תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, כל עוד את אינך נשאית - הסיכון שלך הוא של אישה ממוצעת באוכלוסיה. אך לא פרטת את הסיפור המשפחתי מהצד של אבא, צריך לזכור שהסכון מגיע משני הצדדים בוןתה מידה. אם אין סיפור משפחתי בצד של אבא אז עליך להיות במעקב שגרתי כמו כל אישה. בארץ מומלץלנשים בסכון ממוצע להתחיל ממוגרפיות רק בגיל 50.
בברכה
היי, אני אמורה לעבור בדיקה ואבחון של ממוגרפיה בשבוע הבא ואני די בלחץ. הבנתי שישבדיקה דיגיטלית שנקראת ABVS לאבחון ללא חששות.. מישהי מכירה.
מצ"ב קישור למי שאינה מכירה
היי לכולן,
מישהי מכירה אולי את שיטת ABVS לבדיקה ממוגרפית?
באוגוסט עשיתי אולטרסאונד שיצא birads 4 והפנו אותי לביופסיה עשיתי והתשובות יצאו תקינות היה חוסר התאמה בין הביופסיה לאולטרסאונד. הרופא ביקש מעקב אחרי שלושה חודשים .. בדצמבר עשיתי אולטרסאונד חוזר ויצא bi rads 2 והרופא הפנה אותי לmri. ב mri יצא birads 5
עכשיו אני צריכהלעשות ממוטומיה או ביופסיה תחת mri
על איזה בדיקה אתם ממליצים?
אני בחרדות כבר שהמחלה בכל הגוף..
שלום,
לא ניתן לקבוע איזה סוג ביופסיה הכי מתאימה לך מבלי לראות את כל בדיקות ההדמיה. מומלץ שתפני לכירורג שד עם כל ההדמיה שבצעת בהקדם.
בהצלחה.
אהלן אהלן
אני בת 33 ובחודש האחרון התגלו אצלי ורידים בולטים על החלק התחתון של שד ימין. הייתי בטוחה שזה יעלם אך לא כך קרה.
בנוסף, בשבוע האחרון מופיעים אצלי כאבים בבטן התחתונה. זה מרגיש לי כמו בשחלות, אבל אני לא בטוחה. בחודש האחרון חזרתי לספורט אחרי הפסקה של כחודשיים, וייחסתי את הכאבים לאימונים. לפני כשבוע סיימתי מחזור, כך שאנני הריון. החחש שלי הוא שמהלחץ בו שריתי בחצי שנה האחרונה בעבודה, תופיע חס וחלילה מחלה. אני מאובחנת כבי-פולר כ 20 שנה ונוטלת סרוקוואל, ליתיום, ציפרקלס וקלונקס במידת הצורך. בנוסף נוטלת יותירקס לבלוטת התריס, כך שאולי זה גם חלק מהתופעות לוואי.
שאלתי היא: האם יכול להיות שורידים בולטים הם סימן מוקדם לסרטן השד?
האם עליי לקבל הפנייה מרופא משפחה כדי ללכת לבדיקה ידנית אצל רופאה? האם הרופאה הזו צריכה להיות גניקולוגית?
שבת שלום, ותודה מראש.
שלום מרגלית,
ורידים בולטים יכולים להיות סממן של בעיות שונות לאו דווקא סרטן שד. אני ממליצה שתפני לרופא המשפחה שיוכל לבדוק אם את צריכה בירור נוסף לתלונות השונות, והפניה לכירורג או רופא אחר.
רפואה שלימה.
מיועדת לעבור נתוח בשד DCIS ולאחר מכן הקרנות
מקריאה באינטרנט הבנתי שיש טכנולוגיה שאפשר לקבל הקרנה אחת בזמן
הנתוח.
האם כך ובאיזה בי"ח מישמים את זה?
תודה....
נדיר שגוש סרטני יתפתח בסמיכות כזו לטיפול, אך חשוב שתפני לרופא על מנת שיבדוק אם יש צורך בבירור הגוש.
בהצלחה,
דר' מנס
קיבלתי 4 מחזורי AC כל שבועיים, שכנראה עדיין בגופי, ופעם אחת טקסול,הרצפטין, פרג'טה. השבוע כל יציאה בשרותים ממש שורפת לי את פי הטבעת! חוץ ממשחת תינקות להקלה,מקומית, יש משהו אפשר להוסיף לאוכל שיקל עלי? אין לי עצירות. בשבועיים שלפני כן היו דמעות צורבות שגרמו לי פצע ליד העין.
אוסי שלום רב,
טיפולים כימיים גורמים לגרוי ריריות ויתכן שבזה מדובר.
אם הסימפטומים לא חלפו , יש לפנות לפרוקטולוג. פעמים רבות הסימפטומים מלווים בפיסורה אנאלית או טחורים.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב,
לא נראה שמה שאת מספרת שייך לטיפול.
בינתיים להמשיך כרגיל ולהבדק בהקדם.
בברכה,