תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אמא שלי הייתה חולה בלימפומה (DLBC) וברוך ה' החלימה.
לפני כמה שבועות היא עברה פט סיטי לצורך מעקב ובתוצאות הכל תקין חוץ מממצא בשד. בתוצאות נרשם כך: ברקמת השד הימנית הודגמו לפחות שתי קשריות זעירות( אחד בעומק השד ,סמוך לדופן בית החזה והשנייה ברביע לטרלי תחתון בסמוך לפטמה) , ללא קליטה פתולוגית.
האם הממצא עלול להעיד חס וחלילה על גידול ממאיר בשד?
אודה מאוד על התשובה.
קשה לתת תשובה חד משמעית מהנתונים שהעברת. בדרך כלל סרטן שד מראה קליטה, אך לא תמיד ולא כשמדובר בממצאים קטנים מאוד. קרוב לוודאי שיש לאמא שלך בדיקות קודמות וניתן להשוות ולראות אם מדובר בממצאים חדשים או כאלה שהשתנו.
אם מדובר בממצאים שלא היו- יש צורך לברר. מומלץ שתפנה לרופא המטפל עם הבדיקות.
בהצלחה.
יש לי תופעות לוואי לא קלות כאבי שרירים,ירידה
בצפיפות העצם לוקחת לוטרוזול כשנתיים ,המליצה לי האונקולוגית לעבור
לאנאסטרוזול מבינה שזה מאותה משפחה
וקוראת שהתופעות לוואי דומות
האם אתם ממליצים לעבור
שלום רב,
אכן אנסטרזול שייך לאותה משפחה (מעכבי ארומטאז שאינם סטרואידלים).
יש נשים לא מעטות שמדווחות על העדפה ברורה לגבי תכשיר כזה או אחר ולכן זווה לנסות.
במידה ולא מסתדרת כדאי לבדוק אפשרות לעבור לטמוקסיפן.
בברכהת חג שמח,
פרופ' רינת ירושלמי
אני אונקולוגית שאובחנה לפני כשנה בסרטן מסוג הר 2. עברתי ניתוח כריתה חלקית כולל 5 בלוטות. בנוסף לטיפןלי כימו והקרנות שאותם סיימתי נותרו לי 3 טיפולים ביולוגיים ומזה חודש אני לוקחת לטרוזול.
לאחרונה אני חשה שהשד המנותח חם למגע לפרקים.
האם זו תןפעה שכיחה במצבי?
השד אינו אדום ואין ליחום
תודה
אם אין חום והשד אינו אדום אז קרוב לודאי שלא מודבר בזהום או דלקת. צריך לזכור שהשינויים שמתלווים לתהליכי הריפוי אחרי הניתוח והקרינה יכולים להמשך חודשים רבים ויתכן שזה ההסבר למה שאת מתארת. בכל מקרה מומלץ שתבדקי ע'י הרופא שלך.
בברכה,
היי
שמי ורד ואני בת 32 לאחר בדיקת אולטרסאונד של שני השדיים נמצאו גושים בקוטרים האחד-1.80 /5.18 ס"מ והשני 1.54 /1.60. נקבע תור לביופסייה .
ברצוני לדעת האם יש סימניים כלשהם במעידים על גידולים ממאירים
שינוי בצורת החזה או במרקמו ?
ואשמח לדעת האם גודל כזה של גוש יתכן בקרב נשים שאינו ממאיר
בתודה ורד
ורד, גודל הגושים אינו מעיד על ממאירות, יש מאפיינים מסוימים שיכולים להעלות את דרגת החשד כמו צורת הגוש וגבולותיו. בכל מקרה רק בביופסיה ניתן לקבל תשובה חד משמעית.
בהצלחה
שלום רב
לפני שנה אובחנתי בסרטן שד ללא מעורבות בלוטות. עברתי למפקטומי והקרנות והתחלתי טפול בטמוקסיפן. אני בת 62 ללא מחזור חודשי. עקב גלי חום קשים הומלץ לי עכשיו להחליף טפול לארימידקס. כמו כן בבדיקת אולטראסאונד גניקולוגי התגלתה רירית רחם מעובה 12ממ .אין לי דמום ווגינלי. האם נכון המעבר לארימידקס כבר לאחר שנה? האם עבוי רירית מעיד על ממאירות? מה עלי לעשות?
לאה
לאה שלום רב
ארימידקס תרופה יותר מטמוקסיפן באספקט של מניעת חזרה ולכן אין בעיה.
יש שני דברים שחשוב להקפיד בהם:
1)צפיפות העצם שלך - ארימידקס מדלל את צפיפות העצם
2) האם הייתה התייחסות למשקלך? ארימידקס שייך לקבוצת מעכבי ארומטאז .נמצא שהוא יעיל פחות אצל נשים שמנות.
אם את סובלת ממשקל יתר ייתכן שהתרופה העדיפה עבורך היא בן משפחה אחר ממשפחת מעכבי הארומטאז.
שבוע טוב,
תודה על התשובה.
בנושא משקל יתר אני בגובה 165 סמ ומשקלי נע בין 76ל78 קג. האם זה נחשב משקל יתר עבור התרופה?
לגבי צפיפות העצם אני במעקב. כרגע תקין.
תודה מראש ושבוע טוב
שמחה שפנית שוב.
בימים אלו התפרסמה עבודה שהשוותה ביןאנסטרזול ( ארימידקס) ללטרוזול (פמרה).
בשל מידע קודם, שארימידקס יכול להיות פחות יעיל אצל נשים עם משקל יתר, נבדקה ספציפית שאלה זו.
היה נראה שיש נטייה קלה לטובת לטרוזול , נטייה זו סוכמה שלא משמעותית ולכן נראה שאת יכולה להרגיש בנוח עם ההחלפה.
בתשובתך לא הגבת על נושא רירית הרחם המעובה בתשובת האולטראסאונד.
אודה לך מאד אם תוכלי להתיחס לנושא
לאה שלום,
שימוש בטמוקסיפן גורם לעיבוי רירית הרחם, אצל מרבית הנשים.
עיבוי זה אינו מדאיג, כל עוד מראה העיבוי הינו אופייני לשימוש בטמוקסיפן.
גניקולוג/ית מנוסה יכול לאמר האם מדובר בעיבוי נורמלי או חריג.
בכל מקרה, עכשיו משאת עוברת לטיפול בארימידקס יש לצפות לחזרת הרירית לעובייה הנורמלי.
בהצלחה,
שלום לכם
רציתי לשאול בקשר המצב שלי היום. קצת מבולבלט לאחר שנה של גידלוי גידולים סרטניים בשד, בעיקר שמאל. סיפור משפחתי של המחלה.אני החלתתי לא להמשיך סבב של בדיקות כל חצי שנה. גילו לי ב2013 דיגול טרום סרטני...וביקשתי לבצע מסטקטומי דו צדדי. תוצאות האונקוטייפ רמה 8. Dcis letf/ עם פברואדנומה גדול. IDC right הסטידויות בכל השד.
לאחר קבלת הבדיקות אני מטופלת עם "טמוקסיפן" לכ שנתיים בחצי ועוד לעוד 5 שנים.
אני הגעתי למקום של אי בדעות כשפוגשת רופא אונקולוגית חדשה ממש אתמול והיא לא מבינה "על מה מדובר" ??
מה קורא עם המעקב למחלה שלי? אני לא יודעת למי לפנות.
לידיעתכם הרופא הראשונה שטיפלה בי בגילוי ולאחר בדיקות היא לא מקבלת חולים למעקב אלה לטיפולי כימיו וקרנות בלבד.
אשמח לקבל תשובה מכם.
סיל שלום רב,
לצערי , לא ברור היכן הקושי ומה את שואלת.
מציעה שתכיני דף עם שאלות לברור מול האונקולוגית המטפלת.
אם יש שאלה ספיציפית שנשארה פתוחה , אשמח לענות.
שלום יוליה,
אכן סרטן מסוג טריפל נגטיב נחשב יותר בעייתי מבחינת האופציות הטיפוליות אך יש שיפור בסיכויי ההחלמה עם מתן טיפול כימותרפי. סיכויי ההחלמה תלויים במאפיינים נוספים כמו מצב הבלוטות ודרגת ההתמינות של הגידול. באופן כללי לפי מחשבונים שונים סיכויי ההחלמה בשלב 1 הם מעל 90% ב 5 שנים. תוכלי לקבל מידע מדיוק יותר מהרופא המטפל לאחר שיהיו תוצאות הניתוח.
שוב בהצלחה
אני בת 53. יש לי סרטן שד מפושט לעצמות עם רצפטורים גבוהים לאסטרוגן ופרוגסטרון.
קיבלתי כבר טמוקסיפן, לטרזול ועכשיו פסלודקס. אני מרגישה טוב, ללא כאבים.
מאז התחלתי לקבל את זריקות הפסלודקס באוגוסט 2016 הייתה עלייה מתמדת במרקרים. בפט שעשיתי לפני 3 חודשים, התקבלו הממצאים האלה:
כיום קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות קטנות חדשות ברטרופריטונאום ובבלוטה מאחורי האקסטרנל איליאק משמאל.
קליטה פתולוגית של FDG בחלק מנגעים רבים בשלד. הנגעים כיום סקלרוטיים יותר.
סיכום: תגובה סקלרוטית כיום בחלק מהנגעים, ייתכן על רקע הטיפול.
הייתי אצל האונקולוגית בשבוע שעבר, ובעקבות עלייה נוספת במרקרים היא שלחה אותי לפט נוסף.
רציתי בבקשה לשאול:
1. מדוע בסיכום של הפט, למרות שנצפתה קליטה חדשה בבלוטות, לא כתוב שיש התקדמות של המחלה? הקליטה בבלוטות לא נחשבת להתקדמות?
2. האם העלייה במרקרים קשורה למה שנצפה בבלוטות?
3. האם צריך להחליף טיפול, ואם כן, איזה סוג טיפול אני יכולה לקבל עכשיו?
סליחה על האורך והשאלות המרובות
תודה רבה מראש!!
יעלה שלום רב,
הרושם הוא שיש תגובה מעורבת.מצד אחד תגובה טובה בעצם אבל אולי מעורבות אתרים נוספים.
רליטה בבלוטות אינה בהכרח מעורבות מחלה.
ולכן ביקשה הרופאה שלך לחזור על ההדמיה ולראות האם באמת יש התקדמות ואש כמובן צריך להחליף טיפול.
הנני בת 51 בריאה בדרך כלל. ללא וסת כבר כשלוש שנים. לפני כשבוע החלו כאבים בפטמות. ללא הפרשה או שינוי במראה.
אני מודאגת מאחר ומאז שנכנסתי לגיל המעבר לא הרגשתי כאבים/ רגישות בפטמות.
שאלותיי:
1. האם זו תופעה שיכולה לקרות גם בגיל המעבר?
2. האם עליי להבדק על ידי כירורג שד?
בתודה מראש על ההתייחסות.
שלום שרון,
בדרך כלל בעיה של כאב או רגישות סימטרית בשתי הפטמות אינה מדאיגה גם בגיל המעבר. אך מומלץ שתיבדקי ע'י כירורג שד.
בברכה
גם אם מדובר בדם יבש מרבית המקרים הסיבה לכך היא לא גידול סרטני. הסיבות לדמומים מהשד כוללות גידולים שפירים בצניוריות החלב, דלקות, פציעה ועוד. מומלץ שתבדקי ע'י כירורג שד.