תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שוב שלום,
ניתן להפסיק באחת.
שבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי
מלכה שלום רב,
יתר לחץ דם אינה התוויה להפסקת טמוקסיפן.
בברכה,
שלום רב,
חליתי בסרטן שד לפני כשנתיים.
עברתי ניתוח להסרת הגידול, טיפול כימותרפי במשך חמישה חודשים, הקרנות במשך 3 שבועות טיפול ביולוגי בהרצפטין במשך שנה וכעת אני מקבלת טמוקסיפן למשך 5-10 שנים.
יש לי הרגשה שיכולתהריכוז שלי ונפגעה - האם זה יתכן? האם בכלל יש קשר לטיפולים שקיבלתי ? ואם כן האם זה אמור להסתדר ?ומתי
אני אחרי 3 שנים מאז שחליתי וסיימתי טיפולי כימו וכל מה שאת עברת ואין לי ספק שמעבר לכאבים בגוף ופגיעה פיזית יש גם פגיעה קוגנטיבית וזכרון,
הרבה פעמים אני לא זוכרת בהקשר של מה דברתי,,אמרתי ועוד,
זה לא היה לפני כל המחלה אבל ממשיכים הלאה.
בריאות,
קיימת ספרות ענפה בנושא הקשר בין יכולת ריכוז, למידה , זכרון וטיפולים אונקולוגים.
נראה שהטיפולים תורמים לירידה כללית באופן מסוים- לא ברור לחלוטין עד כמה באופן משמעותי ואצל מי.
בכל מקרה, נמצא כי חלק מירידה זו נובע מעומס רגשי ללא קשר לסוג הטיפול.
הבשורה הטובה- יש שיפור עם הזמן.
כל טוב,
שלום
לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתת שד. ללא צורך בטיפולים נוספים בהמשך.
לפני הכריתה התאמנתי יום יום בחדר כושר : אופניים, הליכון, מכשירי ידיים, ומשקולות עד 1.5 ק"ג. כמוכן השתתפתי בשיעורי עיצוב גוף ופילאטיס.
מתי אוכל לחזור לפעילויות אלה?.
בתודה מראש
סימונה 1
שלום סימונה,
בדרך כלל מומלץ לחזור באופן הדרגתי לכושר, אך ההמלצות משתנות לפי הניתוח הספציפי שעברת (למשל אם היה שחזור מיידי וסוג השחזור). מומלץ שתפני למנתח שלך בשאלה זו.
לפני 4 שנים נודע לי שחליתי בסרטן בשד ימין מה שהצריך כריתה ושחזור,
תקופה קשה,,עם נחישות ואחרי שקט 3 שנים אחרי טיפולים נמצא גוש בגודל 1ס"מ birds4c חשד גבוהה לממאירות,
שאלתי האם ייתכן שמתפתח בשד המשוחזר גוש סרטני??
הביופסיה שבוע הבא ואמתין לתשובות שממש הורג אותי בפעם השניה.
אני יודעת שהכל תלוי בממצאי הגידול ולפי זה יחליטו על טיפול,
האם יש התערבות ניתוחית ומחייב כימו?
מבולבלת נורא בפעם השניה למרות שזה שונה מאד כי כבר עברתי כריתה .
תודה רבה
אילנה
שלום אילנה,
יש אפשרות להתפתחות של גידול סרטני בשד משוחזר. לעיתים מדובר בחזרה של הגידול המקורי, וולעיתים צמיחה של גוש חדש ברקמת השד המעטה שנותרה. כמובן שיתכנו סיבות אחרות, שפירות להתפתחות גושים כמו נמק שומני.
כמובן שאם יש גידול כעת ההחלטה על הטיפול בו תלויה בגורמים מרובים כמו סוג הגידול כעת, וכן סוג הגידול שהיה והטיפול שקיבלת עד כה.
בהצלחה
בעקרון- פרופיל תופעות הלוואי שחשות המטופלות, שונה מאחת לחברתה ולכן הכל כמעט אפשרי...
לגבי האודם והחום שאת מתארת- ייתכן שזו תופעת לוואי דווקא של הטיפול בסטרואידים, שמקדים את הטיפול הכימי.
בכל מקרה, יש לדווח לרופא המטפל לפני הטיפול הבא.
בברכה ובהצלחה,
שלום,
להלן תוצאות ביופסיה שעברתי:
Cores of breast tissue showing adenosis and fibrosis.
אשמח לקבל הסבר לגבי התוצאות.
תודה מראש,
אסתי
מדובר בממצא שפיר.
אך יש צורך בקבלת המלצוות מהרופא המטפל (מי שהמליץ או ביצע את הביופסיה) לגבי הממצא, והאם יש צורך במעקב כלשהו וכד'. בכל ביופסית מחט שמבוצעת יש צורך שהרופא המבצע יתן המלצה סופית, בכך הוא מאשר שהביופסיה שביצע מתאימה לממצא שנדגם.
אכן לטמוקסיפן יש אינטראקציות עם תרופות אנטידכאוניות.
הטיפול לכן צריך להיות בהתאם.
יחד עם זאת הייתי ממליצה לך לנסות דווקא טיפולים שאינם תרופתיים כמו דיקו למשל.
ד"ר תהילה מנס, מנהלת היחידה לכירורגית שד, מרכז רפואי סוראסקי תלאביב ומרצה בכירה בחוג לכירורגיה בבית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מצטרפתלניהול הפורום.
אנחנו מברכים אותה ומודים לה על הצטרפותה לצוות המומחים בפורומים של האגודה למלחמה
בסרטן, שעושים זאת בהתנדבות ובמסירות רבה, למען החולים והמחלימים מסרטן.
מרכז המידע,
האגודה למלחמה בסרטן
ד"ר תניר אלוויס מסיימת את תפקידה בניהול הפורום ואנחנו רוצים להודות לה על פעילותה רבת השנים בפורום, למען החולות והמחלימות מסרטן השד.
מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן כתבה לד"ר אלוויס:
"תניר היקרה שלום רב,
בשמי ובשם כולנו באגודה למלחמה בסרטן ברצוני להביע בפניך את הערכתנו העמוקה על פעילותך רבת השנים, כמנהלת פורום סרטן השד באתר האגודה.
אנו מודים לך על השקעתך ללא לאות, למרות עומס העבודה הרב המוטל עליך, על מסירותך ותרומתך הרבה מנסיונך המקצועי העשיר, למטרה חשובה זו.
אין ספק כי סייעת רבות לציבור הפונות שנעזרו בפורום.
אנו מאחלים לך המשך עבודה פורייה והצלחה בהמשך הדרך ובטוחים שתמשיכי להיות חלק ממשפחת האגודה למלחמה בסרטן.
בתודה ובהערכה רבה,
מירי זיו
מנכ"ל
האגודה למלחמה בסרטן"
שלום,עליך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המינון של טמוקסיפן או אפשרות של החלפה לתרופה אחרת.
לגבי ההפרשות מהנרתיק, כדאי שתתיעצי עם רופא נשים.