תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
הטיפול נקבע על סמך מספר רב של פרמטרים ולא רק על סמך שמו של הגידול.
באופן כללי סרטן שד מיקרופפילרי נחשב לאחד הנדירים, בהשוואה לסרטן השד השכיח, זה מופיע פעמים רבות עם מעורבות של בלוטות בבית השחי.
בהצלחה ושבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום,
ברצוני לברר בנוגע לטיפול בסרטן השד:
אחותי חולה בסרטן השד דן צדדי עם גרורת במוח קיבלה טיפול TDM1 פעמיים אולם הטיפול השלישי נדחה שלוש פעמים עקב תוצאות בדיקת דם והפעם הרופאה החליטה להפסיק לחלוטין את הטיפולים.
האם לא ניתן לקבל טיפול אחר שימשיך את התהליך?
תודה,
שלום
אנא פרטי היכן הגרורות ומה בספירת הדם מנע ממתן טיפול.
שלום!
ביתי בת 8 חודשים ולא יונקת מאז שהיא בת חודשיים בערך. שאבתי עד סביבות גיל 4 חודשים. היום שלחצתי על הפטמות באחת יצא עדיין חלב ובשניה נוזל צהוב ואז חלב.
סתם נראה לי קצת מוזר שעדיין יש ובכמה מקומות שקראתי הבנתי שזה יכול להיות סימן לא טוב.
כמה זמן לוקח לאחר ההנקה לחלב להתייבש? מתי זה אמור להיות חריג?
מעט הפרשה חלבית בעת לחיצה על הפטמות היא בדרך כלל נורמלית גם חודשים לאחר סיום הנקה.
במקרים נדירים תתכן בעיה הורמונלית שגורמת להפרשת חלב. בכל מקרה מומלץ שתבדקי ע'י הרופא שלך.
בברכה
התחלתי ליטול כדורי שינה בשם נוקטורנו, ומאז איכות החיים שלי עלתה פלאים. אני נמצאת בשלב הטקסול + הביולוגי, נרדמת מהר אך ללא כדור שינה מתעוררת כל חצי שעה, השינה אינה רציפה וההשכמה בערך ב- 04:00. אני ממשיכה לעבוד כרגיל במהלך הטיפולים . אני מודעת לתלות שגופי יפתח , אך מאידך איכות החיים חשובה לי לבריאותי . האם קיימת אלטרנטיבה רפואית אשר לא יוצרת תלות? מה עצתכם בעניין? תודה.
הסיבה השכיחה ביותר לבעיות שינה היא שימוש בסטרואידים , הניתנים לפני הטיפול.
נהוג להפחית את השימוש בסטרואידים לאורך הטיפול בטקסול. יש לצפות להטבה בנושא השינה.
בברכת שבוע טוב,
אני בת 78.
עד גיל 75 עברתי בדיקות ממוגרפיה באופן קבוע כל שנתיים .
האם על י להמשיך בבדיקות כל שנתיים ?
תודה.
היות שלא נכללו נשים בגילאים מבוגרים במחקרים שבדקו את היעילות של ממוגרפיות, אין המלצות מבוססות לגבי ביצוע ממוגרפית סקר בנשים בגילך.
ההמלצה היא להמשיך לבצע ממוגרפית סקר כל עוד מדובר באישה שהיא יחסית בריאה ולכן תרויח מגילוי מוקדם של סרטן שד.
אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך, גם על מנת לקבוע מהי דרגת הסיכון שלך (לפי סיפור משפחתי וגורמי סכון אחרים לסרטן שד) ולהחליט ביחד על הצורך בהמשך ביצוע של ממוגרפית סקר.
ידוע לי כי תרופה בשם אייברנס ניתנת לטיפול בסרטן השד. לכן, למי שנשאר ויכול לסייע בדחיפות אודה לקבלת התרופה או למישהו שמכיר אדם כזה. זה רק מה שיכול לעזור בהחלמה! בבקשה בבקשה..
תודה רבה
היי מעונייננת מאוד
אשמח לטלפון שאוכל להתקשר ולקבל פרטים
אני מתעניין בביטוח מחלות קשות של חברת מיגדל
"היחודיות שלו" הוא שזוכים התביעה גם בגילוי מוקדם של סרטן !
אבל:
ההגדרות שלהם לסרטן הם:
0.2.2 סרטן - )Cancer - )נוכחות גידול של תאים ממאירים הגדלים באופן בלתי מבוקר וחודרים ומתפשטים לרקמות הסביבה או לרקמות אחרות. מחלת הסרטן תכלול לויקמיה, לימפומה ומחלת הודג'קין.
מקרה הביטוח אינו כולל: 1.10.2.2 גידולים המאובחנים כשינויים ממאירים של Situ in Carcinoma ,כולל דיספלזיה של צוואר הרחם CIN3 ,CIN2 ,CIN1 או גידולים המאובחנים בהיסטולוגיה כטרום ממאירים; 2.10.2.2 מלנומה ממאירה בעובי פחות מ- 75.0 מ"מ, עם פחות ממיטוזה אחת לממ'ר וללא אולצרציות )התכייבויות(; 3.10.2.2 מחלות עור מסוג: 1.3.10.2.2 Hyperkeratosis ו - Carcinoma Cell Basal; 2.3.10.2.2 מחלות עור מסוג Carcinoma Cell Squamous אלא אם כן התפשטו לאיברים אחרים. 4.10.2.2 מחלות סרטניות מסוג סרקומה ע"ש קפושי בנוכחות מחלת ה - AIDS; 5.10.2.2 סרטן הערמונית המאובחן בהיסטולוגיה עד ל- Mo No T2 Classification TNM( כולל( או לפי Score Gleason עד ל- 6( כולל(; 6.10.2.2 לויקמיה לימפוציטית כרונית )L.L.C )עם ספירה של פחות מ lymphocytes cell B 000,10/ul ובלבד שהמבוטח לא מקבל טיפול תרופתי; 7.10.2.2 סרטן תירואיד שבו לא הוסרה כל הבלוטה; 8.10.2.2 פוליפים במעי או בכיס השתן שאינם מחייבים פעולה רפואית מעבר לכריתה מקומית; 9.10.2.2 גמופתיה מוקדמת MGUS ובלבד שהמבוטח לא מקבל טיפול תרופתי; 10.10.2.2 lymphoma cell T של העור, ובלבד שמדובר בנגעים שטחיים על פני העור בלבד, המחלה הקשה תכוסה בשלב בו הגיעה ל - LY CELL T
כלומר מהבנתי ,אם אין גרורות לא ניתן לזכות בתביעה,כלומר שזב שזירת חול בעיניים בקשר לגילוי מוקדם
תשובתכם בבקשה
שרון שלום רב
ממליצה שתפני לעובדת סוציאלית מטעם האגודה למלחמה בסרטן להבין מי איש המקצוע המתאים לענות על שאלותייך בנושא זה.
בהצלחה,
לפני שנתיים הייתה לך מחלה מאוד מוקדמת . במצב כזה נמנעים מבדיקות מיותרות כיוון שהסיכוי לגרורות אפסי.
וגם אם מוצאים תאורטית גרורה - אין בזאת לשפר את סיכויי הריפוי.
לא החמצת דבר. נשמא שטיפלו בך היטב.
בהצלחה עם הבדיקות.
שלום רב.
אני בת 37. נמצאת במעקב MRI שד בשל סיכוי מוגבר לסרטן שד לפי ייעוץ גנטי. Brca1/2 שלילי.
כעת 8 חודשים לאחר לידה ועדיין מניקה חלקית. ( בעיקר בשעות הערב והלילה).
בנסיון לקבוע תור לבדיקה נאמר לי במור מאר שאינם בודקים שד שמניק ובאסותא מוכנים לבצע את הבדיקה בזמן שאני מניקה. שאלותיי הן:
1. האם זוהי שיטת המעקב המומלצת בגילי לאור הפרסומים על שקיעת החומר המוזרק במוח?
2. האם ניתן להגיע לפענוח מיטבי של MRI בשד שמניק?
1. נכון להיום אין חשש משקיעת הגדולויניום.
2. הפענוח יהיה מוגבל.
ממליצה להעזר בסונר שדיים בינתיים.
בברכה ובהצלחה,
שלום שירה,
לא נראה לי שיש קשר בין התלונות שלך וממצאי הסונר ונטילת המטוטרקסט.
ב BIRADS3, ההמלצה היא בדרך כלל מעקב של 6 חודשים, אך מומלץ שתבדקי ע'י כירורג שד שיעריך גם את הסיכון האישי שלך וגם יבדוק אותך ואת הסונר שעברת ויחליט אם יש צורך בביופסיה.
בהצלחה!