תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
יוליה - אין תשובה שהיא נכונה. השאלה מה מתאים לך כרגע. על פניו אי אפשר לתת הכוונה והמלצה חד משמעית בלי לבדוק לעומק את הפרטים-כלומר לבדוק אותך ולראות את ההדמיה שעברת, מה גם שלא ציינת בת כמה את.
באופן כללי אם מדובר בגידול קטן שניתן להסיר ללא עוות משמעותי של השד, ההחלטה ללכת על ניתוח קטן בשלב זה נראית לי הגיונית. קרוב לודאי שיומלץ לך לקבל טיפול כימי, ויהיה לך זמן בשלב זה לברר את התשובה הגנטית ולהחליט בלי לחץ של זמן אם ברצונך לעבור ניתוח גדול יותר לפני הקרינה.
בהצלחה.
שוב במגבלות היכולת לתת יעוץ דרך המחשב נראה לי סביר מאוד בשלב ראשון לטפל בגידול שאובחן, ולנצל את הזמן שדרוש לטיפולים הכימותרפים בשביל לברר את התוצאות הגנטיות ולהתיעץ ולשקול אם נכון לבצע כריתה מפחיתת סיכון בתום הטיפולים.
בהצלחה ורפואה שלימה
שלום דוקטור
האם גומה (כמו סדק קל) בתוך הפירמה משמעותו פיטמה שקועה?
אנחנו ממליצים לכתוב הודעתך בפורום תזונה למתמודדים עם סרטן:
http://www.cancer.org.il/forums/29.aspx
לכבוד פרופ' ירושלמי,
חולה גרורתית (סרטן שד): כבד, עצמות, ריאות. לאחר טיפולים הורמונליים, כימו, הקרנות וביולוגיים. HER 2 - שלילי. רצפטורים חיוביים. לאחרונה, ביצעתי בדיקת אנדרוגן כאשר התשובה הייתה חיובית.
ראיתי בספרות , כי ככל שהאנדרוגן חיובי, הרי שבחו"ל קיימים מחקרים עם ABIRATERONE ACETATE (זאיטיגה) + פרדינזון. האם ניתן להשתתף בארץ, במחקר זה או האם ניתן להצטרף בארץ, למחקר בחו"ל? כיצד מתבצעת הפרוצדורה? אודה לתשובתך.
שלום רב,
קיימת ספרות הנוגעת לטיפול בסרטן השד עם טיפול אנטיאנדרוגני. הספרות בעיקרה בסרטן שד מסוג טריפל נגטיב.
כתבת שמחלתך בעלת קולטנים להורמונים.האם נבדק אופי המחלה בגרורה?
ייתכן והגרורות אינן בעלות קולטנים להורמונים.
בכל מקרה אפשר לשקול טיפול אנטיאנדרוגני גם ללא מחקר.
אנא הפני שאלתך לאונקולוג/ית המטפל .הם ידעו אם הטיפול רלוונטי עבורך.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום אורית,
גוש היפואקוגני הוא תיאור של גוש מוצק ולא ציסטי. גם כשדרגת החשד היא נמוכה מקובל להמליץ על ביופסית מחט על מנת לדעת בוודאות גבוהה יוותר שאכן מדובר בגוש שפיר.
בהצלחה
חסרים לי פרטים על אופי מחלתך.
באופן כללי DCIS אינו מחלה עם פוטנציאל לשלוח גרורות ולכן יש להניח שאפשר לוותר על אותם 3.5 חודשים.
כל טוב
אני מבינה שאובחן גידול בקוטר 1 ס"מ ללא מעורבות בלוטות לימפה. (כפי שנראה בבדיקות ההדמיה).
במצב זה אין מקום לחפש גרורות מרוחקות , כיוון שהסיכוי שזה קיים הינו שואף ל-0.
בהצלחה,
פרופ ' רינת ירושלמי