תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום לפרופ' ירושלמי,
תודה על ההרתמות לעזרתנו והמענה המהיר .
שתי שאלות:
1. בבדיקת HER-2 ראשונה נמצאתי בורדן ליין, והביופסיה נשלחה לדגימת פיש. דגימת הפיש הראשונה נהרסה ואילו בשנייה התבשרתי על HER-2 חיובי. עד כמה אמינה הבדיקה?
2. סיימתי מחזור מלא ב-A.C, אמש עברתי בדיקת אולטרא סאונד. הממצאים הראו כי לא חל כל שינוי בגודל הגידולים (שד 1.2 ס"מ, בלוטה 1.1 ס"מ).
מבקשת לדעת מניסיונך האם גידול סטטי שכיח או שמא חלילה אני מקבלת טיפול לא מותאם .
תודה על התשובות
שלום רב,
אם קיבלת תשובה חיובית ב FISH, עלייך לקבל טיפול כימי שכולל טיפול ביולוגי.
העדר תגובה , יכול להעיד על גידול עמיד לטיפול כימי או לחלופין את הצורך בתוספת של הטיפול הביולוגי.
בהצלחה בהמשך הטיפול,
פרופ' רינת ירושלמי
עדי שלום רב,
BIRADS 3 פירושו של דבר שהרנטגנולוג חושב, שקרוב לוודאי מדובר בממצא שפיר, אך כזה הדורש מעקב.
בכל מקרה, יש לחזור עם התשובות לרופא שהפנה אותך לבדיקה - שיעריך האם יש התאמה בין הבדיקה הגופנית לממצאים הרנטגנים.
בברכה,
שלום, מקבלת טקסול שבועי והרצפטין כל 3 שבועות. סובלת מפנים אדומות ובוערות.
האם מישהי נתקלה בבעיה, האם יש המלצה מה ניתן למרוח שירגיע?
לילך שלום רב,
התגובה אופיינית לטיפול בטקסאנים. לעיתים הסימפטומים הם דווקא ,תגובה לטיפול בסטרואידים שניתנים לפני הטיפול בטקסאנים.
למרבה הצער, הטיפול היעיל ביותר הוא הפסקת הטיפול ועד אז תכשירים אנטי אלרגים למינהם.
כל טוב ,
תהילה שלום רב,
טמוקסיפן הופך ליעיל אחרי שעובר מטבוליזם בכבד. פעולה זו קורית באמצעות אנזימים שונים בכבד.
תרופות שונות מתפרקות בגוף באמצעות אותם אנזימים ולכן עלולות להוריד את האפקטיביות של הטיפול בטמוקסיפן.
אחת הקבוצות הכי משמעותיות היא קבוצת נוגדי הדכאון.
יש לציין, כי כיום יש ספרות חדשה,שמעוררת ספק בטענה זו . כך או כך, ציפרלקס נחשבת כ"בטוחה".
איזה טיפול?
פרופ רינת ירושלמי
כיום אני לאחר טיפול שלישי ב- A.C
תופעות הלוואי לאחר שני הטיפולים הראשונים היו מינוריים מבחינתי, כך שהמשכתי בחיי ובעבודתי ללא קושי משמעותי.
החל מהטיפול השלישי (לפני שבוע וחצי) אני סובלת מכיבים או פיסורות ברקטום שהחמירו מיום ליום, כאבים בלתי נסבלים וירידה חדה בהמוגלובין (10 במקום 12 בתחילת הדרך), בנוסף נדבקתי בדלקת בקנה הנשימה (לפני ארבעה ימים) וגופי אינו מסוגל להתמודד עם השיעולים הבלתי פוסקים., אני ישנה בין שעתיים לארבע שעות בלילה והעייפות מכריעה אותי נפשית. ממצב של עשייה ופעילות אני חשה שאני בדרך לאבד אופטימיות.
תופעת לוואי שהופיעה לפני כחודש היא פריחה מפושטת בגוף (למעט הפנים וכפות הרגליים), הפריחה לא נראית כתגובה אלרגית אלא יותר כפצעים קטנים שטחיים עם מחזוריות מסויימת (חלק מתייבשים ואז יוצאים חדשים).
מאז הטיפול הראשון חום גופי הפך להיות 37.7 ולעיתים מגיע ל-38 (חודש וחצי).
האם תופעות הלוואי מוכרות? מה יכול להקל עלי (מעבר למנוחה)? תודה
נשמע שאת מותשת.
על פי רוב, נשים שרוצות להמשיך לעבוד "מורידות הילוך".
לגבי התסמינים- יש מספר אפשרויות החל מתגובה לטיפול, זיהום ויראלי ועוד....
אין תחליף למפגש דחוף עםהרופא המטפל.
בברכת בריאות שלמה,