תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום דוקטור,
אמא שלי בת 68, אובחנה לפני מספר שנים בבדיקת ביופסיה
פיברואדנומה ישנה ב 2 השדיים,
האם ממצא זה בכלל הגיוני בגיל כזה?
תודה מראש.
שלום
פיברואדנומות בדרך כלל מאובחנות בנשים בגיל הפוריות.
יתכן גם שאישה לאחר גיל הפוריות תאובחן עם פיברואדנומה ישנה שלא היתה מודעת לקיומה (למשל בעת ביצוע ממוגרפיה לראשונה). אם מדובר בגוש חדש באישה לאחר גיל הפוריות הממצא של פיברואדנומה אינו הגיוני.
האם גוש כזה יכול להיות מאובחן בבדיקת אולטרה סאונד בלבד?
שלום,
אני מקווה שמתאים לשאול כאן.
מעוניינת לעשות איפור קבוע לגבות לפני התחלת הטיפולים בקרוב.
האם זה מותר מבחינה רפואית? האם יש מקומות שאפשר לעשות זאת שמכירים את הנושא ומיועדים לחולי סרטן?
תודה
אפרת שלום,
מותר בהחלט.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי
שלום רב, אני לאחר כריתה דו"צ בשל גידולים, הושתלו מותחנים וכרגע קיימת סינמסטיה. (בשל כך הופסק מילוי המותחנים). ניתוח להחלפת שתלים נקבע לי בעוד כשנה. האם קיים חשש להרעה בעקבות הסינמסטיה לאור העובדה שמועד הניתוח כה רחוק? עד כמה קשה לתקן זאת בניתוח החלפת השתלים ? אם בכלל? בתודה מראש על תשובתכם
לא ממליצה לעשות בדיקה באונקוטסט
אני מאוכזבת הזהרו רק כסף מעניין אותם
אודה לכם את תייעצו לי האם ישנה דרך לעזור לקרובת משפחה שגרה בבלארוס ואינה תושבת ישראל. השבוע התגלה כי היא חולה בסרטן השד וככל הנראה בשלב הראשון הם עושים ביופסיה ללא CT ולאחר מכן רוצים להתחיל את הטיפול הכימי. נאמר למשפחה כי חולים רבים נוהגים להביא את התרופות ממדינות מתקדמות כמו גרמניה. האם יש דרך שאוכל לפעול כדי לספק להם עזרה? האם ישנם פעולות או מידע נוסף שצריך לקבל בטרם קבלת הטיפול? עושה רושם כי הידע של מדינה זו אינו רב בכל הנוגע לדרכי הטיפול. אודה לכם על עזרתכם
לגבי מטופלת שאינה תושבת הארץ- ברוב בתי החולים יש מחלקה שעוסקת בתחום של תיירות מרפא.
בהצלחה
3 שנים לערך אחרי סרטן השד דרגה 2.
עברתי כריתה ושחזור מרקמות שומן מהבטן,כימו,ביולוגי וכדור ל 7 שנים.
שני הגידולים שהיו לי היו שונים,אחד פולשני והשני לא ועוד מוקדים של לובולר.
הורמונים חיובים,her2 חיובי .
לאחרונה התגלה גוש בשד המשוחזר בגודל חצי ס"מ. באולטראסונד - יתכן שאתי birdsc4.
ממתינה לתשובה הפתלוגית ,,עברתי את זה כבר אבל שאלתי היא עד כמה הסיכוי גבוהה שזה ממאיר וסרטן? איזה אפשרויות יש עוד מעבר לכך שזה לא ציסטה,לא שפיר על פי ממצאי האולטראסונד,
מתנצלת אולי זה נשמע קלישא שאלתי אבל אני הולכת לאיבוד נפשית במחשבה לעבור זאת שוב וייתכן שרק הרע במיעוטו,
האם כורתים את השד המשוחזר?האם חייבים לנתח ולהוציא או לתת טיפול,
ברור לי שהכל תלוי בממצאי הגידול ויחד עם זאת ועם כל המודעות שלי קשה לי מאד,
בברכה ותודה
אילנה
שלום אילנה,
קשה לומר מה הסיכוי לכך שמדובר בסרטן. יכולים להופיע גושים שונים (גגם שפירים) בשד משוחזר- בהתאם לגילך ולניתוח שעברת. אם מדובר בגידול סרטני הטיפול בו תלוי בגורמים שונים - סוג הגידול, הטיפול שעברת, ושלב הגידול. לא חייבים לכרות את השד המשוחזר. שוב זה תלוי במקרה.
מאחלת לך בהצלחה
שלום רב,
אני כשבוע לאחר סיום טיפולי הקרנות בשד (15 טיפולים)
ורציתי לשאול האם רגישות, יובש, לובן וכאב בפטמה זה סימפטום נורמלי לאחר הטיפולים ומה אפשר לעשות להרגעת המקום?
תודה רבה
שלום ד"ר ירושלמי,
יש לי מבנה שד צפוף ביותר, שמקשה על גילוי ואבחון גם ע"י מכשירים דוגמת mri.
גילו אצלי סרטן בבלוטת לימפה מסוג מסויים. ותאים טרום סרטניים בשד מסוג אחר.
קיבלתי טיפול כימי ואני לפני ניתוח, מה לדעתך עליי לעשות? ללכת על כריתה מלאה? או לא להוריד את השד ולהמשיך לעקוב?
שלום רב
מובן שאין אפשרות לענות תשובה רצינית מבלי לראות את ההדמיות.
בכל מקרה יש מקום לדון עם הרופא המטפל בטיפול הורמונלי מניעתי.
ראשית, הייתי ממליצה לך לבקש את הרוקח לבדוק האם קיים באחד מבתי המרקחת של הקופה טמוקסיפן מחברה אחרת.
מדי פעם הקופות השונות מביאות כדורים מחברות שונות.
שנית, כל בית מרקחת פרטי יוכל לעזור לך.
מציעה שתתיעצי בעניין עם המשרדים של המכון האונקולוגי בו את מטופלת. הם יוכלו לכוון אותך לבתי מרקחת שעוסקים גם ביבוא של תרופות אם יש צורך.