תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב פרופ ירושלמי,
בסרטן שד הורמונלי
האם היית רואה בחיוב את השימוש היומי בתרופה
איבופרופן (cox 2) במטרה לטפל בדלקתיות שיתכן וסרטן השד מושפע ממנה.
כמובן באישור רופא המשפחה.
תודה וברכה ולהתראות.....
שלום רב,
יש ספרות רבה על השפעות אנטי סרטניות שיש למשפחת תרופות זו.
לצערי, אין עבודות קליניות משמעותיות שמצדיקות שימוש כזה כטיפול נוגד סרטן שד.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
עברתי לפני חצי שנה ניתוח והקרנות.
לאחרונה מרגישה כאב בשד המנותח באיזור הפיטמה.
האם נורמלי? יש סיבה לדאגה?
אור שלום רב,
נורמלי לחלוטין.
המשיכי מעקב אצל הכירורג/אונקולוג.
מירנה מכילה נגזרת של פרוגסטרון . קיים ויכוח בין המומחים על הקשר בין טיפולים הכוללים פרוגסטרון לבין סרטן השד.
יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם ממידע מצטבר על קשר של לפחות חלק מטיפולי הפרוגסטרון לבין סרטן השד.
למשל מאמר שהתפרסם לאחרונה :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27898258
אם אובחנת עם סרטן השד , ממליצה להמנע מטיפולים הכוללים הורמונים , במידת האפשר.
האם יתכן שסרטן בשד שמגיב 100% לאסטרוגן 90% לפרוגסטרון. HER2 שלילי הוא למעשה סוג גרורה של גידול אחר?
האם בבדיקת הגידול חאחר ניתוח (יש גרורה בזקיף) ניתן לקבוע בודאות את מקור הגידול?
האם פטסיטי מייתרת את הצורך בקולונוסקופיה?
תודה רבה ןחג שמח
1+2 תאורטית כן. מעשית- הפתולוג מבצע מספר של צביעות פרט לצביעות להורמונים, כך שלמעשה אין ספק במקור הגידול.
יש מקום לעלות שאלה כזו במקרים שידוע על גידול נוסף שגם הוא בעל קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון. (באמת תאורטי..)
3. PETCT אינה תחליף לקולונסוקפיה.
פרופ רינת ירושלמי
אני בת 52 . עברתי כריתה חלקית להוצאת קרצינומה של 6 ממ בשד. במהלך הניתוח נמצאה בלוטת זקיף נגועה. בכחצי סמ. האם יש סיכוי שלא התפשט באמצעות מערכת הלימפה?
שאלה נוספת- מתי מומלץ לכרות שחלות בגידול שמגיב 100% לאסטרוגן ו90% לפרוגסטרון.
ואחרונה - כאשרher2 שלילי . טיפטל כימוטרפי יעיל?
תודה רבה
שלום רב
את שאלתך הראשונה איני מבינה.
לגבי כריתת שחלות-
אני מניחה שאת עדיין מווסתת ובשל מעורבות הבלוטה המליץ הרופא המטפל להפסיק פעילות שחלתית.
אם זה המקרה- מוטב לעשות זאת בהקדם האפשרי.
טיפולים כימים מסייעים גם כאשר HER2 שלילי.
בהצלחה,
הגידול נוצר כתוצאה משגשוג רקמת החיובר בשד. ההתנהגות שלו כשל גידול הסרכומה.
קיים גידול פילואידס שפיר, ממאיר ואחד שהוא בדרגת ביניים.
הטיפול העיקרי לכל הסוגים הוא בעיקרו כירורגי.
הפרוגנוזה תלויה בסוג.
בוקר טוב,
אמא שלי נפטרה מסרטן השד (לא גנטי) ולי יש המון פיברואדנומות בשני השדיים. בת 32, עוברת US כל חצי שנה ובדיקה אצל הכירורגית. אחרי ניתוח להוצאה של שתי פיברואדנומות גדולות יחסית ומספר ביופסיות. בזמן האחרון שמתי לב לתופעה מוזרה - בזמן מקלחת (אני מתקלחת במים רותחים), רק שד אחד מאדים, השני לא. לפני כשבועיים עברתי US ולא מצאו משהו חדש. האם זה יכול להיות תסמין וכדאי לחזור לרופאה? (התור הבא עוד חצי שנה).
תודה
באופן טבעי הגוף שלך לא עומד באמצע הזרם כך ששד אחד נחשף יותר לטמפרטורה הגבוהה ומאדים בהתאם.
תדי שלום רב,
אתחיל בעניין עקרוני שאת בוודאי מודעת לו. לא ניתן לקבוע טיפול פרטני דרך אתר כזה או אחר.
יחד עם זאת , כאשר מדובר בסרטן שד גרורתי , הרגיש להורמונים , ההנחיה היא לתת טיפול אנדוקריני , המכוון לקולטנים אלו ולא לטפל בכמיה- אלא אם כן יש עדות לכך שהמחלה עמידה לטיפול אנדוקריני, או שיש צורך בתגובה מהירה מאוד בשל מצב מסכן חיים.