תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
הכאבים שאת מתארת בסמוך לנטילת התרופה, אינם תופעה אופיינית.
במקרה הצורך ניתן להפחית במינון התרופה.
כל טוב ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
לכבוד פרופסור ירושלמי,
הרבה ברכות על קבלת התואר והצלחה רבה בהמשך.
אני חולה גרורתית עם גרורות בכבד ועצמות שמטופלת כעת בxeloda.בהתאם לMRI- שביצעתי לאחרונה, יש לי כ-8 נגעים במוחון בגודל עד 2ס"מ ועוד נגע במח. לאור זאת המליצו לי על קרינה בכל המוח ונתנו לי שלוש אופציות ( 5*4, 10*3 ו- 20*2).
לאור הנ"ל, אודה לך על תשובתך לשאלות כדלקמן:
תודה מראש על תשובתך.
אנחנו רוצים לברך את מנהלת הפורום רינת ירושלמי, על קבלת תואר פרופסור מאוניבריסטת ת"א.
פרופ' ירושלמי מנהלת את הפורום מזה שנים רבות, ועושה זאת במסירות ובמקצועיות רבה, בהתנדבות מלאה.
אנחנו מאחלים לה המשך הצלחה ועבודה פוריה.
מרכז המידע,
האגודה למלחמה בסרטן
יצא לאמא שלי בבדיקת MRI שעשתה בשד ימין בלוטה אקסילרית באורך של כ 9 ממ חסרת הילוס שומנידרושה קורלציה סונוגרפית מכוונת להמשך בירור.מה זה אומר.?איזו עוד בדיקה תצטרך לעבור?האם מדובר בסרטן שד פולשני?
לציין שהיא בת 73
עברה פעמיים ממוגרפיה,אולטראסונד וביופיסה שהראתה BIRADS 4B
Bi-rads 4 means 23% to 34% chance of cancer.
לינק:
http://breast-cancer.ca/4biads5/
על פי התשובה המצוטטת נראה שיש קשרית לימפה בעלת מראה חשוד שמצריכה בירור נוסף. ההמלצה היא לבצע אולטרסאונד, ועל פי הממצאים להחליט את יש צורך בביופסיה מקשר הלימפה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
הרנטגנולוגית שפענחה את הבדיקה מבקשת לברר את אופי הבלוטה עם סונר.
אם בסונר (אולטראסאונד) יהיה חשד לממצא ממאיר- יומלץ להתקדם לביופסיה.
בברכה ושבת שלום,
דר' רינת ירושלמי
MRI שדיים אינה בדיקה טובה במיוחד לאפיון קשריות לימפה נגועות בבית השחי
התוצא המצוטטת מעידה על כך שקיים חשד בינוני למעורבות של קשר הלימפה.
הבדיקה המומלצת היא אולטרסאונד מכוון לבית השחי, ואם גם באולטרסאונד יש חשד למעורבות של קשר הלימפה אז אפשר לבצע ביופסיה בהנחיית אולטרסאונד. .
לפי התאור מדובר בבלוטת לימפה חשודה.
אמך נדרשת לבצע בדיקת סונר (אולטראסאונד).אם הבלוטה תראה חשודה- תבוצע גם ביופסיה.
שלום ,
רעייתי חלתה לפני 18 שנה (1998) בסרטן השד רמה 2 , עברה כריתה מלאה כימוטרפיה והקרנות
מאז לא התגלתה בגופה המחלה.
אתמול בבדיקה שגרתית ראה האונקולוג 2 פצעים קטנים מאד וחשודים במקום הכריתה .
צבעם כצבע העור רק שצורתם מוזרה כמו מעין פטריה או צורת פרח חמניה.
האונקולוג החליט לחכות עוד 3 חודשים ולראות לאן זה הולך לפני ביופסיה.
שאלה:
האם ידוע על חזרה של הסרטן האוריגינלי אחרי כל כך הרבה זמן?
האם יתכן סרטן חדש לחלוטין שאינו חוזר על פני העור באותו מקום ?
רעייתי אמרה לי היום שהפצעים נעלמו לבד
האם יתכן שפצעים סרטניים יעלמו ת או שאלה אינם סרטניים פשוט ?
בתודה
אין אפשרות בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני , בוודאי לא לחוות דיעה לגבי אופי של ממצאים כאלה או אחרים.
באופן כללי חזרת סרטן אחרי כל כך הרבה שנים היא נדירה, אבל לא בלתי אפשרית, ורק ביופסיה יכולה לקבוע במה מדובר. ביופסית עור היא פרודצורה מינימלית ביותר שיכולה להיעשות במרפאה בהרדמה מקומית.
להפסיק בבת אחת.
שבת שלום,
שלום רב.
כנשאית brca2, אם חלילה יתגלה גוש ממאיר בשד במהלך הבדיקות השגרתיות , האם ניתן להוציאו ולהימנע מכריתה דו צדדית למרות הסיכוי להישנות ?
בהחלט!!
מחקרים הראו שהסיכון לחזרת מחלה באותו שד בנשאיות שעברו כריתה חלקית עם טיפול קרינתי משלים אינו גבוה יותר משל נשים שאינן נשאיות. ההבדל הוא בעיקר בסיכון להופעת סרטן חדש בשד השני, וזה תלוי במידה רבה בסוג המוטציה (BRCA1 או 2) ובגיל הופעת המחלה (ככל שמופיעה בגיל יותר מאוחר הסיכון למחלה בשד השני קטן יותר).
בהקשר הזה מתקיים במספר בתי חולים בארץ מחקר שבודק אפשרות מתן קרינה מפחיתת סיכון לשד השנילנשאיות שעברו ניתוח כריתה חלקית וזקוקת לטיפול קרינתי משלים.
שלום
אני מטופלת כרגע בפסלודקס אחרי טמוקסיפן ולטרזול.
יש לי כאבים בברך. אני חשה אותם בעלייה וירידה במדרגות, ובעיקר במעבר ממצב של ישיבה או כריעה לעמידה.
הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לצילומי רנטגן. בצילום לא היו ממצאים מיוחדים. הוא שלח אותי לפיזיותרפיה.
האם הכאבים יכולים להיות קשורים לטיפול האנטי אסטרוגני שאני מקבלת או שאין שום קשר? האם כדאי לעשות בדיקה של צפיפות עצם? אני בת 53.
תודה רבה
לדר שלום
יש ליציסטה בשד , ולאחר ביופסיה במחט עבה הממצא היה פפילומה והומלץ להוציא את הגוש עי"י הליך ניתוחי . האם אפשר להוציא את גוש הפפילומה ע"י מכשיר bles של חברת intact , אשר מוציא את הגוש בשלמותו ולא מצריך תפרים .
בברכה
ותודה מראש
במידה שהממצא אינו יותר גדול מכ 1 ס"מ ושאינו שטחי או עמוק מדי או קרוב מדי לפטמה זו אכן אפשרות.
כדאי לפנות להתייעצות לאחד המקומות שמבצעים ביופסיה כזו (למיטב ידיעתי תה"ש והדסה, אבל אולי יש עוד) ולהתייעץ איתם.
במקרים מסויימים אפשר גם לבצע שאיבה במוטומיה בהנחיית אולטרסאונד, ההבדל הוא שבממוטומיה מוציאים את הגוש בפיסות, אבל אם ידוע כבר מביופסיה שמדובר בפפילומה שפירה אין מניעה להוצאתה גם בשיטה זו.