת המשפחה שגם בדקה ואמרה שהיא לא מוצאת נפיחות או בלוטות מוגדלות ושלחה לאולטראסאונד שד שתודה לאל יצא תקין. אבל זהו, מאז היא לא בודקת את הבעיה ואומרת שזה כנראה כאב של שריר שהיא צריכה לחיות אותו. אני לעומתה ממש חרדה ומבוהלת.
השאלה שלי היא כזו, אם היה גידול סרטני. כאב כזה במשך שנתיים לא היה אמור להחמיר? האם יש גידולים שמתפתחים ככ לאט ומפגינים כאב שהוא לא מתמיד אלא לסירוגין? לפי תיאור הכאב על מה זה יכול להצביע?
תודה רבה
היות ומדובר בכאב שקשור למאמץ ותנועה סביר להניח שמדובר בכאב שמקורו מהשלד. הכאב שאת מתארת אינו אופייני לגידול סרטני במיוחד לאור העובדה שכבר שנתיים מפריע לה. עם זאת קשה לאבחן את מקור הבעיה בצורה כזו וכמובן שמומלץ שאחותך תבדק שוב על ידי רופא בהקדם.
בהצלחה
כדי להיות שקטה, הייתי ממליצה לעשות גם ממוגרפיה. במקרה שלי למשל, הממוגרפיה נתנה תמונה מדוייקת יותר מהאולטרסאונד.
חברה יקרה,
צר לי, אבל לצורך ייעוץ מסוג זה יש צורך בפרטים נוספים על מחלת חברתך.
בברכה ושבוע טוב,